中考2024年陕西省初中学业水平考试 YJ③样卷(三)3答案(英语)正在持续更新,目前2024-2025衡中同卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
本文从以下几个角度介绍。
-
1、子卷22024年陕西省初中学业水平考试英语
2、2024年陕西省初中学业水平考试英语模拟试题(三)
3、陕西省2024年初中毕业学业考试模拟试题四
4、2024陕西省初中毕业学业考试英语
5、陕西省2024初中学业水平考试
6、子卷22024陕西省初中学业水平考试英语答案解析
7、2024年陕西省初中学业水平考试模拟卷(四)
8、2024年陕西省初中学业水平考试英语
9、2024年陕西初中毕业学业考试英语
10、2024陕西省初中学业水平考试英语答案
大单元学三步一体高效训练讲评evolution ()But the surface study of those relics couldn't answer some basic questions about礼the genetic (changes that led humans to develop while other ancient humans went extinct.Paabo,a geneticist at the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology in Leipzig,Germany,worked out a way to extract (and analyze DNA from ancient bones.That led to uncoveringsmall genetic differences between humans and extinct human relatives.Getting DNA from ancient bones was once considered a blue moon,says Leslie Vosshall,who isthe vice president at the Howard Hughes Medical Institute.DNA breaks down over time,so manyscientists thought that there would be none remaining in fossils tens of thousands of years old.YetPaabo managed to extract and put together tiny pieces of Neanderthal DNA.Then,he wrote acomplete genetic instruction book,or genome,for Neanderthals.Paabo and colleagues have made surprising discoveries about human evolution from studying ancientDNA.For example,they learned that humans and our extinct cousins,Neanderthals,had children together.。。--=-。。。-==4That discovery came as a shock to even people who had been looking for signs of interbreeding.Evidence ofthat mixing can still be found in many humans today.DNA passed down from those extinct ancestors has influenced human health and physiology for betteror worse.For instance,genetic variants from Denisovans helped humans adapt to high altitude in Xizang.But some Neanderthal DNA has been linked to a higher risk of developing some diseases.Paabo's work has also gone deeply into tiny genetic changes that may have influenced theevolution of the human brain.Other researchers have also applied techniques Paabo developed tostudy evolution of animals,and to learn about how ancient humans moved around the world.15.What do we know about the studies of ancient bones before Paabo's work?A.They just stayed on the surface.B.They uncovered the way of human evolution.C.They answered some questions about ancient DNA.D.They found the reasons for ancient human's extinction.16.What do the underlined words "a blue moon"in paragraph 3 probably mean?A.Incorrect.B.Immoral.C.Impossible.D.Insignificant.17.What matters to Paabo's research about human evolution?A.Finding tiny genetic changes.B.Identifying the date of fossils.C.Recognizing and recording Neanderthal DNA.D.Getting and analyzing DNA from ancient bones.18.What's the last paragraph mainly about?A.The two sides of human evolution.B.A new study of animals'evolution.C.The influence of Paabo's techniques.D.Tiny genetic changes found by Paabo.【答案与解析】本文主要介绍了Pabo获得诺贝尔生理学或医学奖及其获奖原因。15.A根据第2段第1、2句可知,以前,专家们研究骨骼和史前文明产物来了解人类进化。但这些表面研究无法回答一些基本的问题。由此可知,在Pabo之前的那些研究仅仅停留在表面」16.C根据画线词下文可知,随着时间的推移,DNA会分解,所以许多科学家认为数万年前的化石中不会有DNA残留。因此a blue moon意为“不可能的”。17.D根据第2段最后两句和第4段第1句可知,Pbo找到了一种从古代骨骼中提取和分析DNA的方法,并运用25ZCYK·英语-BSD-选择性必修第一册-Y
本文标签:
