12000步,益处就减少了,这表明仅仅步行所能带来的益处正迅速接近上限。31.A根据文章末段可知,作者认为当步行达到一定步数后,不必再继续下去,省下来的时间可以用来做其他运动。因此,作者建议要结合不同的锻炼方式。D本文主要介绍肢体语言和微表情的区别以及如何更好地理解和读懂微表情。32.A根据第2段最后一句可知,日本人有意识地隐藏他们的情感反应。33.A根据第3段最后三句可知,作者举这个例子是为了说明读懂微表情的好处。34.B根据最后一段可知,想要理解微表情,我们需要提升自己对肢体语言的理解能力。35.D通读全文可知,本文的目的是说明如何更好地读懂来自不同文化的微表情以便更好地交流。补全短文36~40 CEFGB完形填空作者的哥哥从小就给作者树立了很好的榜样,他不但从人生价值观方面影响着作者,而且在家庭里还充当着父亲的角色41.B“我”的哥哥不理睬他们。42.C几个月后,他们试图跟他交朋友,因为他已经被一家国际公司雇用就要离开农场了。43.A根据下文可知,此处表示曾经和他一起共事的人对他的态度发生了很大转变,所以选用suddenly表示人们对他的看法变化之快。44.B他知道他们在想什么,但是他不需要这样的朋友。45.D这个农场是他一完成学业就能找到的第一份工作。46.A他接受这份工作是因为他看到母亲工作非常辛苦。47.D他想要分担母亲的重担。48.C此处表示哥哥让“我”懂得了生活的价值。49.D别人的看法是无关紧要的。50.B只要“我”知道“我”挣的是诚实的工资,不论这份工作有多么微不足道,都是值得尊敬的。51.D家庭是第一位的,并且我们应该互相支持。52.A父亲很少在“我们”身边。乐从26·【23·G3DY(新教材老高考)·英语·参考答案一R一必考一Y)
上启下,符合语境。故选F。laboratory to date because peppers take much longer to3.I答案】A词汇积累boo.使增长,保进demonsrate猛明grow than the previous experiment plants."可知,在轨道【考点定位】细节理解题。wildemness n.未开发的地区,荒野39.答案1G实验室中,Plant Habitat-04是最为复杂的植物实验之【全能解析】根据第三段最后一句“The house。第二节【考点定位】逻辑关系题。一,因为辣椒的生长周期比其他之前做过实验的植物desiged Bakker.thheothe foundation.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们【全能解折】根据上文“For example,.packages can beeth5fwhich provides fertile(对于教授学生急救知识的不同看法和教授学生急教知purchased for pre-achool for minimalo"可知,s例长。故选D。识的途径。如,可以以最低的成本购买学前教育套餐。G项“任30.【答案】B的)ground for produce一more than200 plant species何兼有教学和急教资格的人都可以使用这些套餐”承0【考点定位】推理判断题。gow on the roof,as well as insects,snails,fish and36.【答案】Bchickens..”可知,房子的设计以屋顶作为基础,装载【考点定位】逻辑关系题。接上文,符合语境。故选G。【全能解析】根据第五段第一、二句“A side effect of【全能解析】根据上文“In a recent Health and Safety40.I答案]Clife in zero gravity is that astronauts often lose some of35吨土壤,土壤提供了用于生产的肥沃土地,有数在【考点定位】逻辑关系题their taste and smell,s spicy or well-seasoned foods are20多种植物在屋顶上生长,也有昆虫、蜗牛、鱼和鸡。Laboratory report,9%of respondents rated providing由此可知,温室可以提供良好的农产品供应。故选A。pupils with an appreciation of health and safety risksas【全能解析】根据下文“These specialis邮gres地dentsaa favorite.Adding fresh greens or peppers to the menuimportant or very important..”可知,在最近的一份缝康grounding on how to manage an incident and the mostallows astronauts to liven up their regular meals."可知,34.【答案】D和安全实验室报告中,7%的受访者认为让学生了解commonl山needed first aid kill."可知,这些专家为学零重力环境的副作用是字航员们经常失去一些味觉【考点定位】推理判断题。和嗅觉,因此刺撒性或调料丰富的食物是宇航员们的【全能解析】根据第四段第一句“The site is more than健康和安全风险是非常重要的;根据下文“Despite生们提供了如何处理(突发)事故的基础知识,以及色题最爱。将新鲜的绿色蔬菜或椒类添加到菜单中会丰just a model home:it's been a real one for Jo Barrett andthis,first aid in schools is still not as high up the aend最必要的急数技能。C项“学校也可以安排专业的培训师来授课引出下文,符合语境。故选C。富他们日常的菜肴。由此可推知,把辣椒添加到宇航Matt Stone,who were chefs at the small in-houseas it should be.."可知,尽管如此,学校的急数(教学)员的菜单中可以让他们恢复食欲。故选B。restaurant..”和第五段第一句“Through the project,.仍然没有像它理应的那样被提上(教学)日程。B项【亮点句积累】时ngthat trainingisas fateract获取Bakker wanted to demonstrate he could feed a family with“73%的小学生希望学如何进行急教”承上启下,31.【答案】c【考点定位】标题概括题。his design.”可知,这个房子不只是一个模型,对于Jo符合语境。故选B。【全能解析】通读全文可知,文章主要介绍了字航员Barrett和Matt Stone来说,它是一个真正的家;而通过37.l答案D这个项目,Barrett想要证明他的设计能够养活一个家【考点定位】段落主旨题。difference.(第三最后一句)们在国际空间站首次种植辣椒的实验的相关情况。译文:通过确保培训尽罩能地具有互动性,并将所有C项符合文章主旨,适合做本文的标题。故选C。【全能解析】根据下文“It can equips them with skillsto庭。由此可推知,第四段提到Jo Barrett和Matt Stonebe the difference between a life lost and a life saved."的学方式考虑在内,学根会帮助航励(学生)从小【亮点句积累】The crew finally had a chance to taste the两名厨师是为了表明这个房子的优点。故选D。peppers afer initially kicking off the plant experimento知,它可以让他们具备关乎生死的技能。D项“将急学急放知识,这样学生们就会感觉自己受到了启35.【答案】Cthe space station in July..(第二段最后一句)救培训的范围扩大到学生之中,教会他们照顾他人“发,从而或为与众不同的人。弟度【考点定位】推理判断题词汇积累:appreciation理解,体球译文:于了月份在空间站遗行植物实验后,空间站的统领本段,符合语境。故选D。题【全能解析】根据最后一段内容尤其是最后一句“onsible可靠的purchase购买工作人员终于有机会品尝到辣椒了。38.【答案】Fwetransform toa circular system,we have so much第三部分语言知识运用【考点定位】逻辑关系题。词汇积累:resupply.再提供(某物)potential to stop the destruction of wilderness and【全能解析】根据上文“Research by St John Ambulance第一节Cewn.(轮船、飞机等上面的)全体工作人员oc.“可知,如果我们(的居住环境)转化为可循环showed that 94 per cent of teachers believed first aid【文章大意】本文是一篇记敏文,文章主要讲述了父亲initially ade,.开始,最初系统,我们就很有可能停止破坏生态环境和森林。由在退休后开始参加藏菜种植比军,在连续三年获奖后Dlessons in school would help teach young people tobe此可推知,最后一段表明温室是一种减少浪费的方more responsible.."可知,St John Ambulanc进行的他不厚入赛,而是悠闲种菜,享受慢生活的故事。【文章大意】本文是一偏说明文文幸毛外绍了零理式。故选C。究表明,94%的教师认为校园急救课程会有助于使年41(含案C圾侣导者Bakker设计的温室是如何模伤大百然的生齿【考点定位】考查名词辨析。【亮点句积累】He hopes the example will offer轻人更有责任感:根据下文“However,there are【全能解桥】根据上文“ty fathera小yloved gardening,系统变废为能的luepinttfure homes and n aemative toceresources available for teachers that will help them teach“及语境可知,父亲一直喜欢园艺,退休后,父亲一生32.【答案】Bwich s blame for overthird f thepupils first aid at a relatively low cost."可知,然面,对酷爱的园艺终于成为了他日常的现实生活。放选C。【考点定位】段落大意题。【全能解析】通读第三段内容可知,第三段主要介绍oid.(第六段第一句)教师来说,有一些可用的资源能够帮助他们以相对较42.l答案】B了温室的各个部分是如何运作、变“废”为能”的,即得文:他希塑这个钢子能为未来的家庭提供一份蓝因,低的成本教授学生们急救知识。F项“然面,三分之【考点定位】考查动词短语辨析。并为目前的食品系统提供一种特代方案。目前的食品一的教师说,费用是教授急救(知识)的最大阻得”承温室的运作方式。故选B。一英语,答11一英语·答10系钱应对世界上超过三分之一的温室气体排放负责任。西藏人民出版社酱案详解(另册)
案选D项。60.A【解析】根据上文的“he haven't decided to hang up his mountaineering”可知,亚瑟·缪尔还没有做出停止登山的打算,mountaineering boots意为“登山靴子”。第二节【篇章导读】本文是一篇说明文,文章介绍了花样滑冰、速滑、冰上曲棍球等现代滑冰形式的起源和发展。61.found【解析】考查非谓语动词。本句的主语是Bone runners,.谓语是date。空格处和in Switzerland在句中充当定语,修饰Bone runners.,find和所修饰的成分是被动关系且动作己经完成。所以填find的过去分词。62.its【解析】考查代词。本句的主语是Modern skating,指的是现代滑冰很有可能起源于荷兰。get its start意为“获得开始”。故填t的形容词性物主代词。63.visiting【解析】考查非谓语动词。while+doing sth.相当于while+主语+谓语+sth.。while visiting相当于wheythey visited。故填visiting。64.thoroughly【解析】考查副词。副词在句中修饰froze,即泰晤士河完全结成厚厚的冰。故填thoroughly。65.into【解析】考查介词。根据上文的transformed可知,空格处填into。transformed..into..意为“把...改变成...”。66.elements【解析】考查名词复数。element意为“元素,特色”,是可数名词。根据下文的“of ballet'”可知,芭蕾舞的元素有很多,故填elements。67.where【解析】考查定语从句。空格处及后面的“he was most praised”在句中充当定语,修饰先行词Europe。.且空格处在定语从句中充当状语,故填关系副词。68.existence【解析】考查词形转换。根据上文的in可知,空格处填exist的名词形式。69.an【解析】考查冠词。根据下文的“icy version'”可知,空格处填不定冠词an。70.had been established【解析】考查时态和语态。根据下文的“by the 1900s”可知,空格处填过去完成时,both指的是“speed skatingand hockey”,与establish是被动关系。故填had been established,第四部分写作第一节Last summer holiday,my family visited Mount Tai with a guide.It lied north of Tai'an Cityliesin Shandong Province.All the way,the guide introduced us many information about it.She told usmuchthat many Chinese emperors in the past climbed to the top for specially purpose.They thought itspecialwasAsymbol of Chinese power giving by nature.Many famous writers,poet and celebrities have加agivenpoetsbeen attracted there.We have written thousands of poems and articles about it.Apart from theTheyhistorical relics ()we had a better view of beautiful scenery.It was a very tiring andgoodbut英语参考答案(全国卷)第6页(共8页)
