首页 普通高等学校招生全国统一考试·专家猜题卷答案
  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    (2)据图分析,该生态系统的基石是,稻田微生物的主要作用是(3)据图可知,该生态系统需要不断进行物质投入,原因是(4)据图分析,该生态系统具有明显的经济效益与生态效益的原因是20.(13分)酸奶中含大量活力较强的乳酸菌,酸奶的营养价值与酸奶中乳酸菌的含量相关。MRS培养基常用于测定食品中的乳酸菌总数,下表是某研究小组在不同贮藏条件下测得的酸奶在MRS培养基中乳酸菌数量变化(CFU/mL)。请回答下列问题:贮藏条件出厂后天数4℃室温第1天1.12×1091.38×109第3天1.47×10978×109第5天2.07×105.33×108第7天611×1096.44×107第9天3.06×1092.11×107第11天3.89×104.51×106(1)在制作酸奶的保温发酵过程中,若被醋酸菌污染(填“会”或“不会”)经发酵产生大量乙酸,理由是(答出2点)。家庭制作酸奶时,在纯牛奶中加入少量酸奶相当于微生物培养技术中的操作。生物学试题第7页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第30期B4版Keys:(One possible version)I'm writing to make a complaint about somesea creatures.To ensure visitors can learn more文学天地aspects of your aquarium.about the sea creatures,I think more guides are1.It spent a long time breaking and didn'tFirst of all,it is too crowded in your aquarium,needed.I hope you can take my suggestionslook like the other eggs at all.which makes visitors so upset.In fact,you shouldinto consideration and make your aquarium2.The author wanted to imply that the eggset a limit on how many tourists the aquariumcan accommodate.Second,there is litter every-more attractive.may not be a duck egg,paving the way forthe following paragraphs.where,making the environment kind of dirty.I'm looking forward to your early reply.写作一招鲜In my opinion,you'd better add more litterYours,Dear Sir or Madam.bins.Third,there are few guides to introduce theLiHua

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    en my methods andardener said."We change our riversThe team is looking at more theaidand following m)green at uimeshe Ohio River indicates a bad algae problemndsky said,thethat are getting lewhile rivers1c8,】someshipwrecks as according to Avery Paxton?being busy withThe studyless yellow demonstrate the success of regulationsoked at more than 230,000 NASA satellite images over 5v3.Wasteanererhpp6nei8witnessesFish's home.Ihe study found much of the shift torh1cal(道德的Norh andWwhile the theast and around the33.Whatry and to think28.Howalso found somerivers changed colors naturally with the seasons.D.Thesizes of fishs be mindful ofdoes the author support the the result of the study in paragraph 2?34.does Chris Taylor feel amazed at?A.By listing the data.A Fish can rest on the wrecks.B.By sorting the riversB.Small wrecks can hold so many fish.C.By quoting some celebritiesC.Large-bodied fish live near the wrecks.D.By presenting the elementsD.Fish can go to such deep sealloor.29.What does thenderlined word“blooms”in paragprobablyme?35.What is the main idea of the textA.Dies slowlyns gradually.C.Disappearssuddenly.D.Develops quicklyB It's hard tolsd perlect home.30.What happened to many rivers in East AmericC.Scientists found out why two ships sunkA.They became greenB.They became yellowD.How many shm the seaC.They remained as before.D.They became red.第二节(共5小题;每31.What can be the best title for the text?根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多A.Who is to blame for soil erosion?余选B.What increases water temperature?A picnic backpack is exactly what it sounds like,a canvas or leather backpack intendedC.Why do rivers in the US shift color?for the purpose of carrying those items needed for the perfect picnic.Rather than packing aD.How do seasons influence rivers'color?basket or cooler with plates,cups,silverware and other items,you can use a backpackinstead.36Lost to the sea,sunken ships and submarines can create new habitats in the deep.TwoBecause the backpack comes complete with all components necessary for the perfectsuch ships that sunk during World War II now host a variety of ffishes,a newstudy finds.Thepienie Thieach item has its own specific place,making everything convenient to find,pack ands isn't all,however.37 Some upgraded versions of picnic backpacks mighttwo wrecks (rest just 241 meters apart on the seafloor off the coast of North Carolincarry.contain a chese board and knife or a wine stopper.It's an unusual underwater battlefield,says Avery Paxton,a marine ccologist at theSince the personying the backpack will be carrying quite a bit of gNational Oceanicand Atmospherie Administration in Beaufort,NC."We have the ships thatineuded are but durabe The backpackis styled for cor38have sunk side by side.People often think of shipwrecks like these as time capsules,"shepienie backpack is fully separated so cold food will stay cold and hot food willkeep warmsays.But they also provide homes for marine life.39 It may cost only $20 at least and can also cost well over 100 tor deluxe modelsa newTo find fish living on the wrecks,Paxton and her colleagues teamed up withAs you can tell by the items included,these backpacks aren't for family reunions or companyaris inarchaeologists.The scientists studied a video,which showed fish behaviors,such as restingpicnics,but rther orm gathering of to fpeopleudesor swimming.The video also allowed the team to identify species.The team also used aIn case youre wondering about cleanup,you can rest assured that all picnic backpacks aretechnique called laser-line scanning.That method shines laser beams on objects.The ligheasy to clean with a damp cloth or40 Be sure to read the care instructions onrefleeted back ereates an image.This provided big the fishareyour model and follow them accordingly.The next time you're stuck for a wedding gift forem.On some areas of the vessels,the team found bundreds of small fish and dozens of largerAndfish.The scientists observed several species of bottom-dwelling fish.Some were large ones uphy ot c bacp happy coupbecreative ideato a meter long."A lot of those large-bodied fish concentrate around the tall structures on thThis can make carrying easiershipwrecks,"Paxton adds.B.Choosing the right backpack is difficult."That there can be this many fish in the relatively small habitats was just a greaC.There's a picnic backpack for all price ranges.nesurprise,"says Chris Taylor,part of the research team.These isolated wrecks are deepD.Your picnic backpack can contain other items as well.around 200 meters below the surface and far from other structures,he says.E.Many can be run through the washing machine as welThe new finding raises questions about how fish discover such isolated habitats and howF.Most picnic backpacks come with a comfortable back and straps.they find food,Taylor says.But the scientists also wonder how common such an abundance ofG.Therefore,it is important to pay attention to the weight of the backpack.【2022高考冲刺卷·英语卷(六)第5页(共8页)QG】【2022高考冲刺卷·英语卷(六)第6页(共8页)QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    20221228高分说Listening-、1.answered the door2.tries to3.What a pretty beautiful dress4.take,with七年级第36期第3版高分说二、1.To try to find dangerous things.2.He thinks Suzy is clever.3.She can't act.七年级第36期第3版26

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    20223/23高分说话题综合复话题系列(八)二、One possible version:Exercising is important!Recently,we have done a survey aboutstudents'exercising.According to the survey,32%of the students spend over one hour everyday doing exercise,while 68%of them spendless than one hour.The reasons are as follows:Firstly,46%of them have too much homework,so they have no time to do exercise.Secondly,九年级第43期第1-4版高分说话题综合复•话题系列(八)29%of them are not good at exercising.Thirdly,25%of them are not interested in it.As we all know,exercising is good for ourhealth.It also keeps our minds sharp and makesus confident and happy.In my opinion,we should keep a balancebetween our study and exercise.Besides,weshould develop a good habit of doing exercise.九年级第43期第1-4版149

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    From the first day,I devoted my time to 50 everything I could about health and wellnessboth in class and at home.And the passion and hard work 51.At the end of the year,I had 52my EMT license and began to look for options in the industry.I learned much from this experience.Life can change overnight,so it's important to get 53and adapt to the new situations.Learning new skills will open your mind and doors to new 54.Sothe year 2020 was great for me,just in a 55 way from I had planned.36.A.educationB.principleC.businessD.organization37.A.conferencesB.tripsC.debatesD.courses38.A.growingB.happeningC.shakingD.disappearing39.A.lengthenedB.delayedC.handledD.removed40.A.existB.recoverC.respondD.arrive41.A.contributionB.discoveryC.changeD.promise42.A.alternativeB.legalC.permanentD.ordinary43.A.truthB.commentC.fameD.thought44.A.reflectedB.appliedC.relatedD.compared45.A.questionsB.decisionsC.attitudesD.potentials46.A.curiousB.strongC.intelligentD.ambitious47.A.weaknessesB.profitsC.fearsD.expectations48.A.avoidB.embraceC.controlD.separate49.A.tried outB.looked outC.made upD.signed up50.A.learningB.readingC.searchingD.overcoming51.A.held upB.broke offC.turned upD.paid off52.A.purchasedB.cherishedC.earnedD.witnessed53.A.creativeB.generousC.uniqueD.successful54.A.approachesB.insightsC.opportunitiesD.consequences55.A.naturalB.differentC.fortunateD.simple第Ⅱ卷第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。SEL stands for“Social--Emotional Learning,”the label_56(give)to the“soft skills'”thatstudents need to be successful.Skills like cooperation,self-regulation,and decision-making are all partof a broad category that 57 (see)as essential for success beyond the classroom.Students today are coming to school with more fears,more anxiety,and 58 (general)moreneeds than ever before.Learning how to cope 59 these challenges is vital,but many students stillstruggle with finding social-emotional balance.There have been many theories about 60 social and emotional skills are not as strong as theycould be.One theory is that as technology access 61 (grow),social and emotional skillsdecreaseAuthors like Dr.Jean Twenge subscribe to the idea that technology is 62 (blame).In her new高三英语学科试题第7页共8页

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2022届炎德英才长郡十五校联盟高三第一次联芳(全国卷)英语参考答案题序236789101112131415答案BBCBBCCAB题序161718192021222324252627282930答案CBACBDBADBCBCDA题序313233343536373839404142434445答案CBDAcBECGDBACD题序464748495051525354555657585960答案ABDBAACDBBACCBDA【语篇导读】本文主要讲述2022年中国贺岁档电影。21.D。细节题。第一部电影The Battle at Lake ChangjinⅡ(长津湖2)和第四部电影Snipers(狙击手)是以抗美援朝为背景的战争题材电影。22.B。细节题。所有电影都是2月1日上映,故A选项错误。作为人民志愿军献礼的作品是第四部电影Snipers(狙击手),故C选项错误。关于成长和爱的故事片是第二部电影Nice View(奇迹笨小孩),故D选项错误。第三部电影Boonie Bears:Back to Earth(熊出没重返地球)是一部儿童卡通片,故B选项正确。23.A。推理判断题。这四部贺岁档电影应出自报纸的娱乐版块,故选A。B【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了美国Florida的I0岁小男孩在新冠疫情期间的愿望,去年他想要新冠疫苗,今年他想要一套圣诞老人服装,以给大家传播快乐。2A.D。细节题。答案在第二段最后一句话“This year,.can I please have a Santa costume to spread your joyaround the world??“costume”和“suit”是同义词。A是新冠的治疗方法,那是去年圣诞想要的礼物。B是玩具和玩偶。C是指新出的Xbox游戏。25.B。细节题。答案在第四段的第一句话“Jonah turned 10 in July,and instead of gifts he asked his familyand friends to donate to St..Jude Children's Research Hospital..”这句话说明Jonah没有向家人要礼物,而是请求家人和朋友给St.Jude儿童研究医院捐东西,所以并不是把他的礼物送给医院,故B错误。A选项在第五段提到了,C和D在最后一段提到了。26.C。推理判断题。解题注意题干的“best describes”,从第二段可知去年Jonah想要得到治疗新冠的治疗方法作为圣诞礼物,今年又想要圣诞老人服装以给大家传播快乐,所以他是一个很有爱心的人,此外第四段还提到了他捐赠了1,000美元,也足以说明这一点。乐于助人可以从最后一段的“He works to help hiscommunity all year,including donating and sorting food for the homeless with the organization FeedingSouth Florida,and packing holiday gifts for children.”可以看出,故答案为C。27.B。推理判断题。此题要注意题干信息,infer(推断),C和D都是原文直接给的答案,不需要推断,不可选。从第二段的“Thank you so much for the vaccine!You helped save lives.”这句可知新疫苗拯救了很多人的生命,所以去年愿望已实现,故A选项错误。B项可以从第三段的第一句话推断出来,“With a relentlessvirus and threats of the Omicron variant still plaguing a weary nation,Jonah.(随着无情的病毒和奥密克戎变种的威胁仍然困扰着一个疲惫的国家…)”,由此可以知道新冠没有受到完全的控制,故B为正确答案。【语篇导读】本文为科普文。通过一项研究表明睡眠不足或睡眠不佳会改变人体DNA的工作方式,使身体更专注于储存脂肪,因此从一定程度上揭示了为什么长期睡眠不足和轮班工作会增加体重和患2型糖尿病的风险。28.C。细节理解题。根据第一段的第一句话“Sleeping badly or working night shifts could be making you fat,weak and more likely to become diabetic.”可知不能选A。根据第二段的第二句话“And a tired body alsobecomes less able to handle sugar in the blood which raises the risk of someone developing type 2diabetes..”可知不能选B。根据第一段的第二句话“A study has revealed sleep loss changes the way英语试题参考答案一1

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    哪高一期末考试试题5W7.At what time will the woman's flight take off?A.2:00pm英语B.3:00pmC.4:00pm听第7段材料,回答第8至10题。8.How did the speakers feel about visiting the park?注意事项:A.Tired.B.Happy.C.Disappointed.1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。9.What does Amy plan to do tomorrow?2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂A.Attend a party.B.Study for an exam.C.Go to the movies.黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在10.What kind of movie will the speakers watch?答题卡上。写在本试卷上无效。A.A comedy.B.A romantic movie.C.A horror movie.3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。听第8段材料,回答第11至13题。11.When will the man go to the restaurant?第一部分听力(共两节,满分30分)A.On Tuesday.B.On Wednesday.C.On Thursday.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转12.Who will have dinner with the man?涂到答题卡上。A.A couple.B.Some friends.C.His family.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)13.What will the man do next?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的AB、C三个选项中选出最佳选A.Provide personal information.,项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下B.Tell the waitress his arriving time.一小题。每段对话仅读一遍。长C.Ask for a table at the non-smoking area.1.What did Karen do last night?听第9段材料,回答第14至17题。A.She went to a party.B.She stayed at home.C.She saw a movie.14.Where does Mark usually read news now?2.What is the probable relationship between Mary and the woman?A.In a newspaper.B.In a magazine.C.On the Internet.A.Former schoolmates.15.What makes the woman surprised about the machine?B.Strangers.A.It has a small glass window.C.Employer and employee.B.It can make a pizza in a short time.3.When will the woman probably go to Chicago?C.It offers four types of pizzas at a time.A.Today.B.Tomorrow.C.The day after tomorrow16.What does the woman think of the machine?4.Where are the speakers?A.It is quite necessary.A.At a store.B.At the airport.C.At the'post office.B.Itmight not be popular.5.What are the speakers talking about?C.It will certainly succeed.A.A kind of food.B.A history lesson.C.An ancient dynasty17.What is an advantage of the machine?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)A.Tasty pizza made by it.B.The 24-hour service.C.The low production cost.,听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B,C三个选项听第10段材料,回答第18至20题。中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每18.How many books did Eric Carle create for children?小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。A.Over 70.B.Less than 55.C.Almost 90.听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。19.Which book is the most famous one?6.What does the woman want Peter to do?A.The Grouchy Ladybug.A.Drive her to the airport.B.Help her with the bag.C.Call a taxi for her.B.The Mired-Up Chameleon.C.The Very Hungry Caterpillar.【高一英语第1页(共10页)】·22-01-295A【高一英语第2页(共10页)】·22-01-295A

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    the remrble King TChalla role in Panther made him a realife superhero tomany persons and when he passed away on August 28.2020.the world lost a great man.hCarolins native.Boseman graduated in 2000 rom Howard UniverwWhiru hmerican Drams Academy at Oxford in 1998.Boseman's breakout performance came in 201when he played Jackie Robinson in the movie 42.ey ethim.hdance vMorieBat Robnh mhecthethnk hes bolutely reale HeoddngGron upin uth Caroina,even well afre the Civil ght Act,hehdbf the rod by rednecks(乡巴佬),called“boy”and passed byuckhHe had faced it and failed at facing it.Now,in playing his characerheodive those things and respond in a different way.Hepthoroughly as possible.For 42,he spent weeks learning to play baseballkMick Jagger helped him with Ger on Up,teaching him how to tease and seduce anHe dug deep into the back stories of the characters,filling out their dark sides andtheir humnity.It was important to walk in their shoes through the world.The movie's huge success was difficult in one way.As an actor he worked at his craft byobeng people.He had existed in the shadows watching from a back table as he sipped ahe(素食奶替)or dined on brussels sprouts(球芽甘蓝).He liked to hide.Peoplepoed him from the end of the street and chased after him,a star.But in all otherhad to be good.well beyond the audience reaction.The movie Bk PerHollywood moguls(电影大亨)that a thoroughly black movie was popua产andherouorutntiaroes for more black actorTherewere sories in their culture that had not yet been told.24.Acoording to the passage,which one is NOT true?A Boseman died on September 29.2000.B Bomans hometown is located in South Carolina.C.Theor played Jackie Robinson in the movie 42 in 2013.nback people'culture that a not yet been todhried word"seduce"in Paragraph mean?A.Introduce.B.Attract.C.Attack..Wocan be inferred from the passage?D.Surprise.nwhen ckie Robno inWw42.play baeballproeorahatthoroughly black movie was popular butprofitable.D.Theofhelk offered more opportunities for more blackaO球L22品格州市高中年金填2月上。

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    BIn Ireland,where I am studying for a PhD in immunology()at Trinity College Dublin,although Irishis the first official language,English is actually the most widely used language.I grew up speaking Irish in a smallpocket of Ireland,in Ballinskelligs,County Kerry,where the language is still comparatively common.Much to mysurprise,I have found a practical use for it during my PhD program.In December last year,I was contacted by producers at the national Irish-language radio station.They wantedto know whether I would be interested in joining their discussion,and stressed the difficulty of finding people witha strong background in immunology who spoke Irish fluently.I have since been a guest on the show several times.Because English is the primary language of science,I hadnever considered Irish to be directly useful in my chosen major.It wasn't until I was asked to do the radio programthat I realized how important it is to have someone who can speak Irish.Talking about the science that I love,whilegetting the chance to relate important information to people who are not able to get it in English,meant a lot to me.To communicate with the public,researchers must be able to speak the language of our audience-which is notalways English.Science needs to consider the linguistic()diversity of the general population.Having peopleat all levels of academia()who speak several languages,including Irish and other less spoken languages,isimportant in bringing science to the public and can be good for science itself.24.What can we learn about Ballinskelligs?A.Many people speak Irish there.B.English is not used there.C.The author is studying for a PhD there.D.The author enjoys spending his vacation there.25.Why did a radio station contact the author?A.The author is a top expert on immunology.B.The author is good at both immunology and Irish.C.The author had a high popularity in his hometown.D.The author had a close relationship with the producers.26.What meant a lot to the author?A.Being a guest on a radio program.B.Putting science he loves into practice.C.Translating information from English into Irish.D.Spreading knowledge to Irish-speaking people.27.What does the author want to show through his experience?A.The importance of studying immunologyB.The importance of learning a second language.C.The importance of linguistic diversity in academia.D.The importance of working when studying at college.cSan Francisco's public trash cans()need to be replaced.The current design is inadequate for the city'sincreasing population and the larger number of tourists.To solve the issues,in 2018,San Francisco Public Worksofficials set out in search of a perfect trash can.However,it proved harder than they had thought.The officials had a few criteria in mind.The ideal trash can had to be durable(),and easy to empty.Itwould also have a built-in sensor to send warnings when full,cost between $2,000 to $3,000 a piece,and,mostimportantly,look good!After an extensive search failed to find a suitable off-the-shelf replacement,the committeeasked local firms to design custom trash cans.The four-year search ended on July 18,2022,with three selections.Since none of them meet all the requiredcriteria,the officials have turned to the city's residents for help.