首页 2023年普通高等学校招生全国统一考试高考模拟试卷答案
  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    en my methods andardener said."We change our riversThe team is looking at more theaidand following m)green at uimeshe Ohio River indicates a bad algae problemndsky said,thethat are getting lewhile rivers1c8,】someshipwrecks as according to Avery Paxton?being busy withThe studyless yellow demonstrate the success of regulationsoked at more than 230,000 NASA satellite images over 5v3.Wasteanererhpp6nei8witnessesFish's home.Ihe study found much of the shift torh1cal(道德的Norh andWwhile the theast and around the33.Whatry and to think28.Howalso found somerivers changed colors naturally with the seasons.D.Thesizes of fishs be mindful ofdoes the author support the the result of the study in paragraph 2?34.does Chris Taylor feel amazed at?A.By listing the data.A Fish can rest on the wrecks.B.By sorting the riversB.Small wrecks can hold so many fish.C.By quoting some celebritiesC.Large-bodied fish live near the wrecks.D.By presenting the elementsD.Fish can go to such deep sealloor.29.What does thenderlined word“blooms”in paragprobablyme?35.What is the main idea of the textA.Dies slowlyns gradually.C.Disappearssuddenly.D.Develops quicklyB It's hard tolsd perlect home.30.What happened to many rivers in East AmericC.Scientists found out why two ships sunkA.They became greenB.They became yellowD.How many shm the seaC.They remained as before.D.They became red.第二节(共5小题;每31.What can be the best title for the text?根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多A.Who is to blame for soil erosion?余选B.What increases water temperature?A picnic backpack is exactly what it sounds like,a canvas or leather backpack intendedC.Why do rivers in the US shift color?for the purpose of carrying those items needed for the perfect picnic.Rather than packing aD.How do seasons influence rivers'color?basket or cooler with plates,cups,silverware and other items,you can use a backpackinstead.36Lost to the sea,sunken ships and submarines can create new habitats in the deep.TwoBecause the backpack comes complete with all components necessary for the perfectsuch ships that sunk during World War II now host a variety of ffishes,a newstudy finds.Thepienie Thieach item has its own specific place,making everything convenient to find,pack ands isn't all,however.37 Some upgraded versions of picnic backpacks mighttwo wrecks (rest just 241 meters apart on the seafloor off the coast of North Carolincarry.contain a chese board and knife or a wine stopper.It's an unusual underwater battlefield,says Avery Paxton,a marine ccologist at theSince the personying the backpack will be carrying quite a bit of gNational Oceanicand Atmospherie Administration in Beaufort,NC."We have the ships thatineuded are but durabe The backpackis styled for cor38have sunk side by side.People often think of shipwrecks like these as time capsules,"shepienie backpack is fully separated so cold food will stay cold and hot food willkeep warmsays.But they also provide homes for marine life.39 It may cost only $20 at least and can also cost well over 100 tor deluxe modelsa newTo find fish living on the wrecks,Paxton and her colleagues teamed up withAs you can tell by the items included,these backpacks aren't for family reunions or companyaris inarchaeologists.The scientists studied a video,which showed fish behaviors,such as restingpicnics,but rther orm gathering of to fpeopleudesor swimming.The video also allowed the team to identify species.The team also used aIn case youre wondering about cleanup,you can rest assured that all picnic backpacks aretechnique called laser-line scanning.That method shines laser beams on objects.The ligheasy to clean with a damp cloth or40 Be sure to read the care instructions onrefleeted back ereates an image.This provided big the fishareyour model and follow them accordingly.The next time you're stuck for a wedding gift forem.On some areas of the vessels,the team found bundreds of small fish and dozens of largerAndfish.The scientists observed several species of bottom-dwelling fish.Some were large ones uphy ot c bacp happy coupbecreative ideato a meter long."A lot of those large-bodied fish concentrate around the tall structures on thThis can make carrying easiershipwrecks,"Paxton adds.B.Choosing the right backpack is difficult."That there can be this many fish in the relatively small habitats was just a greaC.There's a picnic backpack for all price ranges.nesurprise,"says Chris Taylor,part of the research team.These isolated wrecks are deepD.Your picnic backpack can contain other items as well.around 200 meters below the surface and far from other structures,he says.E.Many can be run through the washing machine as welThe new finding raises questions about how fish discover such isolated habitats and howF.Most picnic backpacks come with a comfortable back and straps.they find food,Taylor says.But the scientists also wonder how common such an abundance ofG.Therefore,it is important to pay attention to the weight of the backpack.【2022高考冲刺卷·英语卷(六)第5页(共8页)QG】【2022高考冲刺卷·英语卷(六)第6页(共8页)QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    哪高一期末考试试题5W7.At what time will the woman's flight take off?A.2:00pm英语B.3:00pmC.4:00pm听第7段材料,回答第8至10题。8.How did the speakers feel about visiting the park?注意事项:A.Tired.B.Happy.C.Disappointed.1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。9.What does Amy plan to do tomorrow?2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂A.Attend a party.B.Study for an exam.C.Go to the movies.黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在10.What kind of movie will the speakers watch?答题卡上。写在本试卷上无效。A.A comedy.B.A romantic movie.C.A horror movie.3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。听第8段材料,回答第11至13题。11.When will the man go to the restaurant?第一部分听力(共两节,满分30分)A.On Tuesday.B.On Wednesday.C.On Thursday.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转12.Who will have dinner with the man?涂到答题卡上。A.A couple.B.Some friends.C.His family.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)13.What will the man do next?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的AB、C三个选项中选出最佳选A.Provide personal information.,项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下B.Tell the waitress his arriving time.一小题。每段对话仅读一遍。长C.Ask for a table at the non-smoking area.1.What did Karen do last night?听第9段材料,回答第14至17题。A.She went to a party.B.She stayed at home.C.She saw a movie.14.Where does Mark usually read news now?2.What is the probable relationship between Mary and the woman?A.In a newspaper.B.In a magazine.C.On the Internet.A.Former schoolmates.15.What makes the woman surprised about the machine?B.Strangers.A.It has a small glass window.C.Employer and employee.B.It can make a pizza in a short time.3.When will the woman probably go to Chicago?C.It offers four types of pizzas at a time.A.Today.B.Tomorrow.C.The day after tomorrow16.What does the woman think of the machine?4.Where are the speakers?A.It is quite necessary.A.At a store.B.At the airport.C.At the'post office.B.Itmight not be popular.5.What are the speakers talking about?C.It will certainly succeed.A.A kind of food.B.A history lesson.C.An ancient dynasty17.What is an advantage of the machine?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)A.Tasty pizza made by it.B.The 24-hour service.C.The low production cost.,听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B,C三个选项听第10段材料,回答第18至20题。中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每18.How many books did Eric Carle create for children?小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。A.Over 70.B.Less than 55.C.Almost 90.听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。19.Which book is the most famous one?6.What does the woman want Peter to do?A.The Grouchy Ladybug.A.Drive her to the airport.B.Help her with the bag.C.Call a taxi for her.B.The Mired-Up Chameleon.C.The Very Hungry Caterpillar.【高一英语第1页(共10页)】·22-01-295A【高一英语第2页(共10页)】·22-01-295A