49.A从他家到学校是很困难的(difficult)。50.A迅速上涨的水常常会阻挡(blocked)他前进的路,因为每条街道都被淹了。5l.B他一到(arrived)学校,就开始用水泵把地下室(basement)的水往外抽。52.A见上题解析。53.C Hemans整夜都没睡觉,他每半小时检查(check)一次水泵以确保它一直运转。54.A无论它在何时停止工作(failed),水都会迅速进入地下室。55.D他最终(finally)在周四下午2点半才回到家休息(rest)。56.A见上题解析。57.CHemans为了保护学校而付出努力,Galiana对此并不感到惊讶(surprised)。58.C“他一直是一个努力工作和负责任的(responsible)管理员。”59.D在风暴侵袭期间,许多学校遭到了破坏,数周都无法使用,但哈肯萨克中学按时开学了(opened)。60.B当看到兴高采烈的(cheerful)学生重返校园时,Hemans知道这一切都是值得的。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了2022北京冬奥会闭幕式上的《折柳寄情》节目的相关信息。6l.exchanged考查非谓语动词。分析句子成分可知,此处用所给动词的非谓语形式,动词exchange与其逻辑主语a traditional Chinese farewell gift存在逻辑上的动宾关系,故此处用所给动词的过去分词,表示被动;exchanged between friends是过去分词短语作后置定语。62.is pronounced考查动词的时态和语态。此处是一般性事实,故用一般现在时,又因为pronounce与“thepinyin for the word‘willow,”存在动宾关系,故此处用一般现在时的被动语态。63.to考查介词。此处考查give sth to sb结构,故此处用介词to。64.presentation考查词形转换。根据句意及空前的冠词可知,此处用所给动词的名词presentation。65.slowly考查词形转换。此处用所给形容词的副词修饰动词walked。66.carried考查动词的时态。根据并列的谓语动词walked可知,此处用所给动词的过去式。67.the考查冠词。此处特指前一句提到的Songbie or Farewell Song,故此处用定冠词the。68.to find考查非谓语动词。此处用所给动词的不定式作后置定语,修饰attempts。69.styles考查名词复数。style是可数名词,根据空前的修饰词Different可知,此处用所给名词的复数。70.that/which考查定语从句。分析句子结构可知,该空引导的是一个限制性定语从句,从句缺少主语,先行词是music,故此处用关系代词that/which。短文改错To help you better understanding ecological farming,our class will organize a visit to A ecological farmunderstandannext Monday morning.During the visit,you will observe how farmers work out in a green way.Also,localfarmers will show you around the farm,where there is a variety of fruits and vegetables.Whatever is moreareWhatexciting is that you will be given the chance to experience ecological farming in persons.personTo better enjoy yours visit,you need to bear something on mind.You are required to arrive at the schoolyour/theingate by 7:30 am.Please take hats and long-sleeved jackets to avoidget sunburnt.You'd better weargettingcomfortably shoes because you'll have to walk around the farm.comfortable书面表达One possible version:Dear Peter,Thank you for inviting me to go skiing this Saturday afternoon.I'd like to accept your kind invitation,butI'm sorry to say that I can't.I decline your invitation because I've already had another arrangement.This Saturday is my mother'sbirthday,so my father and I are going to prepare a surprise dinner for her.For that,we need to buy some foodand decorations,and select a special gift.Besides,I will make a birthday cake in person,which will surelysurprise my mother.Therefore,I will be too busy to go skiing with you.I hope you can understand me.Maybe we can make it together next time.Yours,Li Hua【LMCT卷·英语(二)参考答案第4页(共4页)】2B
its former self...”可知,这只大熊因为无法适应野外生活而饿掉了形。27.C观点态度题。根据最后一段“‘The action of the shooter was the most humane outcome for this bear,,”可知,这位科学家对这次枪杀是持支持态度的。他认为这是那只大熊的最好归宿。【答案与解析】本文是一篇说明文。渴了喝水,看起来十分简单明了。但研究表明控制这个简单动作的生理机制却十分复杂。28.B推理判断题。根据第三段“The act of swallowing acts like a meter,which the brain monitors to quicklydetermine how much water is entering the body..”可推断,这个靠计算吞咽次数而粗略判定饮水量的检查点是在喉部。29.C细节理解题。根据第三、四段可知,有四个检查点。这些分布在口腔、喉部、肠道及靠近肝部的检查点分别核查我们是否在喝水、吞咽次数、血液中的含盐量及血压。30.A推理判断题。根据最后一段“‘However,it just shows how complex an apparently simple processactually works in our body,’Oka says..”可推断,尽管Yuki Oka预先知道控制饮水量的生理机制应该是比较复杂的,但他却没有想到该机制会这么复杂。因此他一定感到很惊讶。3l.D标题判断题。根据全文、尤其是第二段“‘There are many thirst-related checkpoints throughout the bodyand brain,’”可知,本文主要介绍了大脑及其他身体部位是如何控制饮水量的。【答案与解析】本文是一篇议论文。文物是一种珍贵的不可再生资源。但是该如何保护而不让它变成枷锁,答案则莫衷一是。32.D细节理解题。根据第一段“However,they are being endangered at an alarming rate by rising seas(Venice),pollution(the Taj Mahal)and overtourism(Angkor Wat).”可知答案。33.A词义猜测题。根据画线词后的问题,特别是第三段“Humankind has answered these difficult questionsdifferently in different places..”可推断,thorny与Tough是同义词。34.C细节理解题。根据第四段“..including using the original and poisonous metal一lead一for the roof.That choice was controversial...”可知,作者认为如果刻板地坚持修旧如I旧而保留有毒材料是不明智的。35.D推理判断题。根据最后一段“What we will do is to continue to take care of important cultural heritagesites,as a matter of significance to humanity's past,present and future.”可推断,作者认为重要的文物需要保护,因为那是人类的精神家园。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章介绍了几个不当的肢体语言及纠正措施。36.B空前谈到生活中总有些人表现得那么自然、优雅、自信。空后则提醒我们要避免一些常见的肢体语言错误。故B项“如果你想留下同样美好的印象”能起到承上启下的作用。37.E根据空前“Slouching is a huge no-no..”可判断,后面的意思会有转折,故E项“但是这却是最常犯的错误之一”符合。另外,根据空后“It may be caused by our habit of sitting in front of computers for long periods,”可推断,空项谈的是佝背,而不是纠正措施,故排除A项。38.G根据空项所在的位置及空前“It's not a good idea to have a crushing(太用力的)handshake,either.”可知,这里很可能会给出正确的做法。故G项“你可以模仿握手对象的力道”符合。39.F根据标题及选项中的关键词rolling your eyes可以快速锁定选项。40.C根据小标题Leaning(倾斜)Back及空后“It shows that you're not threatening.”可知,C项“微微后倾会有利于交流”符合。【答案与解析】本文是一篇记叙文。作者在文中回忆了他第一次正式参加垃圾装运工作时的激动心情。4l.B根据空前“It was close to midnight on a Sunday evening...”及空后“resting for the hard week ahead..”可知,除作者之外(Except for),其他人都睡着了(asleep)。42.A见上题解析。43.C根据文章最后一句“Bob Van Otten,my coworker,.was waving to me from the truck.”可知,作者是在等车接(picked up)他。44.D根据倒数第二段“Yes,I thought to myself that I was going to do a man'sjob..This was a real job..I was to be paid$5.60 an hour.”可知,作者很看重这份工作,因此很激动(excited)。45.D在那个年代,在作者的那个社区(neighborhood)里,从事垃圾装运工作一点都不奇怪(unusual)。46.B见上题解析。47.A他的好几个朋友的父亲不是在别人的垃圾站工作就是拥有(owed)自己的垃圾站。48.C社区里其他的荷兰移民的情况也大致相同(same)。49.A尽管男孩子都知道装运垃圾是个脏(dity)累活,但是都不避讳。50.C他们还会公开(openly)讨论这份工作能带来的好处。【高三英语试题参考答案第3页(共4页)】223551D
又有什么感想呢?考生可以根据以上提示展开合理想象。One possible version:Andrew went out of the room of his own.Gradually,he stood in front of the TV screen.Joc foundhim and invited him to play the video game together.At first,he couldn't manage the car perfectly.However,all members in the family,including Dominique and Kevin began to teach him andencourage him.Finally,Joc and Andrew won the game.Andrew became so excited that he huggedJoc,Dominique and Kevin.Tears blurred Dominique's eyes.From then on,Andrew slowly opened his heart to them.He began to talk to them,and sometimes heeven got close to Joc and hung out together with him.Seeing the cheerful smiles on his face,thecouple felt proud that they had helped to make a difference in Andrew's life.Andrew finally got thelove and care he was always deserved!