英语第4页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ill visit ourW:The driver's leg was broken and the man siting next tohimcipate in an:What's your favourite colour?suffered a head injury.And a pedestrian was injured.62023年普通高等学校招生全国统一考试·信息卷了活动的M:It'very dangerous touse a cell phone while driving.W:And it's illegal,too.英语(六)interested in colours,you'll love The Secret Livesof语,如beColour.I read it while stuck at home during theText 9pandemic.booksW:Bob,did you have a happy childhood?valuable,M:Yes,I did.When I was little,I was a big fan of本任务,加强对考生智你费会文的导作用,克分考人和行。此外,作者college:one is The Secret Language of Colour本套试题选材新颗,紧紧绕人与白取、人与社会人与自松三大主语境开。题材广泛,体款乡样。如滨理解介and the other is Colour and Meaning.children's books and cartoons.宾语从向绍了202年欧四所顶级的国际化大学,在使者生了解关大华的计引号考生树入大造的两理心是科音类文章,通过对地球自转速度变这一现象以及该现象写对地晾产生的巨大响的介都,引发考在对人止存环境的书hard workfor one of them when I go tothe city library.W:Guess what?My grandma is an author of children's:mafraid you can't find any of the books in the citybooks.She began writing in her fifties.同时,本套试题突出对考生关健能力的考查。阅该理解注重对文章主大意布关信息的考在,对的亚性,批性和创新ties will be性思维有了进一步的要求。语法携空和短文改的设题在考查考生的璃如识物时融入了对类能方的考,如对功毒、the schoollibrary.You may have to buy one online.M:Wow.Is she still writing?W:Yes.She's 75 now.I know you can play the violin very非谓语动词和定语从句的考查。总之,本套试题难度适中,题日类型全面,考点视盖面广,内客贴近考生的生活且有一定的料情性。Text 7Hi.Catherine.What a surprise to see you!well.Did you dream of becoming a musician when you大学),1826年(伦敦城市学院)和1907年(帝国理工HJack.We haven't seen each other for half a year.were a child?答案速查】M:No.I wanted to be an astronaut.What about you,学院)。由此可知,文中历史最悠久的大学是牛律大45678910How's everything going?学,故选A。M:Not bad.I still work as an accountant in my uncle's techAmanda?2.B【命题意图】考查细节理解。W:Oh,I had many childhood dreams.I wanted to be a1314151617181920was thecompany.What about you?Is there anything new?1112【解题思路】根据University of Cambridge中的C AA C"Cambridge contains 31 residential colleges,whichareshe settled:Ive changed a job.I quit my job at an advertisingfirefighter,a policewoman,a vet.but finally I becameAa doctor.None of those dreams came true.29company.And I work as a sales representative in a212223242526responsible for admitting undergraduate and graduateM:Did you spend a lot of time with your grandparents inDCstudents;three colleges-Lucy Cavendish Collegeforeig trade company now.ADant to buyyour childhood?3637Murray Edwards College and Newnham College-ure35M:When did you quit your former job?W:Not really.We lived in two different states when I was323334BA Dwomen-only.”可知,创桥大学的一大特点是其拥有三:Three months ago.I was unemployed for two monthsD所女子学院。故选B。coins.Thebecause it was not easy to find a job during the pandemic.little.My grandparents lived in Georgia,but they have4445464748now moved to Arkansas,the state where my parents live23,D【命题意图】考查细节理解M:It will take some time for you to adapt to the newMy mother visits them every week.My grandpa is【解题思路】根据最后一段中的“The university545556575880 now.He needs to be taken care of.515253Undergraduate Research Opportunities Progrumme eachW:Yes.My colleagues are friendly and helpful.In the newBAB C D C Ayear sends around 400 students to partner universities inhe has tocompany,teamwork is highly valued.To be honest,Text 1028th.HeI don't like my former employer.No one wants to workGood morning!It's Saturday,October 22nd.You are61.by 62.are fuel(l)ed 63.what 64.third 65.andifferent countries to conduct hands-on research forawatching the weather forecast.I'm Karrie Martin,your66.worse 67.died 68.unexpected 69.creaturesminimum of eight weeks during the umer break知,帝国理工学院的相关项日每年会派出大约400名with an uncaring boss.weather presenter.Well,let's see what the weather is like70.to become学生去不同国家的合作学校进行至少八周的实践研today.In the north of the country,the weather is wet and第二部分阅读理解究。故选D。er that?W:Why didn't you drive here?It's Thursday today.Your carcloudy,with a slight chance of a rain shower.The长难句分折Cambridge conins31 reidential coe,谓语is allowed on the streets.M:My car is being repaired in the garage.I had a cartemperature is around 12 degrees Celsius.In the east,it'srainy all day today.And there is a slight chance of a第一节(which are responsible for admitting undergraduate andAthunderstorm at night.The temperature is around 10 degrees主题:人与社会—2022年欧洲四所顶级定语从句,修饰先行词31accident the day before yesterday.体裁:应用文graduate:What happened?Did you drive too fast?M:Ide to close to the car in front of me and collidedCelsius.In the south and middle of the counry,it'svery coand windy,with a50%chance of rain,sodon't forget to take【语篇导读】本文主要介绍了2022年欧州四所顶饭的国际的国际化大学College,Murray Edwards College and Newnham College-同位ask who'swomen-onlywith it.Luckily,I wasn't injured.You must maintain a safe following distance whileyour umbrella or raincoat with you!The temperature is justaround 8 degrees Celsius.People in the west of the country化大学一牛律大学,剑桥大孕,伦救大学学院和争国句意:创桥(大学)色插三十一个负青招数本科生和研究理工学院。生的等宿学院和三个仅招收女植的学院—一露西·事文山iirgcan enjoy the nicest weather today.It's sunny and mild all:be more careful next time.truck crashed into a telegraph pole.Theday.There's no rain at all and the temperature is around21,A【题意图】考查细节理解。【解题思铭】根据对四所大学的介绍可知,它们的创立逝什学院,歌里·爱德华数季院和组纳姆学院。17 degrees Celsius,neitherto hot nor to cold.That's your时间如下:至少在1096年(华排大学),1209年(剑桥D%卷(六),英语weather foreeast.Thanks for watching!ke peopleM:That's terible!D卷(伍)·英语