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2022年济宁市高考模拟考试英语试题2022.03注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe two-week Harvard Pre-College Program is an intense and exciting experience ofthe college life.The admission committee is now looking for mature,academicallymotivated students who will graduate from high school and enter college in 2022.The Course ExperienceWith over 30 courses to choose from,you're sure to find a topic that interests you.Although courses are non-credit and do not have letter grades,you need to attend the classin its entirety.When class is not in session,you can participate in creative and socialactivities.At the end of the program,you'll receive a written evaluation from yourinstructor,as well as a transcript(成绩单).Time·July24-August5How to ApplyComplete an online application and provide supplemental (materials,including:The 75 non-refundable application fee.Transcripts from 9th grade to fall 2021 grades:This can include progress reports,report cards,and educational summaries from your high school.If English is not your native language,submit scores from the TOEFL IBT orIELTS language proficiency exam along with your application.Cost AidThe total fee for a Harvard Pre-College Program 2022 session is $4,950.Theprogram fee includes tuition,room and board,and activity costs for the full two weeks.There is also a non-refundable $75 application fee and $100 health insurance.A limited number of scholarships are available to assist students who demonstrate英语试题第1页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    周测卷三单句填空1.to deal 2.suits 3.precisely 4.a 5.to 6.knowledgeable 7.clarify 8.unfolded 9.straightforwardly10.to obtain短语填空11.negotiated with 12.is interpreted as 13.in my shoes 14.suits me fine 15.gain from 16.reacted to17.attentive to 18.feedback from 19.approves of 20.account for阅读理解美国小孩对手机、板电脑等数码产品很沉迷,一些专家对此问题提出了他们的看法。21.A根据第1段可知,文章通过Herrick的例子呈现话题:现代科技给人们带来的影响,特别是对孩子的影响。22.D根据第4段最后一句可知,Systrom对互联网技术的兴趣使他创立了Instagram。23.D根据最后一段第1句可知,Brian Peterson是在一家电话公司当副总裁。24.A本文主要是讲述了小孩因沉迷手机、板电脑等数码产品而带来的一系列问题。七选五25~29 CFGDA完形填空作者是位整天忙碌的自由职业者,无暇享受生活。冥想让他对未来没那么焦虑了。30.B我没有片刻时间去享受每天的生活。31.C我走了很长的路,却很少关注飞鸟与鲜花。32.D因此,我下定决心报名参加冥想课。33.A冥想很简单,我很快就学会了,却没那么轻松。34.B我们被要求坐直,手放在膝盖上,闭上眼睛,并把注意力集中在呼吸上。35.D我仅坚持了约30秒就出现了其他想法。36.C一些想法不停出现在我脑海里,我像守门员一样把它们踢出去。37.A我花了几个星期的时间才意识到,这种关注呼吸,失去关注,然后恢复到关注呼吸的循环是一种锻炼形式。38.D39.A这像我每天做的俯卧撑。40.℃只不过我不是在锻炼手臂,而是在锻炼我的大脑,让它变得更加专注。41.A冥想不能解决我的所有问题,但它能帮助我更好地解决问题。42.B我也了解到经常使我紧张的不是生活中的事情,而是我对事情的反应。43.D44.A我从冥想中学到的智慧是难以描述的。45.C我仍然在忙于我的工作。46.B但是如果我的作品被一位编辑拒绝的时候,我不大可能会去质疑我的能力。47.C48.B我可以吃得更慢,因此我吃得更少。49.D我也更快乐更静了。·3·【22新教材老高考·zC.英语·参考答案一YLB一选择性必修第四册一QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    7期参考答案第1版7.joke8.terrible4.two chess sets7.Russians8.s0特别关注9.clear10.serious5.from time to time9.higher10.Unluckily读有所思II.1.helpful2.thicker中考真题篇第4版1.The panda is my favourite animal./..3.miles4.accepted1-5 BCBAC6-10AABAC完形填空2.They are endangered and most of them5.chopsticks6.was snowing完形篇1-5 CBACD6-10 DABCDlive in Sichuan,Shaanxi and Gansu./...7.immediately8.broken悟有所行1-5 ACDBD6-10 CABAD任务型阅读9.skating10.tastesa.1-4 BDCA11-15 BCABD1.He read a book about the plants inb.1.largest and oldest 2.120 millionⅢ.l.windy2.sandwiches阅读篇Xinjiang and became interested in plants.3.extinct4.in danger3.to keep4.was covering1-5 ABACD2.In19985.River shipping5.training6.medical综合运用篇3.They find special plants,take pictures故事•传承7.months8.dropped9.bravest10.probablyI.1.southwest2.interestedof them and get1.Chonghua's death.短语篇3.finished4.experience2.He forgave them.specimens for study.I.1.keep clear of 2.make sure5.stay6.videos3.Emperor Yao.4.0ver5,000.第2-3版3.lift up4.video games7.although8.traditions5.He hopes people can阶段复(Modules10-12)5.first aid9.surprise10.differences本期答案资道码:d365cleamn more about plants关注社信公众号,回复上方单词篇Ⅱ.l.Come onⅡ.1.the2.reported马点击维“资码”and love nature入查码预双对空资理,I.1.wet2.cap3.southeast2.minus twenty degrees3.For4.its4.ice5.shower 6.calm3.at the bottom of5.hottest6.harmful本版主编辛蕊芳责编郭星字本报地址山西省太原市小店区龙兴街190号邮政编码030032联系电话0351-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心印刷晋中牙发区晋臻印业有限公司(晋中开发区汇通产业园区南六堡段恒易通公司院内)订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为第17期第5、6版参考答案1-5 BFDAC6-10BBABB11-15 BCBAC⊙主题:人与自然之自然生态One possible version:16-20 ABCCB21-25 BACDD26-30 ABBDC⊙子主题:季节与生活My favourite season31-35 ABBCD36-40 DCCBA41-45 DACBD⊙人称:第一人称Hello,everybody.Today I want to share with you my46-50 BDCAB51-55 CGBAF56.toysO时态:一般现在时fayourite season.My favourite season is spring.57.training58.warned59.are dropping⊙行文布局:In spring,the temperature is not too high or too low.It's60.rainy61.sizes62.smallest①引出话题,说明自己最喜欢哪个季节:usually warm and sunny.Everything grows in nature.Trees turn63.how64.them65.The②介绍喜欢这个季节的原因、这个季节的特征以及在这个季green.Flowers of different colours make the world beautiful.66.but67.creating68.probably节可以做什么事:At the weekend I always go out with my69.with70.will happen③演讲稿结尾。friends to do some outdoor activities.Sometimes we fly kites when it is windy71.Me neither72.minus twenty degreesO必备词语与句型:We shout aloud and feel very excited.On73.Keep clear of74.at the bottom ofoutdoor activitiesgo on a tripgo boatingsunny days,we usually go on a trip to a hill苹英绿》■贵青《学英请》可司号75.from time to time 76-80 DCBAEEverything grows in nature.or go boating on the lake.It is great fun.本期答案资潭码:td18cd【写作指导】Sometimes we fly kites when it is windyThat's the best part of spring.本篇写作要求写一篇演讲稿介绍自己最喜爱的季节。In spring,the temperature is not too high or too low.That's all.Thanks for listening.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    5.Many visitors go to the Great Wall to learn第一节about Chinese culture/'kAltfa(r)/and history.二节6.Jane is only 22 but she is already a greatcomposer /kam'paoza(r)/.7.-Where did you go yesterday,Jack?I went to an art show.There are lots of2hateamazing /'merzin/artworks.The boy hates taking medicine.8.The singer got the idea about her new songfrom a folk /faok/song.总厚第一节节9.Most young people think classical/'klaesikl/music is boring but I don't think so.10.Peter is really a wonder /'wanda(r)/!I3walk,yesterdaywould never have thought of doing thatThe man walked the dog yesterday.度第Ⅱ.根据句意及括号中所给的提示完成句子。一节1.Do you know how to become an opera节singer(sing)?2.When the bell rang,students went back totheir classrooms quickly(quick).what,lazy3.As a musician(music),Larry knows howto play the piano well.What a lazy boy!4.Our Chinese teacher once wrote (write)a song to show his love for us.gg第一节第5.After listening to the first few notes (note),he just knew the name of the song.节6.When I got my first bike,my fathertaught (teach)me how to ride it.7.-From whom did you borrow the doll?be fond of-Oh,from my brother.He lent (lend)hisdoll to me this morning.The man is fond of climbing mountains.8.-Our school is going to host a music festivalHow exciting (excite)!®第I.根据句意及音标提示完成句子。第1.Everyone in the soccer team was serious9.Lily studied so carefully (careful)that she/'siarias/before the match began.didn't hear her mother come in.2.If you want to play the violin vara'ln/well,节10.George pressed (press)his nose against theyou need to practice a lot.window to make his daughter laugh.3.She lay back and enjoyed the peace /pi:s/of thesummer evening.4.The boy is learning to play the drums/dramz/from the teacher.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ill visit ourW:The driver's leg was broken and the man siting next tohimcipate in an:What's your favourite colour?suffered a head injury.And a pedestrian was injured.62023年普通高等学校招生全国统一考试·信息卷了活动的M:It'very dangerous touse a cell phone while driving.W:And it's illegal,too.英语(六)interested in colours,you'll love The Secret Livesof语,如beColour.I read it while stuck at home during theText 9pandemic.booksW:Bob,did you have a happy childhood?valuable,M:Yes,I did.When I was little,I was a big fan of本任务,加强对考生智你费会文的导作用,克分考人和行。此外,作者college:one is The Secret Language of Colour本套试题选材新颗,紧紧绕人与白取、人与社会人与自松三大主语境开。题材广泛,体款乡样。如滨理解介and the other is Colour and Meaning.children's books and cartoons.宾语从向绍了202年欧四所顶级的国际化大学,在使者生了解关大华的计引号考生树入大造的两理心是科音类文章,通过对地球自转速度变这一现象以及该现象写对地晾产生的巨大响的介都,引发考在对人止存环境的书hard workfor one of them when I go tothe city library.W:Guess what?My grandma is an author of children's:mafraid you can't find any of the books in the citybooks.She began writing in her fifties.同时,本套试题突出对考生关健能力的考查。阅该理解注重对文章主大意布关信息的考在,对的亚性,批性和创新ties will be性思维有了进一步的要求。语法携空和短文改的设题在考查考生的璃如识物时融入了对类能方的考,如对功毒、the schoollibrary.You may have to buy one online.M:Wow.Is she still writing?W:Yes.She's 75 now.I know you can play the violin very非谓语动词和定语从句的考查。总之,本套试题难度适中,题日类型全面,考点视盖面广,内客贴近考生的生活且有一定的料情性。Text 7Hi.Catherine.What a surprise to see you!well.Did you dream of becoming a musician when you大学),1826年(伦敦城市学院)和1907年(帝国理工HJack.We haven't seen each other for half a year.were a child?答案速查】M:No.I wanted to be an astronaut.What about you,学院)。由此可知,文中历史最悠久的大学是牛律大45678910How's everything going?学,故选A。M:Not bad.I still work as an accountant in my uncle's techAmanda?2.B【命题意图】考查细节理解。W:Oh,I had many childhood dreams.I wanted to be a1314151617181920was thecompany.What about you?Is there anything new?1112【解题思路】根据University of Cambridge中的C AA C"Cambridge contains 31 residential colleges,whichareshe settled:Ive changed a job.I quit my job at an advertisingfirefighter,a policewoman,a vet.but finally I becameAa doctor.None of those dreams came true.29company.And I work as a sales representative in a212223242526responsible for admitting undergraduate and graduateM:Did you spend a lot of time with your grandparents inDCstudents;three colleges-Lucy Cavendish Collegeforeig trade company now.ADant to buyyour childhood?3637Murray Edwards College and Newnham College-ure35M:When did you quit your former job?W:Not really.We lived in two different states when I was323334BA Dwomen-only.”可知,创桥大学的一大特点是其拥有三:Three months ago.I was unemployed for two monthsD所女子学院。故选B。coins.Thebecause it was not easy to find a job during the pandemic.little.My grandparents lived in Georgia,but they have4445464748now moved to Arkansas,the state where my parents live23,D【命题意图】考查细节理解M:It will take some time for you to adapt to the newMy mother visits them every week.My grandpa is【解题思路】根据最后一段中的“The university545556575880 now.He needs to be taken care of.515253Undergraduate Research Opportunities Progrumme eachW:Yes.My colleagues are friendly and helpful.In the newBAB C D C Ayear sends around 400 students to partner universities inhe has tocompany,teamwork is highly valued.To be honest,Text 1028th.HeI don't like my former employer.No one wants to workGood morning!It's Saturday,October 22nd.You are61.by 62.are fuel(l)ed 63.what 64.third 65.andifferent countries to conduct hands-on research forawatching the weather forecast.I'm Karrie Martin,your66.worse 67.died 68.unexpected 69.creaturesminimum of eight weeks during the umer break知,帝国理工学院的相关项日每年会派出大约400名with an uncaring boss.weather presenter.Well,let's see what the weather is like70.to become学生去不同国家的合作学校进行至少八周的实践研today.In the north of the country,the weather is wet and第二部分阅读理解究。故选D。er that?W:Why didn't you drive here?It's Thursday today.Your carcloudy,with a slight chance of a rain shower.The长难句分折Cambridge conins31 reidential coe,谓语is allowed on the streets.M:My car is being repaired in the garage.I had a cartemperature is around 12 degrees Celsius.In the east,it'srainy all day today.And there is a slight chance of a第一节(which are responsible for admitting undergraduate andAthunderstorm at night.The temperature is around 10 degrees主题:人与社会—2022年欧洲四所顶级定语从句,修饰先行词31accident the day before yesterday.体裁:应用文graduate:What happened?Did you drive too fast?M:Ide to close to the car in front of me and collidedCelsius.In the south and middle of the counry,it'svery coand windy,with a50%chance of rain,sodon't forget to take【语篇导读】本文主要介绍了2022年欧州四所顶饭的国际的国际化大学College,Murray Edwards College and Newnham College-同位ask who'swomen-onlywith it.Luckily,I wasn't injured.You must maintain a safe following distance whileyour umbrella or raincoat with you!The temperature is justaround 8 degrees Celsius.People in the west of the country化大学一牛律大学,剑桥大孕,伦救大学学院和争国句意:创桥(大学)色插三十一个负青招数本科生和研究理工学院。生的等宿学院和三个仅招收女植的学院—一露西·事文山iirgcan enjoy the nicest weather today.It's sunny and mild all:be more careful next time.truck crashed into a telegraph pole.Theday.There's no rain at all and the temperature is around21,A【题意图】考查细节理解。【解题思铭】根据对四所大学的介绍可知,它们的创立逝什学院,歌里·爱德华数季院和组纳姆学院。17 degrees Celsius,neitherto hot nor to cold.That's your时间如下:至少在1096年(华排大学),1209年(剑桥D%卷(六),英语weather foreeast.Thanks for watching!ke peopleM:That's terible!D卷(伍)·英语