28.D.该篇首段的功能是从作者的亲身经历出发,引出文章讨论的话题。29.A.依据来自第二段This often stops people in their tracks and gets them to startthinking differently in the moment.30.C.第3段及后面的部分谈论了实践方法,其中What is my51 per cent ownership ofthis situation是选项的依据。3l.D.由文章最后一段Instead,use your brain and take everything into consideration toensure the quality of the choices you make可知.七选五语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍如何在节假日利用兴趣爱好消除节假日孤独无聊感,提升个人能力从而达到提高个人幸福指数。32C解析:根据前句Feelings of loneliness often increase during the holidays,but thereare ways to feel less lonely.和下文副标题Hobbies improve your mental health和Hobbiesencourage creativity可知这里消除节假日孤独无聊的方法是hobbies.和C项Give it a try:hobbies could help you through the holidays.一致,故选C.33G解析:选项G中的代词they指的前句Hobbies can improve your mental health andhappiness..中的hobbies,故选G。34A解析:根据文章总分结构,可知这里是副标题。根据第三段内容a hobby can helppeople benefit from social groups,which can strengthen human relations develops a sense ofbelonging可知这里副标题应是共同的兴趣爱好加深人们之间关系,可知A Hobbies bringpeople together.项符合语境,故选A。35F解析:根据前句creativity without action remains in dreams and imagination可知下文内容要强调take action.以及下句In this sense,.try something new like gardening in thebackyard,or simply learning how to cook a tasty meal can be helpful.try something new知That is why it is important to take action and eventually decide to try a new hobby.符合语境,故选F。完形填空语篇解读:本文是一篇记叙文.文章主要讲述了38岁的Eliot Middleton是一家餐馆的老板,以前是一家汽车厂的工人。Eliot Middleton看到很多人因没有车导致生活不便,于是用饭店的食物换取失修的汽车,利用空闲时间将车修好后免费送给那些没有车生活不便的人,从而帮助很多人。他得知失去儿子的Melanie Lee汽车坏了并无钱修理导致生活不便,EliotMiddleton在圣诞节早晨送给了Melanie Lee一辆修好的二手车,从而使得Melanie Lee生活重归正常。42B解析:句意:几个星期前,她33岁的儿子在与一场长期疾病的斗争中失败。根据空格后面的against a long illness可知这里应用battle against a long illness,故选B。43C解析:句意:后来她的车出了毛病,她又没钱修。根据短语搭配fiⅸacar可知应选C。44A解析:句意:我怎么能在孙子孙女的生活中保持活跃呢?文章的主要事件EotMiddleton修理和赠送二手车,没有车Melanie Lee的生活很不方便。根据文章第二小节第二句pick up her granddaughters from school and take them to dance class有了车使得Melanie
周测卷六单句填空1.badly 2.inefficiently 3.worthy 4.of 5.to approve 6.respected 7.conventionally 8.beneficial9.with 10.to reevaluate阅读理解128岁的杭州居民许艾菲捐赠了干细胞,并在网上写下了自己的经历,同时也让其他捐赠者明白捐赠并没有人们想象的那么痛苦。11.D根据第2段第2句可知,2009年在献血时,她读了一本关于干细胞捐献的宣传册,了解到干细胞捐献并不像很多人想象的那么痛苦,所以她决定捐献干细胞。12.C根据全文可知,许艾菲从高中开始献血,继而捐献干细胞,并在网上写下了自己的经历和感受,让其他捐赠者明白捐赠并没有人们想象的那么痛苦,可见她是勇敢而有爱心的。13.C根据最后一段可知,很多人不愿或反悔捐献干细胞,是因为对干细胞捐献存在误解,害怕其间的痛苦。14.A根据最后一段最后一句可知,许艾菲希望她的经历能够促进干细胞捐献在中国的发展,并愿意成为这项事业的形象大使。B本文讲述了在一座衰落的俄罗斯村庄里,一位本该退休的老教师为了唯一一名学生而坚守岗位的故事。15.B根据第1段可知,学校有唯一一名9岁的在读学生,这是老教师继续教书的原因。16.C根据第2段可知,70年代学校有四个班,每个班大约18人,因此学校大约有72名学生。17.D根据第4段可知,要去邻近村庄的学校,Ravil必须先坐船再转校车才可到达。18.C根据第4段可知,Ravil虽然对搬去城市没有兴趣,但是他也知道有一天他将别无选择。A项表达得太绝对,从本文无法推断所有俄罗斯人都更热爱城市生活,况且文中还提到留恋乡村生活的人。语法填空19.physicist 20.designing 21.that 22.Finally 23.impossible 24.defeated 25.of 26.was published27.an 28.contributions短文改错Last week I went to a stamp exhibition,what proved to be an unique experience.At 9:30 am,I arrived atwhichthe exhibition with my stamp album,excitedly.To my delighted,there gathered crowds of stamp lovers.Thenexciteddelightsome of us got together on groups to share our collections,chat cheerfully about the stamps.We even toldinchattingstories behind it like old friends.Happy time passed so mueh quickly that we were unwilling to saythemgoodbye.I had a great time there.Not only did I enjoy beautiful stamps,A also I made new friends with the samebutinterests.And I'll get more involved in activities like this.interest·6·【22新教材老高考.c.英语·参考答案一SD一选择性必修第二册一QG)】
第27期B4版Keys:(One possible version)Located in the south of China,our city is humid in文学天地summer and cold in winter.There are many places ofMrs.Darling and Mr.Darling calculated again the costinterest,and foods here are delicious and various inof raising children.styles and flavors.Besides,teachers and students in our写作一招鲜school are easy-going and friendly.I'm certain that youDear Jack,will make many friends in the new school.I'm delighted to know that you're coming to study inAll in all,I hope you will enjoy your life here and Ican't wait to see you.our school next term.Now,I'd like to tell you some-thing about the city.Yours,Li Hua
12:21℃米过9461139%▣☐53.A。联系下文中的saying that they always enjoy可知,作者收到来自他人的评论(comments)。54.D。结合空后的as I appear always happy with a positive energy可知,他们喜4/12者的陪伴(company)版权所有55.C。从下文中的how it not only helps me deal with challenges and obstacles,but it also positively affects people around me可知,作者在讲述乐观(optimism)的重要性。【语篇导读】本文是说明文。全文介绍了中国的空竹。56.extremely。.考查副词。本空为副词作状语,修饰形容词popular。57.its。考查物主代词。本空为形容词性物主代词作定语,修饰current form。58.joined。考查过去分词。本空为过去分词短语作定语,修饰rods。59.is made。考查时态与语态。diabolo与make之间为被动关系,且此处讲述现在的情况,因此本空使用一般现在时的被动语态。60.comes。考查主谓一致。the name为主语,因此谓语用第三人称单数形式。6l.to。考查介词。refer to为固定搭配,意思是“指”。62.most。考查最高级。从空前的the看,此处用最高级。63.a。考查冠词。have a...history为固定搭配,意思是“有…的历史”。64.how。考查宾语从句。how引导宾语从句,并在从句中作状语。65.Cultural。考查形容词。此空为形容词作定语,修饰relics。.英语参考答案一4第四部分第一节【参考范文】Waste ClassificationAt present,our school is carrying out a movement,calling on all theteachers and students to put rubbish into the right dustbin.We all take an activepart in the activity.From last month on,we have been required to sort out our garbage beforethrowing it into a different bin.At the very beginning we were not quiteaccustomed to the activity,but gradually with the help of the posters andteachers'guidance,we're doing a much better job now.Waste Classification is an environmentally-friendly movement.Though itmay seem difficult at first,it's worthwhile for us to make our efforts.Witheveryone doing the work,our city will become cleaner and cleaner!评分标准:1.评分原则版权所有(1)总分为15分,按5个档次给分。究究(2)评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最后给分。(3)词数少于60或多于100的,从总分中减去2分。(4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。(5)拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。(6)如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。2.各档次的给分范围和要求
35.inc's ef-B主旨大意题。根猪中的What are the best ways toHaacid(柠sel1 online?再结合全文可知,Maeral from本文从一个实例谈起,主要讲述网络销售的秘密。page moble com-36-40 AEDGCpatienceingredi-41-45 DDCBAUseause not46-50 BCDCB51~55 AACDBYou56-60 BACDA61.consumed62.was boiling63.to prove64.itself 65.beingused 66.that67.eventually68.central69.he70.as第一节growandI firgrewbut删brought前的wasI was thebuildimportantean?builtmany后加ofimportancemy dietithingGradualboththebetter unthingsGraduallyallalifestyle.One possible versionZgerald?Dear David.AfteIn your last letter,you saidbles I ateyou wanted to keep a hamster butdidn't know how.Now I'll givethen wasyou some tips.First,you need toarticle,aprepare a cage which is equippedetables.with something that allows yourhamster to exercise.Otherwise,gets ignyour hamster can get fat and be-myself,come sick easily.Second,you canIchoose all natural foods such asoats,barley and buckwheat for ithas52for the sake of its health.Third,re-some thmember it's a bad idea to batheyour hamster with water;insteadFirnotivatedyou can use some sand for thatsaladsd外在地)purpose.Finally,feed it cleanton ofcold boiled water every day in-vation.stead of unboiled water.comes tthere areHope these tips will be helpfulAlsrinsicallyto you!many saYours,Li Huashould第3版】Las