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    E.Otherwise,you may not be able to read your notes later.F.You will also want to devclop your own method for taking notes.G.First,the act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节:完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在机读卡上将该项涂黑。Jenna,a popular girl from Westwood Middle School,had graduated first in her class and was ready fornew 21 in high school.However,high school was different.In the first week,Jenna went to tryoutsfor cheerleaders(拉拉l队队员).She was competing against very talented girls,and she knew it would be_22forher to be selected.Two hours later,the 23read a list of the girls for a second tryout.Her heart 24 as thelist cnded without her name.Fccling 25,she walked home carrying her schoolbag full of homework.Arriving home,she started with math.She had always been a good math student,but now she was_26She moved on to English and history,and was_27 to find that she didn't have any trouble with those subjects.Fecling better,.she decided not to28 math for the time being(暂时),The next day,Jenna went to see Mrs.Biden about being on the school 29.Mrs.Biden wasn't asenthusiastic as Jenna."I'm sorry,but we have enough_30_for the newspaper already.Come back nextyear and we'll talk then."Jenna smiled31 and left."Why is high school so different?"She sighed.Later in math class,Jenna devoted herself to figuring out the problems that had given her so much 32By the end of class,she understood how to get them right.As she gathered her books,Jenna decided she wouldcontinue to try to 33 at her new school.She wasn't sure if she would succeed,but she knew she had to tryHigh school was just as her mother had said:"You will feel like a small fish in a big pond34a big fish in asmall pond.The challenge is to become the 35 fish you can be."21 A.processesB.decisionsC.challengesD.exercises22.A.difficultB.easyC.boringD.interesting23.A.editorB.bossC.candidateD.judge24.A.jumpedB.sankC.stoppedD.raced25.A.strangeB.happyC.awfulD.loncly26.A.strugglingB.improvingC.workingD.complaining27.A.ashamedB.disappointedC.shockedD.relieved

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    参考答案及深度解析in the video.M:Oh,yeah,you were so much better than Dave and he used toPrimarily,I think the beautiful views of my school should beget so angry!recorded,which shed lights on the long history of my school.InW:I guess,but Dave was only six,and you did beat him on hisaddition,showing my after-school activities is in the plan,throughbirthday that one time.I bet he is still angry after all thesewhich your American students could taste the charm of Chineseyears.school life.Also,I would like to manage a scene focused on one ofText 7my calligraphy classes,which provides a platform for us to getM:Excuse me,are you Anita Handley?absorbed in the Chinese traditional culture.W:Yes,that's me.How can I help you?Can such a video live up to your expectations?If there isM:I represent Comfort Tour.We're looking for a British company toanything that needs improving,please don't hesitate to tell me.help us with our marketing in Britain.Looking forward to your reply.W:Ah,so you're looking for a British agent to represent you here?Yours,Is that right?Li HuaM:Yes,exactly.亮点点评》W:Well,that's perfect.We've already represented a number of本篇范文层次分明,要点齐全,语义连贯。在范文中作者使companies,so I'm certainly interested in discussing a用了一些高级词汇和不少高级句式,高级词汇有included,.partnership of some kind.Primarily,In addition,taste,focused on,get absorbed in,live upM:Oh,what other partnerships do you have?to your expectations,hesitate等;高级句式有“I'm writing to tellW:Well,we represent a large Japanese company and we haveyou what will be included in the video.(what引导的宾语从句)”agreements with agents in Australia and Greece.We handle all"Primarily,I think the beautiful views of my school should beof their marketing issues in Britain.recorded,which shed lights on the long history of my school.M:That sounds great.Why don't we sit down and talk a bit more(which引导的非限制性定语从句)”和“In addition,.showing myabout it?after-school activities is in the plan,through which your AmericanW:Fine.Let's discuss it over coffee.students could taste the charm of Chinese school life.(‘介词+Text 8which'引导的非限制性定语从句)”等,这些都为文章增色不少。M:You know,you should be an actress when you grow up.You此外,一些过渡性词汇的使用让文章结构更加严谨。have the right personality for it.听力录音材料W:Is that a compliment?Text 1M:Of course.You always like to be the center of attentionW:I'd better run.I'm late for my flight to OsloW:Doesn't everyone?M:Are there any stops on the way?M:No,many people are shy.Perhaps most people are.W:Yes,two.We stop in New York and again in Paris.W:It's funny you should say that,because I have been asked to goon stage.Text 2M:What is your favorite type of dog?M:I told you so.Which part do they want you to perform?W:I like the big ones with loud barks.They scare away strangers.W:It won't be acting.Mary wants me to sing in her band.M:Not me.I like the small ones that you can pick up and put in aM:Can you sing?bag.W:I'd like to try.It's a strange band.Apart from musicians,theyText 3also have fire-eaters.W:Do you know how to cook rice?M:That sounds exciting.I'd like to see them perform.M:Yes.I boil water,and then I add rice and lower the heat for aW:They've asked me to their practice on Monday andfew minutes.Wednesday.The first show is on the first day of this weekend.W:OK,but if you add butter,salt and pepper,it tastes a lotM:That won't give you much time to learn how to sing.better.W:Oh,I'll just get up there on stage and do my best.It willbe fun.Text 4Text 9M:Here,grab a glass and celebrate with me.W:You haven't been accepted into the program yet.M:Hi,Sara.I heard that you are organizing a campaign on theM:But I will be.I feel it in my bones.And to think I nearly gave28th of April on the occasion of Earth Day.up on this dream.W:Yes.We are calling it the green campaign.Text 5M:Oh,green!I guess this campaign is related to theenvironment.M:Hello,Mrs Smith.It looks like you take good care of yourteethW:Yes,of course.All participants in the campaign will wear greenbecause we want to tell people about the bad effects ofW:Yes,I brush them after every meal.It's not easy because I'm apollution.teacher and a mother.M:Still,it's worth it.I won't have to do any work on your teethM:That seems great!Can you give me more details about yourcampaign?today.Text 6W:Sure.The first day we will clean up garbage at school.TheW:I want to play Sunshine Ball for my 21st birthday.following day we'll plant some trees.Then we will hang someposters on the school board.M:We haven't played that game since we made it 10 years ago!What were the rules again?The green ball was two points andM:Interesting!I'd like to help you in your campaign.I havean idea.the red ball was three,right?W:Yes,go ahead.What is it?W:Yes,and the blue ball was a single point.You guys always usedto fight each other,while I was busy getting points.M:We may ask our teachers to help us in our campaign by notbringing their cars to school.D39卷9·英语