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    17:03gl令☐82%W:How can I find out about families who take in students?M:There's a list at the Student Union building on campus.The people at the Student Union should beable to help you find a family to stay with.2/2(Text 8)W:Hello,Mr.Thompson.Miss Lennon said you wanted to speak to me.M:Yes,Sarah.And your work is suffering.Is something on your mind?W:Yes,I do feel a little bit sadM:Why is that?Is the schoolwork too hard for you or is there a problem at home?W:No,no...It's Tony.M:Ah,boyfriend trouble.W:Tony was my cat.He was lost last week.He was my best friend.M:Oh,I'm sorry to hear that.I know how that feels-and getting a new cat doesn't always helpW:I couldn't do that.M:Sarah,I'm going to give you a little book to read.It's called Coping with Loss,and it might helpyou deal with your feelings.W:OK,and I will try to focus on my lessons.(Text 9)M:I'm standing here in the small village of Point Pleasant.As you can see,the water level is at fivefeet,and it's rushing through the streets like a river.Excuse me,Madam?What is your name?W:Kelly Thompson.M:Can you tell us what happened to you?W:The storm hit us two days ago.I put boards on the windows and stayed inside,but the rain wouldn'tstop.When the water started coming in the house,I knew I had to get out.M:So,what did you do?W:I tried to drive my car,but it had floated away.My only choice was to swim to the nearest tallbuilding.Once I got there,I ran up the stairs to the roof.M:So how were you rescued?W:By helicopter,a plane flying very low.They dropped us here at this school and have given usblankets and food.M:What an amazing story!Do you have any advice for people living in areas where the storm will hitnext?W:Yes.Get out now.Do not try staying at home.It's too dangerousM:Thank you,Kelly.If anyone would like to volunteer for rescue efforts or donate money,please callthe number at the bottom of your screen.(Text 10)There is no doubt that Australia is one of the world's greatest treasures,yet most of us would probablyrather travel to North America,Europe,or Asia.Perhaps the main reason why people don't visit Australia isbecause they are scared of its many deadly animals.After all,Australia is home to sharks and some of theworld's most poisonous spiders and snakes.Say what you will,but you can't say Australia is boring!Sotoday,why don't we take a look at some of the country's more positive aspects?Australia is a multiculturalcountry full of kind and helpful people.They love to laugh and are very welcoming to visitors.Australiaalso has a very warm climate.In fact,the entire middle of the country is a desert.So all the big cities arespread around the coastal areas where it is cooler.Surfing is a hugely popular activity there.MostAustralian children start the popular water sport once they can walk,and long before they learn how to ridea bike.This "beach life"is a big part of the Australian lifestyle,which explains why Australians alwaysseem so relaxed and carefree.It's true that Australia is mostly flat and lacks the mountains and greengrasslands compared with nearby New Zealand.However,what more than makes up for it is its uniqueanimals,friendly people,and beautiful beaches.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    沙】CORNERI.1.flows2.conclusion3.novelist4.circumstancesII.1.which2.whose3.where4.when上期参考答案5.which6.which7.who洲PART 3第1版MI.1.gradually 2.infer 3.encounterIEME READING4.patentl.1.c2.b3.d4.aelf-check】1-3 FTT【Project】,略语言知识应用篇第2版1.diseases2.whom 3.getting4.have receivedMREADING ACTIVITIES5.in6.to use7.and8.widelyWThink and discuss略9.compare10.scientific(TeUnderstand the text选择性必修一UNIT1I.1.Ningbo,China2.30 December 19303.Peking University Medical School听力材料及参考答案M:4.the China Academy of Traditional Chinese听力材料Medicine(Text 1)5.a new treatment for malariaM:Have you finished that book we're studying in6.traditional botanical treatments for the diseaseour literature class yet?7.Nobel PrizeW:Yes.Last night,I stayed up late because IW:II.caegbdifhcouldn't stop reading the last few pages.I reallyIII.1-4 BCDAlike the books written by Mark Twain.M:Write a summary(Text 2)Tu Youyou,co-winner of the 2015 Nobel Prize forW:There's a TV program about the great ChinesePhysiology or Medicine,is known as the discoverer ofeducator Confucius this afternoon.It might beW:artemisinin,a medicine that has saved hundreds ofuseful for your study,Tim.thousands of lives and improved the health of millions.M:Really?What time will it be on?I've gotBorn in Ningbo,China in 1930,after graduating frombasketball practice at 6:00:Peking University Medical School in 1955,she workedW:It's at 5:00.It's only half an hour longat the China Academy of Traditional Chinese Medicine(Text 3)in Beijing before joining a team formed by the ChineseW:The opening of the new photo show was great.IWgovernment to discover a new treatment for malaria inthought you said you were coming-to meet theM:1967.Becoming the head of the project in 1969,shefamous artist.reviewed ancient Chinese medical texts,finding oneM:Oh,no.That was last weekend?M:mentioning wormwood extract to treat a fever.After(Text 4)many trials and failures,an effective treatment,M:We have to write a blog about someone weartemisinin,was obtained,which the team tested onadmire.I've never done anything like this,so Ithemselves to make sure it was safe.Later,tests ondon't know how formal the language should be.W:malaria patients proved successful.According to TuCan you help me?M:Youyou,artemisinin's success was a team effort andW:OK.Let me give you a website that can help youW:proved the value of traditional Chinese medicine.(Text 5)Critical thinking略W:Have you heard of Steve Martin?He hasLEXICAL CHUNKSappeared in many comedies.1.一个有奉献精神和耐心的科学家M:3.commit oneself to doM:Of course.But he is more than just an actor.He'salso a writer,who has written several books.6.make great contributions to society7.做出重大发现(Text 6)W:9.陷入僵局11.得出结论W:So Nick,I've never been to America.Can you13.lead to15.经得起磨损tell me about any famous people who live there?19.come to powerM:Well,one famous person,his name is Larry PageM:第3版LANGUAGE LEARNINGHe founded a famous company-Google,the语言知识学篇Internet search giant.I'm sure you know aboutW:PART1it!Larry received his PhD degree from StanfordM:I.1.distinct2.obtain3.analyseUniversity.And his parents are both computerW:4.liquid;boilscientists.II.1.apparently5.botanicalIII.1.insist on2.mostlyW:Oh,I see.He reminds me of a person from my2.a vital part3.committedcountry.He is the founder of Baidu,a search(Tex3.acknowledge defeat4.committed herself toengine company in China.5.with the objective ofM:Oh,I've read about himPakisPART 2(Text 7)famcM:Person Number One.This person is from Hongfor。报社地址:山西省太原市晋阳街202号英语周报社●印刷:武汉彩集实业有限公司(武汉市汉南区华模工业园22栋1号)●邮编:030006●订:本报发行部