答案②山第二段首向内容“在了解了发生的事情后,我对过位年轻人的好意表示了感谢。”可知,第二股可描写作者进一步对那个年轻人表示感谢,年轻人对此的反应以及这件事对作者的影响。2,续写线索,作者紧紧桐抱父亲一一年轻人如释重负告诉作者他父亲迷路一一作者邀请年怪人喝茶4n年轻人礼貌拒绝一一父亲被安金带回家一一年轻人感到高兴并表示不需要感谢一一被年轻人行为影响一一作者总是出手帮人3.词汇激活,行为类紧紧n抱:hug tightly/embrace tightly告诉:tell sb..sth./inform sb.of sth.迷路:lose one'sway/get lost礼晚拒绝:refuse politely/turn down politely安全回家:bring sb..safely home/carry home safely影响:affect/have an influence on,/have an effect on帮助:give sb.a hand/,help out情绪类如释重负:enormously relieved/feel a sense of relief高兴的:delighted/glad/happy感谢:thanks/gratitude能:图吉性头六山口人国
1.A理解具体信息题。根据第一段中的"Texoma知,作者9岁发高烧就医时,一名护士很粗鲁地给7.A理解主旨要义题。综观全文,尤其是最后一自语中获益的方式,即让自言自语具备三个特Community Credit Union TCCU )..in作者打针,让她感到剧痛。因此,她得了恐惧症,段中的"we have to leave our comfort zone and face点:short(简短)、precise(准确)、consistent(连partnership with..at the MPEC"可知,该比赛一直害怕抽血。our fears"可知,作者一直害怕抽血,后来听从医续)。再结合画线词所在句和第五段中的"n是TCCU、texomawithkids.com和Arts Alive!5.D理解态度题。根据第三段中的"He'll just put生的建议去看精神科医生,在精神科医生的帮助this way you can avoid ill results'"可知,画线词所Home&Garden Festival共同努力的结果。you on drugs.Can't you get over this yourself"n下,逐步走出舒适区,直面自己的恐惧。故A项在句表示如果自言自语的方式不对,自言自语代易错点拨知,作者的母亲认为精神科医生只会给作者进行作本文标题最佳。可能无效甚至带来坏的影响。画线词主观臆断一部分考生会根据常识而主观地药物治疗,她希望作者能自己克服这种恐惧。由Cdetrimental与下文中的il意思相近,故选认为比赛的冠军只有一个,从而误选C项,但此可知,母亲不赞成作者去看精神科医生。【解题导语】本文是说明文,主题语境是"人与自harmful"有害的"第二段首句和Prizes部分中的"There will be心猜有所依我”。文章介绍了自言自语带来的好处、产生的主易错点拨one winner for each of the two age groups"表明,高考偏好题型似是而非一由even可知,画线词表示的程要原因以及自言自语时需要注意的问题。冠军不止一个。4卷1考|考查对观,点态度的推断能力1猜题指度应比前面的ineffective深。useless"无用的,【熟词新义】l.phrase常用义:n.短语,词组文章2.B理解具体信息题。根据Prizes部分中的数★★★无效的"与前面的ineffective意义相同,故排义:.(以某种方式)表达,措辞除B项。"Each winner will receive a 250 savings account6.A推断题。各选项分析如下:a carefully phrased remark措辞谨慎的话语at TCCU"可知,在校学生赢得该比赛的奖励是2.address常用义:n.住址,地址文章义:u.称呼11.C理解主旨要义题。根据最后两段内容,尤其根据倒数第二段中的"As he gently个有250美元的存款账户。是第五段中的"it is advised that self-talk.pressed the needle...I didn't pass out"(某人),冠以(某种称呼)3.D理解具体信息题。根据How to Enter部分He likes to be addressed as "Sir"or "Mr Partridge"what you should avoid""In this way you can avoid和"You're doing well"可知,作者刚开始中的内容可知,参赛人员可以在2月21日前将他喜欢被称为"先生"或"帕特里奇先生"。ill results'"和第六段中的"Another thing that can感觉眩晕,呼吸深沉,但几分钟后,她就作品送至TCCU任何一家分支机构,或者在2月可以直视注射针了,她感觉没那么糟【难句分析】According to research published in Journalmake a difference...tends to be more effective"22日下午3:00至5:30之间到MPEC提交作品,糕,也没有昏迷,医生也觉得作者表现of Personality and Social Psychology,using "you"可知,最后两段介绍了自言自语时需要注意的但下午5:30之后提交作品会失去参赛资格。过去分词短语作定语修饰research动名词短语作主语问题。由此可知,最后两段介绍了自言自语的得很好。由此可知,作者的治疗进行得rather than "I"(when talking to yourself)tends to beB正确方式,即从自言自语中受益的方式,故比预期的要顺利。其中含有状语从句的省略【解题导语】本文是记叙文,主题语境是”人与自表述绝对一最后一段中的"I still findmore effective.选C。D我”。护士的不当操作使作者一直害怕抽血。直到B it unpleasant getting blood drawn"表明×译文:根据发表在《个性与社会心理学杂志》上的研将近30岁时,精神科医生的帮助让作者敢于走出【解题导语】本文是说明文,主题语境是"人与自作者的恐惧并没有完全被消除。究,自言自语时使用"你"而不是"我”通常更有效。舒适区,直面这种恐惧。然"。皮德蒙特公园里建起一座烟囱塔,这是专门曲解原文—根据倒数第二段中的8.B理解具体信息题。根据第二段中的"self-talk【词汇积累】interaction n.互动,交流;相互作用,相"We started with basic为烟囱刺尾雨燕修建的人工栖息地。exposurecanincrease productivity,motivation and互影响license v.批准,许可n.许可证,执照puttreatment""Dr.M suggested drawing【熟词新义】thin常用义:ad.薄的,细的文章义:confidence,and even help manage feelings"可知,”(使)变稀薄,变稀疏,变少sb.on sth.嘱附某人进行…治疗get over sth.从blood"可知,作者的治疗以暴露疗法开自言自语可以帮助管理情绪。由此可知,自言自疾病(或震惊、断绝关系等)中恢复常态at ease舒始,而不是以此为中心。The crowd had thinned out and only a few people were语可以改善心情,让人感觉更好。适,自由自在,无拘无束dizzy adj.头晕目眩的,眩断章取义一根据倒数第二段中的"Ileft.人群渐渐散去,只剩下几个人9.A推断题。Hatzigeorgiadis在第三段中解释了I难句分析】It's vital to have native plants because they晕的pass out昏迷,失去知觉unpleasant ad.令watched videos of blood being drawn自言自语出现的三个主要原因及对应的情形,由because人不快的,不舒服的every day"可知,作者在接受暴露疗法此可推知自言自语会在不同的情形下发生,故provide the natural food birds need to survive especially时需要每天都看视频,但并不是说医生引导的原因状语从句,其中包含省略引导词的定语从句,4.B理解具体信息题。根据第二段中的"When I选A。采用了以视频为基础的技术。in an uban habitat (where they have so many threats)was 9...causing a sharp pain...the next years"10.C理解词汇题。第四段第一句讲述了从自言该定语从句中where引导定语从句修饰habitat新高考卷·英语猜题卷四·答案一19新高考卷·英语猜题卷四·答案一20
重庆市高三英语试题参考答案听力都分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,诗光将答案标在试卷上,听力部分结来前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到答题卡上。倍顿00'10”现在是听力试皆时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help.you?W:Oh.bello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out a bit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It's quite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all the time.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about three months ago.I'm lookingfor ways to meet people.Er.what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers.and sports events.and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come and practice their languages-you know,over a drink or something.We have different languages on different evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German:and Friday--French.On Thursday we usually have a meal in a res-taurant for anyone who wants to come.W:Well,tbat sounds great.I really need to practice my Erench.M:OK.Well.if you can just give me your name and address.I'll'send you the form and some more information.If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。倍顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题从题中所给的A、B、C三个选项中选出设佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时问来回答有关小题和阅谈下一小题。每段对话仪谈一进。停顿00'02”例如:克在你有5秒钟的时间否试卷上的例题。倍顿0005”你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how mueh the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.倍顿00'02”你将有5秒钟的时闻将正确答案标在试卷上,