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    铜仁市2022~2023学年度第一学期期末质量监测高三英语答案第一部分阅读理解(共两节,满分40分)1.B2.A3.D4.C5.D6.A7.B8.D9.C10.A11.C12.B13.C14.A15.B16.A17.F18.B19.G20.D第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)21-25BCADA26-30DACCB31-35BADD C36-40 BCB DA第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)41.our42.with43.importantly44.consisting45.who/that46.decided 47.to flow48.a49.amazement50.Encouraged第三部分写作(共两节,满分35分)第1节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)Last Saturday our class organized an outing in an effortAreduce our study pressure.We settoout early in the morning and reach the farm near our city at 9 o'clock.Shortly after wereachedarrived at there,we began to play games.About one hour later,we watchedvegetables in the greenhouses or picked some strawberries as well.Eventual,we went to theandEventuallybank of the river,which we went boating and had a picnic.How a wonderful experience thewhereWhatouting was!Not only did we have fun and relax us,but we also enjoyed the charm of nature.ourselvesI am looking forward to participate in more activity like this.participating activities第2节书面表达(25分)NoticeA lecture on how to build our cultural confidence will be given by Professor Wang from Guizhou University.The main aim of the lecture is to help us realize the value of Chinese culture and appreciate the charm of it.Thelecture is scheduled to take place in the lecture hall of our school at 4:00 on the afternoon of 15 December 2022.All the students are welcome to attend.You are supposed to arrive on time,listen carefully and respect thelecturer.Mobile phones,snacks and drinks are not allowed and don't make any noise.Please feel free to put yourhands up and ask the professor if you have any questions.The Students'Union

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    25.What does paragraph 4 mainly tell us about the library?A.Its great popularityB.Its wide variety of readers.C.Its huge collection of books.D.Its significance for scientific research.26.Why did the government hire a full-time employee?A.To expand the social influence of the library.B.To donate more books to the library.C.To raise people's awareness of recyclingD.To manage the library better.27.What can we infer about the library from the last paragraph?,10A.It provides very considerate service.B.It's crowded with readers at night.C.It needs to improve its management.D.It's an ideal place to enjoy tea.⊙These days,there's a green version of just about everything.There are cars that run onelectricity and alternative fuels,houses that are powered by solar energy and wind farmsseemingly popping up on every open space from California to coastal Japan.Even drones(are getting in on the action.The unmanned air vehicles are also being put to environmental uses around the globe.The eye in the sky that they provide helps researchers better understand what's going onwith the natural world in which we live.For environmentalists and earth scientists,the flyingmachines can be sent way up in the air to record sweeping footage of a large area to track theimpact of things like climate change,migration and the acts of cutting down and burning for-est trees,which can be done without having to buy a helicopter,rent a plane or tape a videocamera to a bird.Sure,there's plenty of satellite footage already out there,but drones let researchers accu-rately position the data set that they want to get a quicker,closer look at the area that they'relooking to monitor.In 2013,for example,the National Aeronautics and Space Administration(NASA)sent a drone into the Turrialba Volcano in Costa Rica to gather data about its emis-sions.The temperature,ash height and gas concentration information collected during themission helped earth scientists determine which way the volcanic and potentially poisonous gaserupting from the volcano was moving and take steps to limit its environmental impact.Similarly,Arctic researchers are using drones to help study temperature change and themelting of glaciers.They use drones equipped with infrared(红外线的)cameras to sweep intoplaces that they may otherwise not be able to reach to monitor and collect data on the meltingice.The same flying machines may also eventually be used to transport other data collection【●高三英语第5页(共10页)Q】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    最新5年高考真题分类优化卷·英语卷(八)C.It's more effective in body building.D.It's less likely tocuserie第八单元阅读理解一人与社会一(2)文学、艺术与体育30.What is Dr.Norbergssum tryingaealking?A.Getting experts'opinions.B.Having a medical checkup.C.Hiring an experienced coach.D.Doing regular exercises.(2020·全国I卷)31.Which word best describes theautsudewalking?A.SkepticalRace walking shares many fitness benefits with running,research shows,while mostB.Objective.C.Tolerant.likely contributing to fewer injuries.It does,however,have its own problem.D.ConservativeRace walkers are conditioned athletes.The longest track and field event at the Summer题号282930W31Olympics is the 50-kilometer race walk,which is about five miles longer than the marathon.答案But the sport's rules require that a race walker's knees stay straight through most of the legBswing and one foot remain in contaet (with the ground at all times,It's this strange(2021·全国乙卷)form that makes race walking such an attractive activity,however,says Jaclyn Norberg,anThe Biggest Stadiums in the Worldassistant professor of exercise science at Salem State University in Salem,Mass.People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece.In around 8A.D.,Like running,race walking is physically demanding,she says.According to mostthe Romans built the Colosseum,which remains the world's best known stadium andcalculations,race walkers moving at a pace of six miles per hour would burn about 800continues to inform contemporary design.Rome's Colosseum was 157 feet tall and had 80calories()per hour,which is approximately twice as many as they would burnentrances,seating 50,000 people.However,that was small fry compared with the city'sCircus Maximus,which accommodated around 250,000 people.