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    fitness,and one was even dedicated to games and puzzles.Montreal,who discovered why.In his research published in Science,he confirms a28.Why is the train designed?theory from the 1980s through the study of the 13-lined ground squirrel,a commonA.To treat people with mental problems.species from North America.According to the theory,the gut ()microbes fromB.To relieve people of stress.these cute hibernators have a very special ability.They can recycle the nitrogenC.To transport passengers to attractions.present in urea and reuse it to build new proteins.This way,when squirrels wake upD.To conduct unique research.from hibernation,they are in good shape to cope with the intense physical activity29.What does Kate McFerran say about train travel?that a successful reproduction demands.A.It can train people's creativity.B.It can allow people to master a skill.Regan's findings could have a meaningful impact on the future of space travel,C.It can give people much happiness.D.It can strengthen people's friendshipconsidering that crew members tend to weaken muscle because muscle proteins are30.What can customers do on this special train trip?suppressed during spaceflight.According to the researcher,if astronauts manage toA.Read newspapersB.Hold a dinner party.copy mechanisms of ground squirrels,they will be able to prevent muscle loss,aC.Look at smartphones.D.Enjoy some games.common issue among space travelers.Regan states that there's still a lot of work to do to make these applications safe31.What is the best title for the text?A.Board the“Wellness'”TrainB.Learn Relaxation Activitiesand effective for humans.However,"one thing I find encouraging is that a studyC.Research on Train TravelD.Relax Yourself by Travelingfrom the early 1990s provided some evidence that humans are capable of recyclingDsmall amounts of urea nitrogen via this same process."What would you say if you had to fast for a whole season?It sounds like an32.What does the underlined word "fast"in Paragraph 1 mean?impossible challenge for humans,but ground squirrels,however,achieve this veryA.Keep sleeping.B.Lack food.C.Stop eating.D.Stay indoorssuccessfully every winter.A new discovery has revealed why,and the finding can33.What may keep ground squirrels healthy after hibernation according to Regan'sreally help astronauts with their physical health during long missions.theory?Long periods of inactivity are known to lead to muscle weakness in most animalA.Their proteins.B.A long sleep.species.But for hibernating (animals,things happen in a different way.NotC.Urea nitrogen.D.The gut microbes.only can they survive without eating,but they also use minimal levels of energy34.What often happens to astronauts in space travel?while preserving their muscle mass and function during and after the whole winter.A.They fail to fly normally.B.They are lacking of energy.It was Matthew Regan,an animal physiologist from the University ofC.Their muscle is weakening.D.Their proteins are missing.英语试题(二)第9页(共16页)英语试题(二)第10页(共16页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    本文是记叙文。在中国实的经历不仅增强了“我”的研究能力,而且还让“我”交到了好朋友。61.leaving。考查动词-ing形式。when.for Nanning作状语,且I与设空处之间是逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式。62.where。.考查关系词。设空处引导非限制性定语从句,对Guangxi Veterinary ResearchInstitute补充说明,且设空处在定语从句中作地点状语,故填where。63.In。考查固定搭配。in addition to意为“除…之外”,且设空处位于句首,故填In。64.It。考查it的用法。It is difficult to do sth意为“做某事困难”;it是形式主语,真正的主语是后面的不定式。65.s0。考查固定搭配。根据句意可知,“我”学了一些汉语单词和短语,那些研究人员也提高了他们的英语水,这样一来每个人都能有效沟通,故用so that引导结果状语从句。66.effectively。考查副词。设空处修饰动词communicate,应用副词。67.has improved。考查现在完成时。根据时间状语Over the last few weeks可知,本句应用现在完成时。8.more。考查形容词比较级。根据than I can count可知,设空处表示比较级含义,故填more。9.confidence。考查名词。设空处作宾语,应用名词。that引导同位语从句,解释设空处的内容。70.to come。.考查动词不定式。in the years to come是固定短语,意为“在未来几年里,未来”。