several picturesque walks around the young forest,which is now home to over a million newtrees.21.What did Shakespeare use Pontefract Castle to stand for?A.Hope and anger.B.Life and death.C.Power and fear.D.Past and history.22.What is Shakespeare's inspiration for Henry V?A.The surroundings of Sandal Castle.B.A long battle happening at Sandal Castle.C.The impressive buildings of Sandal Castle.D.Shakespeare's preference for Sandal Castle.23.Where was Shakespeare born?A.In Yorkshire.B.In West Yorkshire.C.In Perthshire.D.In Warwickshire.BNorma Newcombe has been a nurse for nearly 60 years.She started her career at a hospi-tal for babies in August 1958,but she has no plans to retire.She has worked with Wrightington,Wigan and Leigh Teaching Hospitals NHS Founda-tion Trust for 40 years.She has been a full-time school nurse since 1973.Apart from takingan eight-year break from her career to have her two children in 1965,the dedicated nurse hasspent nearly 60 years working in her role.Modest Norma describes herself as a school nurse who just does her job.She said,"I'mproud to be where I am and I'm very passionate about the local area and everything related tothe school nursing.We have brilliant team leaders and I work with a brilliant team of schoolnurses and health visitors.I'm just happy with what I am and where I am.During the COVID-19 pandemic,Norma had to work from home due to having a weak-ened immune system(免疫系统).Norma said that she liked people rather than machines.Shethought she could still write quicker than she could type.Obviously,things have to progress,but there is not the same personal contact.Despite hitting the milestone,Norma has no plansto slow down.Norma's colleagues surprised her with a party at her workplace,where she was giftedflowers and jewellery.Rabina Tindale,chief nurse in the hospital,said,"We are extremelyproud to have Norma as part of our team and access to her significant experience and wisdom.She holds a very special place in the hearts of the children and families that she has helped overthe years.We hope she has an amazing day to celebrate her birthday with her colleagues.24.How long has Norma been a full-time school nurse till 2022?A.65 years.B.60 years.C.49 years.D.41 years.【高三英语第4页(共10页)】·23-213C·
2022-2023学年下学期高一新课程(新高考)第31-34期参考答案及详细解析综合能力测试(4)参考答案及部分解析参考答案1-5 AACCB6-10 CAACB11-15 BACBB16-20 AACBC21-25 BACBB26-30 CDDAC31-35 DDCBA36-40 GCDFB41-45 ADACB46-50 DDACB51-55 ACBDB56.subjects57.decided58.which /that59.be examined60.to61.a62.working63.to reach64.more65.what写作第一节One possible version:Dear Chris,I'm sorry to hear that you've been stressed out recently due to the heavy study load.Don't worry.You are not alone.Try the following suggestions and see if they will help.Try to manage your time properly and make careful study plans.It's also a good idea to turn toteachers for help.They can give you professional guidance.Besides,doing exercise is a way torelease stress,after which you'll feel refreshed and better focused on your studies.I hope you'll be back on track soon.Looking forward to your good news.Yours,Li Hua第二节One possible version:Rosalie had been her neighbor a few years ago when Johnny was just two and Kayla was anewborn.Margaret often helped Rosalie and her husband take care of the kids because theywere busy at work.But they moved two years ago,and Margaret had not seen them in a whileRosalie told Margaret she was just back in the neighborhood and hoped to say hi.Margaretthanked Rosalie for coming to visit,but she was curious about why the kids called her theirgrandma since she hadn't seen them in a long time.Rosalie smiled at Margaret and explained that she was the only grandma the kids had everknown.Rosalie's and her husband's parents died a long time ago.The kids found pictures withMargaret in them the other day and told Rosalie that they wanted to visit their grandma,and sothey came.Margaret said they would always be welcome.After that,Rosalie brought her kids tovisit Margaret once weekly,and Johnny learned from Margaret how to play the piano properly.Margaret finally understood that one's real family includes those who show up.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态
life.While others argue we should stop exploring space because it costs too much time andmoney.In my opinion,it's very necessary for human to explore space.It not only can provide theworld with many different benefits,but also can solve people's short-term and long-termproblems.第二节One possible version:When he arrived back at the palace,his father and brother met him at the gate.Hecouldn't wait to rush to them and gave them a big hug.However,a flood of anxiety washedover him.In spite of lots of help he had given the people in need,he was still concerned his fa-ther would blame him for his returning too late.He was about to explain when his father saidto him with a contented smile,"You are the future king.I am really proud of you.Hearingthis,his brother couldn't hide his inner embarrassment and said in disbelief,"I told Fatherthe burden was too heavy to carry.How did you manage it alone?"The future king replied thoughtfully."I suppose when I helped others carry their bur-dens,I found the strength to carry my own."On hearing what the future king said,thebrother suddenly understood why his brother was better able to be the owner of the crown.Byhelping others,he managed to bear the heavy weight.Just as the saying goes,"Rose given,fragrance in hand."Actually,helping others is helping ourselves.附:听力部分录音材料(Text 1)W:Oh,look at those dresses!Let's go into this store,Mike.M:Mmm,why not wait till Black Friday?Let's go to find a restaurant.I'm starving to death.W:Fine.(Text 2)W:Were you born in America,Jack?M:No,I was born in Canada.But I'm living in England now.(Text 3)W:Hey,Bruce,let's eat out tonight.It's on me.M:It's kind of you.What's the occasion?You have got a bonus this month,I guess.It's themonth of your best sales performance.W:Yeah,you're right.(Text 4)W:Speaking of the window,we need these.How about yellow?Or green?M:Well,I suppose these dark blue ones are much better.·23【23新教材·DY·英语·参考答案一R一必修第三册一Y】
Leventually."Starving would be a good phrase for what's happening to the ice",Colgan added.With a great number of natural resources buried under the earth,areas of melted ice revealed treasuresthat attracted the world's richest men.According to CNN,in early August,there was a"treasure hunt"infrom the research findings that playing,taking risks and xpricnemoudrsmake psiveGreenland.Billionaires,including Bill Gates and others,financially backed KoBold Metals,a US-basedoibutions tochildren's mental health and motionl well-being.The rewards of allowingchidrnmineral exploration company,to explore the rare metals under the glaciers in Greenland.The companyself-regulate and manage challenge in their playare widespread and far-reaching.Adventurous play helpstold CNN that since there were enough minerals to power hundreds of millions of electric vehicles,thechildren to build the resilience needed to cope with and manage stress in challenging cirumstancescritical resource is capable of powering the