长walking,although fewer than running,which would probably burn about 1,000 or morecalories per hour.These days,safety regulations-not to mention the modern sports fan's desire for a goodHowever,race walking does not pound the body as much as running does,Dr.Norbergview and a comfortable seat-tend to keep stadium capacities ()slightly lower.Evensays.According to her research,runners hit the ground with as much as four times their bodysoccer fans tend to have a seat each;gone are the days of thousands standing to watch theweight per step,while race walkers,who do not leave the ground,create only about 1.4match.times their body weight with each step.For the biggest stadiums in the world,we have used data supplied by the World Atlas listAs a result,she says,some of the injuries associated with running,such as runner'sso far,which ranks them by their stated permanent capacity,as well as updated informationknee,are uncommon among race walkers.But the sport's strange form does place considerablefrom official stadium websites.stress on the ankles and hips,so people with a history of such injuries might want to beAll these stadiums are still functional,still open and still hosting the biggest events incautious in adopting the sport.In fact,anyone wishing to try race walking should probablyworld sport.first consult a coach or experienced racer to learn proper technique,she says.It takes some.Rungrado 1st of May Stadium,Pyongyang,D.P.R.Korea.Capacity:150,000.Opened:practice.May1,1989.28.Why are race walkers conditioned athletes?Michigan Stadium,Ann Arbor,Michigan,U.Capacity:107,601.Opened October 1,1927.A.They must run long distances..Beaver Stadium,State College,Pennsylvania,U.S.Capacity:106,572.Opened,September 17,B.They are qualified for the marathon.1960.C.They have to follow special rules..Ohio Stadium,Columbus,Ohio,U.S.Capacity:104,944.Opened:October 7,1922.D.They are good at swinging their legs.Kyle Field,Collegeation,Texas,U.Capacity:10212.Opened September4.9729.What advantage does race walking have over running?21.Howmany popetCireusMoB.107,601A.It's more popular at the Olympies.A.104,944.D.About250,000.B.It's less challenging physically.C.About150,000,【2023高考真题分类卷·英语(八)第1页(共8页)QG】【2023高考真题分类卷·英语(八)第2页(共8页)Q6】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ○要点归纳1not..until...意为“直到才”。until©例句用于否定句,表示主句动作直到antil后面所Part表达的时间才发生。主句的谓语动词一般为I'm a teacher with 21 years'teaching短暂性动词;如果not..until.主句用将来时,从句常用现在时表示将来时。如:He won'tgcexperience.to bed until he finishes his homework every我是一个有21年教学经验的老师。day.每天他直到完成作业才睡觉。It was a terrible experience.【注意】当主句的动词为think,wait,watch那是一次糟糕的经历。等延续性动词时,不与not连用。如:They wil训wait for you until ten o'clock tomorrow morning.他们会等你到明天上午10点钟。g◎同步练单项选择◎基础训练(D)1.For your safety,you mustn't get close toI,根据句意及汉语提示完成下列句子。the trainit stops.(2022云南)1.-Why not ask Bob to join us for lunch?A.whileB.when C.since D.until-All right.We'll make him some space(B)2.-Peter,how long have you been in the(空间)right now.ice skating club?2.It was so crowded that someone stepped (-Not long.I didn't join the clubon my feet.I enjoyed the 2022 Beijing Winter3.Miss Li wrote a book about her wonderfulOlympic Games.(2022四川泸州experience(经历)in China.A.whenB.until C.unless D.after(A)3.Before you get off the bus,you should wait4.Sit beside(旁边)me.Let's read the storyit has stopped.(2022天津)together.A.untilB.but C.becauseD.so5.Don't run or push()when you get onthe bus.gⅡ,从方框中选出适当的单词并用其正确形式填空。根据汉语意思完成英语句子,每空一词。crowd sad tour slow bicycle1.-How much did you pay for the tour4.直到雨停工人们才开始干活。-Our school paid for it,so it was free for us.The workers didn't start to work until2.More people prefer riding bicycle to work forthe rain stopped.exercise now.5.在公交车停稳前,不要上下车。3.-I can't catch what you said.Can you speakDon't get on or off the bus until it stopsslowly-I'm sorry.◎要点归纳2作不可数名词时,意为“经验,4.-Did John take part in the table tennis体验”,可以用no,much,a lot of,game yesterday?some等修饰:Yes.But sadlyhe failed it.experience作可数名词时,意为“经历,阅5.-Did you see that a crowd gathered at历',可以用a(n),many,some,alotthe factory gate?of等修饰No,I didn't.作及物动词时,意为经历,遭受6

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2023届下学期高三大联考回答第8、9is Kim?B.The man's neighbor.C.The woman's roommate英语试卷think of Kim?B.Generous and popular.e and hun(本试卷共8页,试卷总分:150分,考试用时:120分钟)0生收务10.whcome here?A.To join the poem club.仪妹加拼党理注意事项:B To find new group members.东把能,对戒流识1.答题时,务必将自已的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。C.To help the boy with his coursesP彩联粘,1进作水2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮11.What do we know about the boy?擦擦干净后,再选涂其他答索标号。答非选择题时,必须使用黑色墨水笔或黑色签字笔,将答A.He is interested in acting.案书写在答题卡规定的位置]3所有题目必须在答题卡上作答,在试题率上答题无效4考试结后,请将本试卷和答题卡一手交回。根高生者找,种城液第一部分听力(共两节,满分30分)B.Takingnext term第一节(共5小题:每小题1.5分,满分75分)e practice.括祓烤穗阔缘(国内怀国所欧懈听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选餐著新务拍防w品。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读B.Dete遍A.Fighting fires.14.How many fires did Califomia h.Where are the two speakers?B.At a gas station.C.In an interview room.A.Around 50.15.What size ofa fire can the newoman want to do?B.The size of a plane民B.Deposit ber luggage.C.Purchase some products.'s main concern?man think of his performance?酒旅A.EntertainingB.UnsatisfactoryC.Successful.听第10段材料,回答第004.In which department does Mrs.Lauren work?17.How long is most British wR For two weeks先以m绝船阀报城暗A.The sales department.B.The management departmentB.Italy.C.Amsterdam.C.The human resources departmenWhat are the two speakers mainly talking abourC.Terrifying rides.A.Top bandsA The size of the Lincoln ParkB.The location of the Lincoln ParkB Sports.C.Environment.The shortcut to the Lincoln Park满分225分)o听下而5段对话或独白。每段对中选出最佳选项。听每段对话发独白前,出5秒冲的作答时间。每段或独白读两遍The Olympic Gameswill be held from July 26 to August 11.and the各小题将给st 28 to September 8 in Paris of France.The听第6段材料,可答第6、7题。will be the 2024Olympic and the Paralympic Games mascots as6.What is lying on the railway tracks?B.A manC.Atree trunkook to celebrate the French revolution spirt*The meanings of the PhrygesA.A rock7.What are the two speaks about to do?C.Move the rockThe Phryges aim to show that sport can change everything.and that itA.Find something red.B.Wave the coa(KHM)三语第2页(共8)(KM)高三英语第1页(共8)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    语言运用第一节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是新闻报道。一对好朋友从垃圾填埋场回收利用废旧油漆并开启了新事业。41.D.根据第一段内容和下文中的by repurposing waste material可知,Cat Hyde和Kate Moree想要通过重新利用废料来改变(浪费和污染等)现状。dive冲劲,干劲。42.B。根据下文中的settling on paint and cofounding Seagulls Paint Store和对该公司开展的业务介绍可知,Cat Hyde和Kate Moree通过回收利用废油漆赚钱。settle on选定,决定。43.A。根据第一段内容可知,Cat Hyde和Kate Moree每年从垃圾填埋场收集约300吨油漆。下文中的collect all the..paint in Leeds也是提示。44.A。根据下文中的to hire14 staff members可知,Cat Hyde和Kate Moree的公司已经发展壮大。45.C。