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2023届下学期高三大联考回答第8、9is Kim?B.The man's neighbor.C.The woman's roommate英语试卷think of Kim?B.Generous and popular.e and hun(本试卷共8页,试卷总分:150分,考试用时:120分钟)0生收务10.whcome here?A.To join the poem club.仪妹加拼党理注意事项:B To find new group members.东把能,对戒流识1.答题时,务必将自已的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。C.To help the boy with his coursesP彩联粘,1进作水2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮11.What do we know about the boy?擦擦干净后,再选涂其他答索标号。答非选择题时,必须使用黑色墨水笔或黑色签字笔,将答A.He is interested in acting.案书写在答题卡规定的位置]3所有题目必须在答题卡上作答,在试题率上答题无效4考试结后,请将本试卷和答题卡一手交回。根高生者找,种城液第一部分听力(共两节,满分30分)B.Takingnext term第一节(共5小题:每小题1.5分,满分75分)e practice.括祓烤穗阔缘(国内怀国所欧懈听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选餐著新务拍防w品。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读B.Dete遍A.Fighting fires.14.How many fires did Califomia h.Where are the two speakers?B.At a gas station.C.In an interview room.A.Around 50.15.What size ofa fire can the newoman want to do?B.The size of a plane民B.Deposit ber luggage.C.Purchase some products.'s main concern?man think of his performance?酒旅A.EntertainingB.UnsatisfactoryC.Successful.听第10段材料,回答第004.In which department does Mrs.Lauren work?17.How long is most British wR For two weeks先以m绝船阀报城暗A.The sales department.B.The management departmentB.Italy.C.Amsterdam.C.The human resources departmenWhat are the two speakers mainly talking abourC.Terrifying rides.A.Top bandsA The size of the Lincoln ParkB.The location of the Lincoln ParkB Sports.C.Environment.The shortcut to the Lincoln Park满分225分)o听下而5段对话或独白。每段对中选出最佳选项。听每段对话发独白前,出5秒冲的作答时间。每段或独白读两遍The Olympic Gameswill be held from July 26 to August 11.and the各小题将给st 28 to September 8 in Paris of France.The听第6段材料,可答第6、7题。will be the 2024Olympic and the Paralympic Games mascots as6.What is lying on the railway tracks?B.A manC.Atree trunkook to celebrate the French revolution spirt*The meanings of the PhrygesA.A rock7.What are the two speaks about to do?C.Move the rockThe Phryges aim to show that sport can change everything.and that itA.Find something red.B.Wave the coa(KHM)三语第2页(共8)(KM)高三英语第1页(共8)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2023年高考桂林、崇左市联合模拟芳试英语参考答案及评分标准第一部分1-5 CABCB6-10ACABC11-15BCABA16-20CBABC第二部分21-23BCA24-27DCAB28-31DCBD32-35ADAB36-40CEFDB第三部分41-45 CABDD46-50ACBCB51-55AADCD56-60CBBAD61.to date62.when63.has stood64.their65.waiting66.Despite67.innovation68.creative69.simply70.whether第四部分第一节Yuan Longping is known for the father of hybrid rice.He devotes his life to make not only Chinaasmakingbut also the world free from hunger.He has two dreams.One is to enjoy the cool under the rice tree.The other is that his hybrid rice can be grown global.But turning dreams into reality are hard togloballyachieve,what takes a lot of time and efforts.For me,my dream is to be A English teacher.I wish towhichanspread these story of some Chinese heroes to the world.And I wish my students can value food or bestoriesandgrateful to Yuan Longping as well.In order to make my dream came true,all the things I have to do it iscometo work hard.第四部分第二节For better promotion of our traditional Chinese cultures,our club is in great need of new memberswho have a strong preference for Chinese cultures.Our club,whose name is TCC Club,was founded in2018.Since then,it has been dedicated to traditional Chinese culture promotion and enjoyed constantpopularity among students.As one of the most influential clubs in our school,we have never failed to provide us studentswith many benefits.To begin with,we can give you overall insight into our valuable cultures.Besides,some meaningful activities organized on a regular basis will strengthen your competence in cooperationand management.Most importantly,your circle of friends who share the same interest will also beextended.英语试卷参考答案第1页(共4页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    49.【答案】C【解析】根据语境可推知,Norman很快发现画画可以帮助他缓解病症,故选C。50.【答案】A【解析】根据上下文可知,随着时间的推移,Norman作品的质量也在不断提高,他甚至有幸在画廊看到了自己的作品,故选A。5L,【答案】D【解析】参考上题解析。52.【答案】A【解析】Norman继续着他成为一名艺术家的梦想,故选A。53.【答案】B【解析】Norman在继续追求艺术家梦想的同时,也在尽他所能为帕金森病的研究筹集资金。下一句中的earnings有提示,故选B。54.【答案】B【解析】根据上下文可知,Nom希望来到这里了解他生活的人们可以找到他们需要的启发和鼓舞,去追求他们觉得被召唤去做的任何事情,故选B。55.【答案】D【解析】根据上文可知,Noma在追寻艺术的道路上有幸获得了一定的认可,并将之回报给了社会,故选D,【导语】本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与社会之影视级乐。本文主要介绍了电影《流浪地球2》中所体现的中川国科技实力。56.【答案】in【解析】考壶介词。interest in表示“对…有兴趣”。s7.【答案】elements【解析】考查名词复数。此处意为“这邮科幻大片的硬科技元素”,故©lement表示复数概念。58.【答案】a【解析】考查冠词。此处是表泛指,因为Beijing-based film reviewer不止一个。59.【答案】tels【解析】考查时态和主谓一致。此处是谓语,句子的主语是The much-anticipated prequel(前传)to The WanderingBh(备受期待的《流浪地球》前传),为单数,本句讲述的是一部电影的内容,所以用一般现在时。60.【答案】rapidly【解析】考查副词。此处用rapid的副词形式修饰谓语is burning out。.61【答案】marked【解析】考查时态。根据1f可知是个从句,所以空格处应该是谓语动词,2019这个时间状语说明是过去的,故用过去式。62.【答案】that【解析】There is no doubt that是圈定句型,hat引学一个网位语从句。63.【答案】and/【解析】考查连词。此处the epie sci-fi long shot of the space elevator,the space station erash scene和the artificialactivated nuclear bomb explosion scene是并列关系,故填and.64.【答案】representing【解析】考查非谓语动词。分析前而的内容可知,suhs后面的是一些名词短语,a山前面的逗号说明此处是一个独立主格结构,所以用非谓语动词,对于a来说,represent是主动的,所以用representing。65.【答案】to make【解析】考查非谓语动词。for sb./sth.todo是国定句型,其中for sb./sth是todo的逻辑主语。英语参考答案第4页(共8页)应用文评分标准一、应用文写作国家评分标准1.评分原则:(1)木题总分为15分,按照5个档次给分(2)评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。(3)词数少于60或多于100的,从总分中减去2分。(4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。(5)拼写与标点是语言准确性的一个方面,评分时,应视其交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。nho,11.When did I take part in an event?A.In2009.®n2019.C.In2020.12.How long did the journey take?④Eight days..色Thirty days..C.Fourteen days.行013.What did they use the website to do?)i3A.Drive a car.B.Play football.1日9JC.)Ask friends and family for donations.14.Which place did they drive the car to?A.The village.B.The east of India.C.The west of India.15.What did they see along the way?(A.Some beautiful things.B.A car.C.The life of local peopleV,信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)VT你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。New Hope ClubTimeLast for 14 days in total during the school hd192PeopleIt is for children who like singing,r acting.PriceIf you are under 13,the price is only 200 yuan.0If you are between 14 and 16,it84400yuan.We will offer you 3 19 books.AdvantagesThe teachers are experienced and20pation t第二部分英语知识运用(共两大题,满分30分)四V.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空自处的最佳选)21.-Wow,John,you made greatin Chinese.Who helped you?-Nobody!I taught myself.aaisoodo③independencebhA.differenceprogress,1Axe1nD.mistakes0022.-Oh,your grandfather looks so young空宗皇Yes,he keeps running2A slowlyB,regularly规唯C.hardlyD.probably8119323.-I heard many buildings wasby the big earthquake in Turkey.How terrible!A)brokenB.madeC.built9destroyed.坏24.-Are you going to visit Disneyland this summer holiday?-I'm not sure.Itmy mother's decisionnsdwA.cares aboutB.agrees toC.depends onD.finds out025.-Would you like to see Full River Red《满江红》with me,Anna?-You mean the moving filmdirected by Zhang Yimou?A.whoB.whatC which26.-What can we do for our parents?-Youdo anything except be with them and be yourself.英语试卷第2页(共8)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    高一英语下学期期末检测参考答案及部分解析参考答案1-5 ACBCB6-10 ABCAA11-15 BCCAB16-20 BAACB21-25 BCDCA26-30 CDBCB31-35 ABACD36-40 AFDCG41-45 CBCAD46-50 BCDBA51-55 DACBD56.or57.are58.rising59.organization60.be taken61.particularly62.to avoid63.to64.processed65.that /which写作第一节One possible version:Dear students,It has been nearly ten years since our column "Life"was set up.To celebrate,we are going toinvite you to join us for a talk in our studio.It starts at 5 pm every Friday from this week and lastsfor four weeks.Each talk has three guests and runs for an hour.You can talk about the life you lead in our school,the people you admire,and the difficulties yourun into in your life.You can also voice your opinions and offer your suggestions for our column.Please come and join us!Life Column第二节One possible version:After about three hours,Tammy's dad finally came home.To Tammy's surprise,the whole car wasfull of pumpkins!Tammy's eyes widened.Dad laughed,and explained,"I had a long talk with MrShelby.We thought that we'd all be better off if we worked together on the maze instead ofcompeting.So we did a trade.He gave us pumpkins,and as an apology for your theft,you wouldteach him how to make a haunted hay maze."Tammy thought it was a good idea.Tammy agreed to teach Mr.Shelby how to make a haunted hay maze.She went over to theShelby Farm.She said sorry to Mr.Shelby first and showed him how to stack the hay to create adifficult maze.When Halloween came,Tammy's family went to the Shelby Farm.At the end ofthe driveway was a sign that said:The Shelby Farm and Little Acres Farm present The HauntedHay Maze.It turned out that working together benefited both farms.The customers were verysatisfied with this year's activities.部分解析阅读第一节A篇