green energy transition.While investors are taking advantage32.What may be discovered in the study about adventurous play?A.It can improve children's learning ability.of global warming,experts feared that the mineral exploration is likely to worsen the local environment,C.It may be fascinated by some children.B.It can influence children's mental health.draining up the world's resources at a faster rate.33.How was the research conducted?D.It may not be accepted by some parents.28.According to the text,what can we infer about zombie ice?A.By listing reasonsB.By conducting experiments.A.It's complemented by nearby glaciers.C.By making questionnaires.D.By analyzing related studies.C.It's independent from large glaciers.B.It will melt away from the ice cap.D.It has increased by up to 10 inches.34.What message does Jacqueline seem to convey in the text?29.What is Paragraph 3 mainly about?A.Children need to manage stess properlyA.Why more zombie ice can't be created.B.How zombie ice is usually formed.B.Public avenues should be invested in urgently.C.What the melting of zombie ice can lead to.D.How zombie ice functions in the ecosystem.C.Adventurous play benefits children significantly.30.What is implied in the underlined sentence in Paragraph 4?D.Children should be rewarded for their self-regulation.A.The ice has brought about starvation.35.Which of the following could be the best title of the text?B.The ice is refilled more than before.A.More challenges,less anxieties.C.The ice is becoming gradually thinner.B.Be adventurous,you can make it.D.The ice has been good to skate on.C.Be self-regulated,you can't get sick.D.The more outdoor plays,the happier31.How did the experts feel about the"treasure hunt"in Greenland?第二节(供5小题;每小题2分,满分10分)A.Supportive.B.Tolerant.C.Indifferent.D.Worried根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。DMy dog,Nala,loves rolling around in a patch of grass any chance she gets.And it always cracks me upChildren who spend more time playing adventurously have lower symptoms of anxiety and depression,to watch her have the time of her life.36.To find out why Nala and so many other dogs like to stop,and were happier,according to a new research.drop and roll,I reached out to Dr.Stephanie Austin,a veterinarian,who explained that dogs can roll in theA study led by the University of Exeter asked parents how often their children engaged in play that wasgrass for several reasons!Here are some of the most common explanations behind this behavior"thrilling and exciting",where they might experience some fear and uncertainty.She's enjoying a smell.37."They are picking up on hundreds of nuanced scents that we can't evenThe study comes at a time when today's children have fewer opportunities for adventurous play out ofcomprehend!"Dr.Austin told The Dodo."Sometimes they want to enjoy a scent they've found in thesight of adults,such as climbing trees,riding bikes or jumping from high surfaces.The study sought tograss and will roll around in it to do just that."test theories that adventurous play offers learning opportunities that help build resilience (inShe's covering up her own scent.According to Dr.Austin,there is another theory that dogs may roll inchildren,thereby helping to prevent mental health problems.grass to cover their own scent,as more of an inherited predatory instinct.38.The research team surveyed nearly 2,500 parents of children aged 5-11 years.Parents completed39."It's good to rule out any allergies and make sure your dog isn't rolling a ton to scratch a constantlyquestions about their child's play,their general mental health and their mood.The research was carrieditchy back or side,but otherwise,it's probably normal that he's having a good time,"Dr.Austin said.out with two groups of parents:a group of 427 parents living in Northern Ireland and a nationallyIf you notice your dog rolling around in the grass,it's probably just her having the best time ever.I'mrepresentative group of 1,919 parents living in Great Britain.not sure about you,40Researchers found that children who spend more time playing outside had fewer "internalizingA.In other words,they want to smell like the environment so they don't scare off preyproblems"-characterized as anxiety and depression.The study in the Great Britain group also found thatB.but that grass may look extra appealing to your dogthe effect was more pronounced in children from lower-income families than those growing up in higher-C.I've always wondered why she actually does itD.She's scratching an itchincome households.Helen Dodd,a professor of Child Psychology at the University of Exeter,who led the study,said,"WeE.It's important to remember how incredibly powerful your dog's nose isnow urgently need to invest in and protect natural spaces,well-designed parks and adventure playgrounds,F.but now I'm even thinking about joining mine next timeG.She's cooling offto support the mental health of our children."Welcoming the findings,Jacqueline O'Loughlin,Chief Executive of PlayBoard NI,said,"It is clear江西省八所重点中学2023届高三联考英语试卷第6页共8页江西省八所重点中学2023届高三联考英语试卷第5页共8页
本文是说明文。文章介绍了果蔬递送服务的四个优点。36.G。根据下文中的Is it really necessary、Does it cost more和Will the produce really be better可推断,本空应描写了人们对果蔬递送服务的怀疑心理,因此,G项符合语境。下文中的t指的是G项中的the whole food delivery thing:37.E.根据本段标题You get fresher and tastier produce和本空前的Good delivery services.tothe day of delivery可推断,本空应承接上文谈论“果蔬递送服务可以让消费者得到更新鲜、更美味和保存时间更长的农产品”,因此,E项符合语境。E项中的fresher、tastes better、lastslonger和上文中的buy from local producers and pick produce closer to the day of delivery相呼应。38.A。根据本段标题You support local farmers和本空前的And what is the best way to supportWestern Australia?可知,本空应建议人们向当地农民购买农产品,因此,A项符合语境。A项中的local farmers和标题中的local farmers属于原词复现。39.D,根据本段标题You save money和本空后的You get the benefits of affordable fruit and vegdelivered straight to your door可知,本空内容应围绕“果蔬递送服务收费更低”展开,因此,D项符合语境。D项中的We charge less和标题You save money相呼应;we buy locally and havefewer costs to cover和上文中的to cover the costs of getting produce from overseas andinterstate相呼应。4O.C。根据本段标题No extra packaging和本空后的In this way,.you cut down on your plasticuse可知,本空内容应与减少使用塑料包装有关,因此,C项符合语境。C项中的one paperbox和本段标题以及下文中的cut down on your plastic use相呼应。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。作者讲述了他与图书馆的情缘,并对图书馆表示感谢。41.B。根据常识可知,图书馆是读书学的地方,通常都很安静。故quiet符合语境。42.C。根据下文中的We were allowed to go for one hour once a week可知,此处是指作者第一次进去的图书馆。43.A。44.D。根据本句中的I wondered how I could get all of those ideas可知,作者当时作为一个小孩认为每本书里都包含着成千上万种想法。45.D。根据下文中的I wanted to...things,all of them和I had a..for facts,instructions andknow-how可知,作者想知道如何才能把书里的想法都装进自己的脑袋里。故mind符合语境。46.B。根据上文中的I had a strong thirst for knowledge可知,作者想知道所有的事情。47.C。根据上文中的I had a strong thirst for knowledge和I wanted to.things,all of them可知,作者渴望读事实、指导和技能类的书籍。know-how专门知识,技能,实际经验。a nosefor sth.发现(或辨别)事物的能力。48.D。根据本句中的until assigned it可知,作者不愿意读叙事性的非小说类纪实作品,除非老师布置。故readily符合语境。49.A。根据上文和本句中的Had we had a public library in town可知,作者爱读书,但是自己家镇上没有图书馆。如果有,他会整日呆在那里,埋头苦读。lose oneself in陶醉于。50.A。根据上文中的Had we had a public library in town可知,作者居住的镇上没有图书馆,再结合本句中的eight miles away可推断,这里说的应是离作者家最近的图书馆。故nearest符合语境。51.D。结合上文和本句I went to the library and.every book on the shelves可知,作者应是