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    阅读理解【A篇】本文的语篇类型是应用文,主题语境是人与自然之人与动物。文章是篇科学新闻报道,介绍了利用蚂蟥吸食的脊椎动物血液中的DNA判断这些保护区是否真正有效地保护了当地生物多样性。21.D细节题。根据第二段“In the summer of2016,park rangers in China's AilaoshanNature Reserve went hunting for leeches.”(20l6年夏天,中国哀牢山国家级自然保护区的护林员采集蚂蟥。)可知蚂蟥采集地点。故选D项。22.B细节题。根据文章题目“Leeches(蚂蟥)expose wildlife's whereabouts and may aidconservation efforts”和第一段第一句“DNA extracted from leeches'blood meals lets scientists trackwhere animals stay.”可知,蚂蟥体内保存了其他动物的信息,可以通过检测蚂蟥体内DNA来研究当地的其他物种的分布情况,进而评估自然保护区管理成效。故选B项。23.C文章出处推理判断题。从文章题日下面的时间“APRL6,2022AT9:00AM”和文"Questions or comments on this article?E-mail us at feedback@sciencenews.org I ReprintsFAQ”由此可推断出该文章出现在科学新闻网站。故选C项。【B篇】本文的语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之生活经历。本文介绍了第一个探索格陵兰岛的非洲人,他是如何开始第一次格陵兰岛之行的,以及之后他的生活。24.B细节推理判断题。根据第一段可知,作者1965年第一次到达格林兰岛时是24岁,从“But his arctic journey had actually begun some seven years earlier.”可知,作者真正的北极之旅是七年前开始的。1965-7=1958,故选B项。25.C推理判断题。根据第二段“When I arrived,everyone stopped talking;all werestaring.They didn't know if I was a real person or wearing a mask.Children hid behind theirmothers.Some cried,believing I was a spirit from the mountains..”可知,当Kpomassie刚到的时候,当地人都呆住了,分辨不清他是真人还是戴着面具,由此可推断,他们之前没有见过黑人。故选C项。26.D推理判断题。根据第一段“Immediately,the topic attracted him,and within a yearhe'd run away from home in pursuit of the Arctic.”可知,Kpomassie在读了有关格陵兰岛的书籍之后便离开家乡,前往遥远未知的地方探险。由此可推断,他富有冒险精神。根据第三段"Over the next 18 months,Greenland's first African learned to adapt himself quickly to the newenvironment.”可知,在一年半的时间内Kpomassie很快适应了新生活,因此可推断,他适应能力很强。故选D项。27.A主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了Teté-Michel Kpomassie作为第一个探索格陵兰岛的非洲人的经历。故选A项。【C篇】本文是说明文,主题语境是人与社会之阅读惯。年轻人大量使用数字台来阅读、写作和评论文学作品。一项以数字阅读台Wattpad为例的研究发现,根据作品属于青春文学还是经典文学,年轻读者的阅读行为会大有不同。28.D细节理解题。根据第三段第一句“For the first time,a team of researchers fromSwitzerland and Italy have researched the use of the online platform Wattpad in greater detail.知,来自瑞士和意大利的一组研究人员首次对数字阅读台Wattpad的使用进行了更详细的研究。故选D项。梧州市2023届高三第三次模拟测试·英语·参考答案第2页(共6页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    全国©0所名校高三单元测试示范卷教学第三部分语言运用(共两节,满分30分)札记第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项When in need of some guidance,most people immediately look for an expert on the topic.41 however,researchers with the Association for Psychological Science find that many expertsdon't actually give better advice than others-they just give more of it."Skillful 42 and skillful teaching are not always the same thing,so we shouldn't 43 thebest performers to necessarily be the best teachers as well,"says lead study author David Levari."People seem to 44 quantity for quality.Our studies suggest that 45 in some instances,people may overvalue advice from 46 performers.An experiment featured 2,085 people randomly 47 to either an advice or a no-advice group.After 48 a single round of the game of Word Scramble,participants in the advice group 49advice from a random advisor and then played five more 50.Meanwhile,the no-advice groupjust played six rounds without any 51.People in the advice group did 52 perform better after getting some guidance,and their per-formances tended to 53 round by round.However,on average,researchers say the advicecoming from the best players was not any more 54 than others'suggestions."In our experiments,people given advice by top performers thought that it helped them more,but it is not always the 55.Surprisingly,they thought this even though they didn't know any-thing about the people who wrote their advice,"Levari explains.41.A.LuckilyB.SurprisinglyC.FurthermoreD.Besides42.A.searchB.controlC.applicationD.performance43.A.allowB.expectC.forceD.encourage44.A.blameB.exchangeC.mistakeD.excuse45.A.at mostB.at lastC.at firstD.at least46.A.averageB.topC.poorD.mean47.A.assignedB.opposedC.devotedD.exposed48.A.writingB.designingC.playingD.losing49.A.sentB.refusedC.changedD.received50.A.roundsB.groupsC.gamesD.sports51.A.rewardsB.suggestionsC.punishmentD.hesitation52.A.hardlyB.indeedC.everD.instead53.A.decreaseB.combineC.achieveD.improve54.A.helpfulB.hopefulC.carefulD.graceful55.A.truthB.caseC.methodD.idea【答案与解析】专家的意见并不总是对的,我们不必迷信专家。41.B令人奇怪的是,研究者发现很多专家的意见并不比其他人的意见更好一专家只是给出了更多的建议。42.D“精彩的表现和良好的教学并不总是同一件事,因此我们不应该期待最佳表现者同时也是最好的老师。”43.B44.C“人们好像错把数量当成了质量。”45.D“我们的研究表明,至少在某些例子中,人们可能高估了最佳表现者的建议。”46.B47.A在一个实验中,2085名参与者被随机安排到一个有专家建议的组和一个无建议的组48.C完成一轮单词游戏后,有专家建议的组收到一名专家的建议后再玩五轮单词游戏。23(24.G3DY(新高考)·英语-R-必考-G DONG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    W:Of course not.(Text 6)M:Room two twenty is smaller than our other rooms,but the price is just one hundred and sixty-five dollars forthe night.W:Does that include use of the pool and the exercise room?M:Of course.It includes the use of all facilities except the tennis courts,which are closed for the winter.W:Okay,I'll take it.I'll just carry my suitcase up and have a quick look at the room,and then I'm going out for abite to eat.I'm starving.(Text 7)M:It was great to actually meet the person that wrote the books I've enjoyed so much.And he asked us a lotabout our opinions of his work.W:I found that as he talked,it made all the references in his stories much clearer.He's certainly had variedexperiences-becoming a doctor,going climbing in the Andes...M:You're right.For me,that's the attraction of the stories-they've got such a wide range of settings.Younever get bored.W:I don't know.There have been a couple I couldn't get into.M:Well,they all make some sense to me after what he said.(Text 8)W:Have you heard about the apartment in Curry Grove that I've been assigned to design?It turns out that it willtake a lot more time than originally planned.Would you be able to help me out?M:Unfortunately,I'm not going to be able to.I'm supposed to train our new workers over the next two weeks,soI am not going to have time to do anything else.You can't do it all on your own?W:I probably can,but it is a very important project.I'm hoping to get it done by the deadline for sure.M:Then,you should tell Mr.Cortez and see if you can get help from him.He's a very generous co-worker,so Ithink he would be happy to help you a bit if you can't do it on your own.(Text 9)W:Good morning.Welcome to Science World.Today we're talking about direction.Some people never get lost,while others need a GPS just to find their way to the store!And,of course,a GPS is not always accurateM:Definitely.Everyone has a story about following a GPS route and ending up in the middle of a field!But,whyare some people so much better at finding their way than others?Are they born with that skill?W:Not necessarily.Scientists say people who have a good sense of direction probably pay more attention towhat's around them.They notice more details.A lot of people don't pay attention at all.If you're thinkingabout something else while you're walking,of course you're more likely to get lost.M:Hmm.I guess we do use things we see to help us find places.I remember there was a tree at the corner of astreet where my friend lived.One day,the tree was gone,and I couldn't find the street.I was completely lost!I was using the tree as a visual clue,even though I didn't know it.W:Yes,I've experienced something similar to that.Well,one day...(Text 10)M:Hello everyone.My name is Alan.On behalf of Medi Travel I'd like to welcome you all to Ibiza,where fun isas certain as debt and taxes.I am pretty sure you are going to enjoy your stay here in Ibiza.This is a beautiful,exciting city where you can relax and sit by the beach or enjoy some of the best clubs in Europe.You canwalk into town and enjoy the local shops and restaurants or take a moonlit walk along the water if you prefer4

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What will Jenny do at 10 o'clock this morning?A.Attend a lectureB.Catch a bus.C.Pick up a friend.7.How does Helen usually go to school?A.By bus.B.By bike.C.On foot.听第7段材料,回答第8、9题。8.How often does the color magazine come out?A.Once a week.B.Twice a month.C.Once a month.9.What does the color magazine focus on?A.Features.B.News.C.Sports.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why was the woman thankful to the man?A.He booked the tickets in time.B.He recommended a good film.C.He cooked her a delicious meal.11.What does the woman like about the film?A.The main actress.B.The costume.C.The sound effects.12.What does the man think of the music?A.It's noisy.B.It's scary.C.It's suitable所第9段材料,回答第13至16题。13.What's the probable relationship between the speakers?A.Workmates.B.A couple.C.Mom and son.14.What kind of apartment does the woman want?A.One with three rooms.B.One in the city center.C.One near a bus stop.15.What do the speakers usually do in the morning?A.Shopping online.B.Cycling in the park.C.Running outside.16.How will the speakers get more information about houses?A.From their friend.B.From the newspaper.C.From the Internet.听第10段材料,回答第17至20题。.17.Who is the report intended for?A.Locals.B.Travelers.C.Londoners.市高一英语第2页(共10页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    基础题与中考新考法·九年级·全一册·英语reason原因;rule规则;idea想法。根据上文4.I am proud of myself to make much progress in"To our surprise,Mary chose chocolate in thestudying.game.”可知大家感到惊讶,所以要询问原5.Be careful about how to use these sayings因。故选B。6.She made a decision to learn something new to6.B【解析】考查名词词义辨析。progress进make her life more interesting.步;difficulty困难;point点;trust信任。根据写作迁移训练下文“so I want one for my sister'”可知此处指【高分范文】的是很难买到。故选B。My Changes7.B【解析】考查形容词词义辨析。busier更Looking back at the past three years,there忙碌的;happier更幸福的;stronger更强壮are many changes in different areas of my life的;worse更坏的。根据上文“I've never hadOn the one hand,I used to stay up late butchocolate and my family has 6 in buyingnow I think it's important to have a good rest.one,so I want one for my sister.”及空后的What's more,I'm gradually fond of sports such as“and more peaceful life than Mary”可知此处running and playing football,so I always spend指的是作者感到自己的生活比May的要更time exercising on the playground.On the other幸福。故选B。hand,I was too lazy to finish my homework on8.C9.B10.Btime in the past,but now I am proud of myself to4拓展设问make much progress in studying,especially in1.C2.BEnglish.3.C【解析】句子排序题。题干意为:下列事In a word,progress makes me happy and I件的正确顺序是什么?根据文章内容可知really believe my life will be better and better作者首先加入了俱乐部,接着和一个非洲女教材词句默写孩交了朋友,后来他们玩游戏,最后作者为玛丽买了铅笔。故选C。1.pride 2.introduction 3.exam/examination4.D【解析】写作意图题。题干意为:作者写4.speech 5.background 6.ton 7.ant这篇文章是为了0根据文章最后8.insect 9.fail 10.require 11.deal;dealt一段中的倒数第二、三句可知作者写这篇文12.dare 13.proud 14.silent 15.helpful章的目的是表达对父母和祖国的爱和感激。16.private 17.humorous 18.absent故选D。19.British 20.seldom 21.exactly第6课时22.interview 23.influence 24.guardSection B 3a~3b25.public 26.score 27.general 28.Asian教材词句促写作29.European 30.African 31.take up佳作好句仿写32.deal with 33.take care of 34.take pride1.I spent a long time developing the good habit ofin 35.in public 36.in person 37.at leastreading every day.38.from time to time 39.be proud of2.I used to stay up late but now I think it's40.be afraid of 41.be nervous ofimportant to have a good rest.3.The reason why I read newspapers is that I want单元检测to improve my reading skills.I.【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章主要20万唯九年级QQ交流群:551549843

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    B篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。男子和孩子在飓风天气向多人伸出援手。24.D。理解具体信息。根据第一段中的Kevin Ott and one of his sons went to Fort Myers Beachto check out conditions..Water started rushing in,two to three inches in a minute可知,在飓风“伊恩”登陆前,Ott前往了Fort Myers Beach查看相关情况。25.A。理解具体信息。根据第二段中的Dineen started calling..“Things are getting bad.Ithinkyou need to come down here,”she told him可知,Dineen给Ott打电话是想寻求帮助。26.B。理解具体信息。根据第四段中的They met a man in.they found his neighbors可知,Ott帮助船坏了的那个男人营救被困的邻居。27.C。理解具体信息。根据第一段中的On Wednesday morning…check out conditions、.hecalled his children's.to come and help her和第四段中的they found his neighbors、Ott wasabout to tell...people,’”said Ott可知,Ott无惧飓风天气可能带来的危险,营救了许多被困人员,因此,C项(勇敢的和热心肠的)最能概括他的品质。【补充说明】1.ride out the/astorm:战胜风暴2.give out:(指发动机等)停止运转,停机,出故障C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。学生用3D打印技术帮残疾小狗制作假肢。28.B。理解具体信息。根据第一段中的“I took him to the pet hospital.He was diagnosed withcancer..leg amputated,.”Liberto says可知,Bentley生了一场重病。29.C。理解具体信息。根据第二段中的Liberto decided to get a custom prosthetic leg for him和第三段中的Liberto suggested trying to make a prosthetic leg for her dog可知,Liberto在努力帮Bentley找合适的假肢。30.A.推断。根据第四段中Johnson说的I thought it was a great chance for the students to seea real-world application of what they're learning at school可推断,Johnson希望学生们可以将在课堂上学到的东西应用到生活中。31.C。推断。根据第五段中的It still needs some small changes,and then it should fit perfectly和最后一段中的The students hope to have a finished custom and comfortable prosthetic leg forBentley in the next few weeks可推断,在接下来的几周里,Hollis和他的团队的主要任务是继续完善假肢的设计方案。D篇主题语境:人与社会一一文学本文是议论文。文章讨论了一种新的诗歌类型一一Instapoetry。32.A。推断。根据第一段中的n2012,fewer than7%of Americans had read poetry,which wasdown from 17%in 1992.In 2015,poetry was one of the least popular art activities for Americangrown-ups,with under 10%picking up a book and reading for pleasure可知,诗歌一度受到读者冷落,只有很少的人愿意读诗。33.B。理解词汇。根据划线词后的The fact that it's direct while also being touching is whatinterests many readers和With Instapoetry,itis.simple beauty可知,Instapoetry简单又动人,吸引了很多读者,由此可推断,许多人对它的态度应是支持的,故B项(赞扬)正确。rveabout.极力赞扬…。34.D。推断。根据第四段中的Instapoetry has also been seen as a disgrace to writers…and