C项作标题最能概括文意。第二节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。文章列举了伤害朋友之后,向朋友道歉应注意的一些事项。36.G。根据设空处前后内容并结合文章标题How to Apologize to a Friend可推断,设空处应引出“道歉”这一话题,故G项符合语境。G项中的strengthen your relationship与前一句中的tests your friendship为转折关系。37.D。设空处所在段落强调要承认错误,承担责任。D项“不要试图找他人分担责任或找借口”正是take responsibility的具体表现,符合语境。38.F。设空处前一句提到不立即道歉而是等一阵子,你可能就会为自己的所作所为找借口,认为自己做的事情也没那么糟。F项“你可能就会说服自己不需要道歉”与前一句为因果关系,符合语境。而且设空处后一句“不道歉最终可能会彻底毁掉你们的关系”进一步说明了F项产生的结果。39.A。设空处为所在段落的主题句。根据设空处后一句中的it is best to apologize face to face可知,本段强调要当面道歉,故A项符合语境。A项中的in person与face to face构成近义复现。40.c。设空处前一句提到要倾听朋友对于你道歉的反应,c项中的express his/her pain oranger是反应的具体方式,符合语境。【词汇链接】you have hurt or wronged your friend(para.2)中的wrong作动词,意为“不公正(或不诚实)对待(某人):使(某人)受到委屈”。语言知识运用第一节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是记叙文。感恩节前,作者一家将自己的食物送给了处于困境中的邻居,而他们也收到了意外的惊喜。41.A。42.C。43.B。根s据about a family living in our community who needed help、The fatherhad been in an accident、with some cookies和food situation可知,朋友来电告诉作者一个消息:社区里有一家人需要人们帮助负担食物和账单。那家的父亲遭遇了车祸,已经几个月不能去工作了。44.D。45.D。根据We didn't know the family well but.with some cookies,hoping to help insome way.Maybe we could.their young children可知,作者一家并不熟悉那家人,但还是带着一些饼干去看望他们,希望能帮上忙。也许他们可以帮忙照顾那家的小孩子。46.A。47.B。根据since they had.had to struggle,and we were near experts on how to.onalmost nothing,.we could offer suggestions可知,因为那家人之前没有经历过艰难的生活,而作者一家几乎是在一无所有的情况下生存的专家,所以作者一家可以提供一些建议。48.D。根据to see about the food situation.The cupboards可知,作者走进厨房去查看食物的情况。49.B。50.C。根据A single can of soup and a box of pasta sat alone in the cupboard和desperately wanting to help可知,那家人的橱柜几乎是空的,只有一罐汤和一盒意大利面。作者感到震惊,很想帮助那家人。51.A。52.A。53.C。根据two full bags of groceries to our neighbors.Their young childrenjumped.as they pulled groceries out of the bags..Their parents cried可知,作者一家给邻居送去了两大袋食品杂货。当从袋子里拿出东西时,邻居家的小孩子兴奋地跳了起来。他们的父
20 at midnight,61 (bring)a strong sense of nostalgia()to Chinese fans born in the1980s and '90s."The manga carries a positive message about holding on to what youlove and never giving up,which 62 (encourage)many people since its publication."saidZhang,a fan of the manga.30 years ago,the original manga 63(introduce)in Chinese mainland.And now,thestory continues.The beloved 64(character)from Shohoku High School reunite in thenew movie to compete against Japan's strongest high school basketball team in the 65(tough)game of their lives.Earning 9.2 points out of 10 on Douban,the movie has earned around 170 millionyuan($24.7 million)to top the country's box office charts by Friday.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)某国际学校将举行“中学生艺术作品展”。假定你是该校学生会主席李华,请写一则启事向同学们征集作品,内容包括:1.展览目的、时间、地点;2.征集的作品类型及要求;3.投稿方式。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Artworks WantedThe Student Union第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One day,I visited my friend Marge to help with her spring household cleanup.Ablack-and-white cat met me at the door and he attempted to slip out.Marge quickly scoopedhim up(一把抱起).“Meow!Meow!Meow!”the cat's cry filled the air.“This is Mr.Naughty.I'm watching him for Susan,the new lady at church."Marge then put him on the十校高二英语试题卷一9(共10页)
-
24.A。理解词汇。根据第一段中的There you can find beautiful beaches,amazing wildlife,greatdiving,delicious food,wonderful sightseeing,and fantastic shopping可知,在普吉岛,游客可以看到美丽的沙滩、令人惊叹的野生动物,体验潜水,品尝美食,欣赏美景,还可以拥有绝佳的购物体验,由此可以推知,普吉岛可以满足游客的任何期待,故选A项。tick all the boxes迎合众人的喜好。25.D。理解具体信息。根据第四段中的The hotel owner recommended we explore a littlenearby island that we could get to by boat可知,民宿的老板建议作者夫妇二人去探索附近的一个小岛。26.C。理解具体信息。根据最后一段中的We never made it to the park to see the huge flowers,,but we did find a very kind local mechanic who helped us fix a flat tire可知,作者夫妇二人偶遇了一位热心的修理工,他帮助他们修补好了轮胎。27.B。推断。根据文章中对作者夫妇二人旅行经历的描述并结合文章最后一句话Ne quiteenjoyed our adventure and recommend renting a scooter in Phuket to everyone可知,f作者十分享受在普吉岛旅行的时光。【补充说明】1.further afield:更远的地方2.off the beaten path:人迹罕至的C篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化本文是说明文。文章介绍了英语中一些肉类名词的发展变化。28.A。理解目的。作者通过几个关于肉类名词变化的问句引起读者的思考,激发他们的阅读兴趣,并引出下文。29.A。理解具体信息。根据第三段中的Inl066,the Old French-speaking Normans tookcontrol of the Anglo-Saxons,who spoke Old English.The Norman rulers used various measures ofoppression,but they also introduced their language.They used French words for the meat thatappeared on their tables可知,诺曼人侵略盎格鲁-撒克逊人后,采取了一系列的压迫措施,与此同时,他们也引入了他们的语言(法语)。正因为这样,现代英式菜肴中有一些描述肉类的法语词汇。30.C。理解具体信息。根据第四段中的A young cow is called a“calf,”and this word comesfrom Old English可知,古英语中用“calf”一词表示小牛。3l.B。理解具体信息。根据最后一段中的Here's another exception,as fish is fish regardless ofwhether it's swimming in a river or appearing on a dinner table.One possibility for why theFrench word poisson has never entered the English language is that it's too close to "poison"-something no one wants to eat可知,法语中表示鱼的单词之所以在英语中没有被使用可能是因为这一法语单词和英语中表示“毒药”的单词很相似。【补充说明】1.chances are that:很可能2.Norman:诺曼人,指公元7世纪到11世纪攻占了法国北部(或法兰克王国)的维京人及其后裔。诺曼人建立诺曼底公国,派军远征意大利南部、西西里以及英格兰、威尔士、苏格兰、爱尔兰,并向这些地区移民拓殖。3.Anglo-Saxon:盎格鲁-撒克逊人,通常是指公元5世纪初到1066年诺曼征服之间生活在大不列颠岛东部和南部地区的文化俗上相近的一些民族,属于日耳曼人的一支。D篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化