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Temples have fewer proprietary(品牌专卖的)parts and so are serviceable in any bike shop.Stylishas they may be,the VanMoofs and the Cowboys can be a bit more complex to get back-up andservice.The money-no-object optionRiese Muller Nevo4 GT Vario GXPrice:f5,380Weight:28.4kgRange:up to 93 milesThis is a prime example of the attention to detail delivering a high-quality experience infunctionality,comfort and practicality-if you can afford it.It has the capacity to handle 25kg ofluggage in a pannier,powerful road lights and a beautifully smooth motor.21.What is the advantage of the Temples over other stylish ebike brands?A.They are more lightweight.B.They have more functions.C.They have easier access to service.D.They are more comfortable.22.Which ebike will a consumer probably choose,who cares most about an excellent experience?A.Carbo Model X.B.The VanMoofs and the Cowboys.C.Temple Cycles Classic.D.Riese Muller Nevo4 GT Vario GX.23.Where is the text probably taken from?A.An online post.B.A magazine column.C.A market research report.D.An official document.8Having spent more than a decade on the dance floor,ROME-Niccolo Filippi,a 23-year-oldItalian dance performer,recently decided to explore Chinese culture and its traditional dance formsand believes that this experience will not only boost his career,but also broaden his horizonsbeyond the world of dance.His interest in diversifying his skills grew after he stumbled upon a short video of traditionalChinese-styled dance on YouTube."I saw it as an art that combines tradition and modernity,whichwas mostly the reason why I liked it,"says Filippi.Ever since,he has been closely following Chinese dance performers and watching numerousvideos to learn more about the traditional style that he admires."I prefer the traditional stylebecause of its light movements.It also reflects my personality with elegance,"he adds.Filippi's chance came when he was invited to perform for a Chinese New Year celebration in thecentral Italian city of Florence.He has since fully committed himself to the art form,learning severalpieces and putting his newfound passion into practice."The biggest difference that I found (compared to other disciplines)is the change of mood andemotional expressions among dances,"says Filippi,adding that he needed to shift from thedynamic moves of hip-hop to the graceful and fluid movements of Chinese dance.Despite variousobstacles,Filippi's efforts have not gone unnoticed.Two of his friends shared videos of hisperformances on social media,and the response was overwhelming.One video garnered 500,000views,while the other received 200,000 views.Filippi believes that learning about different cultures is priceless,and he sees it as a means ofpersonal growth."I like to think of a person as a book,"he says."Embracing different traditionsand cultures,such as Chinese culture and many others,is like adding new chapters to my book,making it more diverse and wonderful."24.What is the main reason why Filippi falls in love with traditional Chinese dance?A.Its potential to boost his career.B.Its mix of traditional and modern elements.C.Its graceful and light movements.D.Its true reflection of his elegant personality.25.How does the author illustrate the popularity of Filippi's videos?A.By listing numbers.B.By giving an example.C.By sharing a story.D.By making a comparison.3

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试 名校联盟·模拟信息卷(T8联盟)(一)1语文答案

    1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2生物·GX答案


    1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2历史·GX答案


    1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理·GX答案

    2、天一大联考三晋名校联盟2023-2024高三届级阶段性测试(期中)英语试题试卷答案答案


    【答案】3640 FCGBE


    3、2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案


    机密★开考前2023年湖南省高中学业水合格考模拟卷(二)英语ooA注意事项1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分100分,考试时间90分钟。ooo AA2.答题前,考生务必将密封线内项目填写清楚。


    4、2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案


    【答案】 One possible version: I smiled and said,“You are welcome,Madame..”“You are so responsible,littl


    5、名校大联考·2024届普通高中名校联考信息卷(月考一)生物试题


    生物在垂直方向上的分层现象。卵、幼蝗、成虫是同种生物,它们的分布呈现分层现象,并没有体现群落的垂直结构,C错误。生物防治是指利用有益生物及其产物或利用生物学的规律、方法来控制有害生物的一种防治技术,其


  • 2025年普通高等学校全国统一模拟招生考试金科·新未来10月联考(高一)英语试题

    35.What doesuggest doing?A.Restoringagitrees.C.DoingBrolaessment of forests.anB.Putting a第二节ban oncutting trees(共5小D. Loosening forest 每小题2.5分,满分t management.阅读下市面短文12.5分),从短文后的选项中选选出可以填入空白处的最佳选项studentswhile teaching is选项中有两项为余余选项 suggestionss definitelybelowand see not an easytask for a teacher like you.whatthappens.Try a few36Whenreceiveformalschoolingrelationshiptheyneeddevelopquality relationshipsschoolasinterpersonalsettingperformancinfluencechildren'sdevelopment andwhich includpositivelytheir 1impact motivatiorstudentsstudentto learndemonstrateThereforemakepoint toget to knoweach your interest bydestroyedbyactivities th askingthemabouttheirweekendsports game,mayparticijcipate in.orotherget older, aImprovethehysical learning environment.37whichleadsmore meaningfuland impact that forestsctful learninghave to sit inexperiencesWho says students all facingthe front of caying(腐烂)room or even desks forthat matter?You cann alsopersuade your headmaster to38includerockingrce by 2070chairs, rollingbouncingchairs,oreven nochaiat all.Includeparents in yourteachingnetric tons ofare a keyParents factor in students' motivation. So it's important to develop your relationship withthesecrucialallies(同盟).Tryy makingpositivephone calls home priorto the negativephonecalls tothe U. S.help build effectiverelationshiInvolveparents sending home a weeklyby newsletter or by invitingscience atthem into ycspecial events. classroom for39DA report.Vary your teachingmethods.loesandbecome boredwith the lessonsyou are delivering, it's likely that students have alsosastersbecome boredThen you mayneeeed to adjtheway you teach.40inviting a guestas speakerRiley and role-playto yourdebate into your lessons.Whileclaexperiencingdifferentis having thenew thingsstudents are more willing to learn.foresA. Trynewteachingalso activitiesB. Acknowledgestudents'andcerestsrelationships with your studentsC. DevelopgoodD.Flexibleeating want to try1Saround classroom is something theydoingE.Movingwho comfortable in a learningspace arebetterngagedF.Studentsaidareand havethe same goals for their childG.Informhemyou are ateam语言运30分)第三部分(共两节满分第一节(共15小;每小题1分,满分15分)A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。阅读下面短文familiessupportinthem atschool recitals(演奏会).theirFew things makchildrenhappy41This means not onlydancer. Not onlydid he43but he actually42his niece's calltoherthis meantdance.with his44performanceenhanced the girl's45himself,DmonteYoungwho is a dancerknown assharednline by theAvideo46her talent show with her.Wemade ihewrote onlineme out to"Mniece calledDmonte.one ofcommenters who47y a third grader.The uncle even48bout beingbefore jokingthings.make you do some crazywrote,"Love【高三核心模拟卷(上)·英语(三)第6页(共8页)】

  • ‹‹ 297 ››
扫码二维码