承8 GLOBALT B8压山,用括号内所给单词的适当形式填空。送美酒报社第I._I don't want to see a doctor,Dad.But seeing (see)a doctor is good for you2.How many dustbins (dustbin)are there inBEARNINGENGLISHour school,Peter?时3.John often feels hungry,so he likes eating somecakes between meals (meal).八年级★福建第6期课课练4.Have a good sleep at night and then you'll feel大报better (good)tomorrow.(第二章第二节)5.Nancy likes swimming,and she goes swimmingtwice (two)a week.g◎要点归纳情景交际。第作形容词表示“疲倦的:厌倦的”。1.彼得头疼,你想知道是什么引起的,可以这样问:tiredbe tired of.意为对…感到厌倦”。第What caused the headachetiring意为“令人疲倦的;令人厌倦的”。2.你认为你必须好好休息一下,可以这样说:踝作动词表示“使发生:引起:导致”,后课I must have a good rest面可接造成的结果或发生的事情作宾3.你认为对方最好不要熬夜,可以这样提议:时You'd better not stay up late作名词表示“原因:起因”the cause of4.你认为不吃早餐就去上班是不健康的,可以这样意为的原因”。表达:Staying高滑e在句中作主语,谓It's not healthy to go to work without having breakfast.up lateis badbe bad for sb./sth.意为“对某人/某5.你认为我们必须在饭前洗手,可以这样表达:or your物不好”,其反义词组为beood forhealth.5bT,意为对某人煤物有好处”。We must wash our hands before meals第◎同步练1.选择填空。第⊙要点归纳作“吸烟”之意时,既可作及物动词,又(A)1.I only got four hours of sleep last night,so可作不及物动词:作“冒烟”之意时,作课I feeltoday.(2022江西)smoke不及物动词。作名词,意为“烟”,泛指一切烟雾。A.tired B.lonely C.hungryD.proud(A)2.too much sweet food will make时要求某人做某事,其否定形式为askpeople get fat.(2022·西藏)ask sb.to sb.not to do sth.A.Eating B.Eats C.Eat D.Atedo sth.类似用法的常见动词还有:wanttell、teach等。后可接名词、动名词或代词,表示“放give up弃”。Ⅱ,根据汉语意思完成英语句子,每空一词。◎同步练第L.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。1.是什么让迈克改变了主意?第1.小男孩看到白烟从一个蓝色瓶子里冒了出来。What caused Mike tochange hisThe little boy saw white smoke getting out ofmind?a blue bottle.2.警方终于找到了车祸的起因。课时2.在公共场所吸烟是不对的。The police finally found thecause ofIt's not right tosmoke in publicthe car accident.places.3.在床上看书对你的眼睛不好。3.无论何时当你遇到挑战,都不要放弃!Reading books in bed is badfor(2022·陕西eyes.Whenever you face challenges,don't giveup!◎基础训练Ⅱ,选择填空。第L.根据句意及汉语提示完成下列句子。1.We shouldn't keep our fingernails(指甲)too第long.(C )Our English teacher asks us课2.It's not right to leave your litter(here课English for half an hour every morning.and there3.The heavy rain is causing(引起)big problemsA.readfor farmers.B.to reading4.It's difficult for us to live without waterC.to readfor seven days.5.Mary was really_tired(疲倦的)after the longtrip to Beijing.
A.Thank you.B.That's true.C.Did you watch that game?D.His father spent a hard time making two skateboard bowls for him.We teenagers should learn from him and try our best to achieve our dreamsF.We should pay more attention to thesin Games.G.Have you followed the 1 Asian Games?2122B2-C24六、完形填空(每小题1分,共8分)请阅读下面短文,理解其大意,然后从每小题所给的人、B、C三个选项中,选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。the Chinesesrayemheiis the first one that should be paid attention to.The beginning26 the writing brush in China can go back to the NeolithicAge(石器时代),while its populrit的ywasduringthe Warring States Period(战国时期).This toolis 27 used in Chinese writing and painting.出鼎Nowadays,.calligraphy(书法)classes28 to students at school.Teachers teachstudents how to use the writing brush 29 and spread traditional Chinese culture.The softbrush can create strong and powerful lines on paper.But that only comes through years of30 work.If you want to be an excellent writing artist and be highly praised by others,youneed to keep 31 for a long time every day.For many Chinese artists,the brush is more than a writing tool."It seems in my blood.32 I pick up the writing brush,suddenly my thoughts,ideas and even stories build arelationship with the brush,"said Liu Qinghe,a famous Chinese artist.With a good writing brush,when we33our ideas into it,we give it life.26.A.ofB.withC.toisdii2次.politelyB.nearlyC.widely28.A.are producedB.are dividedare taughtJrrge gnudg29.A.to cryB.to enjoyto trade30.A.secretB.hardC.accidental31.A.practicingB.connecting70C.completing32.A.WhenB.UntilC.Although33.A.manageB.enterC.putvivo X70t·ZEISS2023/11/2312:08英语第4页共10页
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分》听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题6.What is the woman doing?A.Telling a jokeB.Selling a ticket.C.Giving advice.7.What will the man do next?A.Wait for the price to drop.B.(Book)an airline tickelPrepare for a holiday(party听第7段材料,回答第8至10题。马粘8.What will the man probably do on the projectA.Do the computer work.B.Write the projeplan)C.Collect the material需%When can the man take part in the project'卡A.On April 29th.B.On May 1st.oneCon May 3rd.third10 How will the man send his personalinformation?B.By email.BA.In person.C.By fax.听第8段材料,回答第11至13题。11.What is the weatherlike recently?AA.ColdB.WarmC.Windy.案12.Where was the manbornA.In China.In Thailand.C.In France13.How old was the man when his parents brought him to Paris?8最佳C.9 months old寸话A.19 years oldB.9yearsold.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is the woman busy with?BC.A masterdegreeA.Comprlter gamesB.Her job application.15.What are the speakers mainlytalking about?B.Their job experiencesTheir futureplans.A.The graduation ceremony.16.How does the woman feel about her situation?C.Quite satisfied.A.Extremely worried.B.Very encouraged17.What is the woman advised to doGo for a bicyclefide.A.Apply for some other jobsB.Do some shopping.听第10段材料,回答第18至20题。18.When did the earthquakehappenymidnightA.In the early morningB.In theevening.20319.Whe took Linda out?BC.Her mother.A.Scarlet.B.Her father.20.What did Linda's mother(doA.She checked the house thoroughlyB.She went to work as usual.C.She kept her children warm英语试题第2页(共8页)
C.On the Tower of London. D.On the Thames River.
B.Give Dr Brown a call. C.Go to the office in advance. 听第8段材料,回答第11至13题。 11.What is the man? A.A doctor. B.A teacher. C.A lawyer. 12.What is the most probable relationship between the speakers? A.Teacher and student. B.Father and daughter. C.Employer and employee. 13.What will the woman probably do next month? A.Study in a school.
before they are allowed to graduate from high school.They work on projects like making the environment get better. Many school systems in the United States now require students to do some kinds of community service as part of their studies.Students involved service projects help their communi- ties as well as themselves.They learn about the needs of people and aid organizations.For this reason,holidays have become the prime period for volunteer work.Volunteers get no pay,but ex perts point out that it is an excellent opportunity to learn and practice new skills. According to the statistics,more than 60%of American youth have participated in different kinds of community service, such as cooking for homeless people,and painting old buildings.
already arrived.I knew it was a popular course,with lots of teenagers like me there.What I hadn't expected was that there'd be so many teachers-people got plenty of help that way and I certainly needed it. We learnt how to make a cake in the first class.And that was a really good way to get started.Another thing we did was go out and visit places-though we didn't go to any restaurants. But there were a few markets nearby.And we visited one of the best ones.We passed a couple of supermarkets on the way,but we didn't go in.

答案)