根据下文中的remixes it to get new colors和deal with all the paint cans可知,该团队对收集来的废油漆进行整理分类,并重新混合以获得新的颜色。46.B。根据下文中的all at an affordable price可知,这些新颜色是按照客户要求混合的。47.D。上文中的Seagulls Paint Store和other提示本空选择stores,属于原词复现。48.A。下文中的collect all the.paint in Leeds,West Yorkshire and recycle as much of it as wecan提示本空选择paint。上文中多次提到的paint也是提示。49.B。50.D。根据第一段内容和上文中对该公司开展的业务介绍,以及下文中的recycle asmuch of it as we can可知,Cat Hyde和Kate Moree的公司能够收集利兹城中的所有废油漆,是因为他们在与市政服务机构合作。上文中的waste material也提示第50空。51.C。52.C。根据两空间的to deal with all the paint cans and remixⅸcolors but可知,处理所有油漆罐和重新混合颜色需要大量的体力劳动,但是他们喜欢做这件事。53.A。第一段中的saved提示本空选择saved,属于原词复现。54.B。根据上文中的In order to offset that much CO2可知,若要抵消那么多的二氧化碳,需要种植6,800万棵树。55.D。根据上文中的The company also runs decorating workshops in their community可知,该公司还在他们的社区开办了装饰工作室,是希望每个人都能装饰自己的房子。第二节主题语境:人与自然一一宇宙探索本文是说明文。文章介绍了为何火星上没有彩虹。56.planet's。考查名词所有格。根据语境可知,设空处作定语,修饰名词atmosphere,意为“行星的”,故填planet's。57.than。考查固定搭配。more than不仅仅,不只是。58.reflects。考查一般现在时。根据语境可知,设空处与上文中的enters和下文中的comes是并列关系,介绍彩虹的形成原理,描述的是客观事实,应用一般现在时,故填reflects。59.are made。考查一般现在时的被动语态。根据语境可知,此处描述的是客观事实,应用一般现在时,且water droplets与make之间是被动关系,应用被动语态,故填are made。60.relatively。考查副词。设空处作状语,修饰形容词complex,意为“相对地”,应用副词,故填relatively。61.that/which。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰liquid droplets,.且在从句中作主语,故填that或which。62.and。考查连词。根据语境可知,20 times smaller across than a human hair、10 times smallerthan Earth's cloud droplets与far smaller than raindrops之间是并列关系,通过对比,形象地

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    49.【答案】C【解析】根据语境可推知,Norman很快发现画画可以帮助他缓解病症,故选C。50.【答案】A【解析】根据上下文可知,随着时间的推移,Norman作品的质量也在不断提高,他甚至有幸在画廊看到了自己的作品,故选A。5L,【答案】D【解析】参考上题解析。52.【答案】A【解析】Norman继续着他成为一名艺术家的梦想,故选A。53.【答案】B【解析】Norman在继续追求艺术家梦想的同时,也在尽他所能为帕金森病的研究筹集资金。下一句中的earnings有提示,故选B。54.【答案】B【解析】根据上下文可知,Nom希望来到这里了解他生活的人们可以找到他们需要的启发和鼓舞,去追求他们觉得被召唤去做的任何事情,故选B。55.【答案】D【解析】根据上文可知,Noma在追寻艺术的道路上有幸获得了一定的认可,并将之回报给了社会,故选D,【导语】本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与社会之影视级乐。本文主要介绍了电影《流浪地球2》中所体现的中川国科技实力。56.【答案】in【解析】考壶介词。interest in表示“对…有兴趣”。s7.【答案】elements【解析】考查名词复数。此处意为“这邮科幻大片的硬科技元素”,故©lement表示复数概念。58.【答案】a【解析】考查冠词。此处是表泛指,因为Beijing-based film reviewer不止一个。59.【答案】tels【解析】考查时态和主谓一致。此处是谓语,句子的主语是The much-anticipated prequel(前传)to The WanderingBh(备受期待的《流浪地球》前传),为单数,本句讲述的是一部电影的内容,所以用一般现在时。60.【答案】rapidly【解析】考查副词。此处用rapid的副词形式修饰谓语is burning out。.61【答案】marked【解析】考查时态。根据1f可知是个从句,所以空格处应该是谓语动词,2019这个时间状语说明是过去的,故用过去式。62.【答案】that【解析】There is no doubt that是圈定句型,hat引学一个网位语从句。63.【答案】and/【解析】考查连词。此处the epie sci-fi long shot of the space elevator,the space station erash scene和the artificialactivated nuclear bomb explosion scene是并列关系,故填and.64.【答案】representing【解析】考查非谓语动词。分析前而的内容可知,suhs后面的是一些名词短语,a山前面的逗号说明此处是一个独立主格结构,所以用非谓语动词,对于a来说,represent是主动的,所以用representing。65.【答案】to make【解析】考查非谓语动词。for sb./sth.todo是国定句型,其中for sb./sth是todo的逻辑主语。英语参考答案第4页(共8页)应用文评分标准一、应用文写作国家评分标准1.评分原则:(1)木题总分为15分,按照5个档次给分(2)评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。(3)词数少于60或多于100的,从总分中减去2分。(4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。(5)拼写与标点是语言准确性的一个方面,评分时,应视其交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    高一英语下学期期末检测参考答案及部分解析参考答案1-5 ACBCB6-10 ABCAA11-15 BCCAB16-20 BAACB21-25 BCDCA26-30 CDBCB31-35 ABACD36-40 AFDCG41-45 CBCAD46-50 BCDBA51-55 DACBD56.or57.are58.rising59.organization60.be taken61.particularly62.to avoid63.to64.processed65.that /which写作第一节One possible version:Dear students,It has been nearly ten years since our column "Life"was set up.To celebrate,we are going toinvite you to join us for a talk in our studio.It starts at 5 pm every Friday from this week and lastsfor four weeks.Each talk has three guests and runs for an hour.You can talk about the life you lead in our school,the people you admire,and the difficulties yourun into in your life.You can also voice your opinions and offer your suggestions for our column.Please come and join us!Life Column第二节One possible version:After about three hours,Tammy's dad finally came home.To Tammy's surprise,the whole car wasfull of pumpkins!Tammy's eyes widened.Dad laughed,and explained,"I had a long talk with MrShelby.We thought that we'd all be better off if we worked together on the maze instead ofcompeting.So we did a trade.He gave us pumpkins,and as an apology for your theft,you wouldteach him how to make a haunted hay maze."Tammy thought it was a good idea.Tammy agreed to teach Mr.Shelby how to make a haunted hay maze.She went over to theShelby Farm.She said sorry to Mr.Shelby first and showed him how to stack the hay to create adifficult maze.When Halloween came,Tammy's family went to the Shelby Farm.At the end ofthe driveway was a sign that said:The Shelby Farm and Little Acres Farm present The HauntedHay Maze.It turned out that working together benefited both farms.The customers were verysatisfied with this year's activities.部分解析阅读第一节A篇

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    解析:第二部分阅读第一节A【语篇导读】本篇为应用文,主要介绍欧洲的特色博物馆。2l.B。细节理解题。根据Anne Frank House的Admission$30 per adult/.youth;$25 per child(4-l2 years)),一对夫妻60$,11岁的孩子$25,3岁的孩子免费,总共加起来$85,故B项符合题意。22.C。推理判断题。在National Railway Museum里人们可以边看火车模型边听关于铁路运输的历史故事,VasaMuseum讲述著名的瓦萨号的沉没和打捞故事,这两个博物馆都讲述了关于交通工具的历史故事,故C项符合题意。火车虽在战时发挥了作用,但并非军品。23.D。推理判断题。根据experience life aboard ship in a cabin.Lots to open,press,turn and even design a ship byyourself.可知人们有很多动手的活动,故D项符合题意。B【语篇导读】本篇为记叙文,讲述了Jill Bien解救公交车上乘客的英勇事迹。24.B。细节理解题。从前文可知驾驶员意外昏迷后,公交车在马路上乱穿行,在那一瞬间,1跳上驾座,此时她心里想着的是车上乘客的安危,故C选项符合题意。注意第三自然段的“I thought I don't want anybodyto get hurt..”。25.A。推理判断题。根据第四段When Jill returned home after the accident,.she“burst out crying,”当Jill回到家,她大哭起来,脑里不停回想这件事,可以判断对此事感到后怕,故B选项符合题意。26.C。细节理解题。从“he hasn't witnessed an act more heroic than Jill's in his 18 years on the job”可知,Dan Ruth警官认为Jll非常的勇敢,故C选项符合文意。Jl也算头脑冷静,但这并非Dan Ruth的看法。27.A。主旨大意题。Stop the bus!一语双关,既是l事发时对司机说的话,也是ll后来知道司机昏迷后做出的果断行为,即文章的核心,故A项符合题意。文章不是重点说谁会来开车,当时的情景没有出现大家看着司机出问题了,看看谁能站出来等待选择的情况,而是讲主人翁发现问题,不假思索,快速反应,不顾生死控制住汽车,靠边停下,让全车人员得救。C【语篇导读】本篇为说明文,主要讲一个非营利组织ESP正在牵头探索,利用人工智能了解更多物种的秘密。28.D。细节理解题。根据第二段最后一句“These tools will assist researchers in revealing the secrets of speciesunder study using artificial intelligence.”故D项符合题意。29.B。推理判断题。根据第四段“Though there are many challenges,some progress has been made,.”可知第三段是在举例说明生物特性各异,科学家们要弄清各种生物的特性与它们交流会遇到很多困难,故B项符合题意。30.C。细节理解题。根据第五段最后半句“despite many well-known scientists warning that AI must becontrolled and looked over..”可知答案,故C项符合题意。3l.D。推理判断题。根据第五段“Artificial Intelligence is once again being used by scientists to break barriers andopen new doors that would otherwise be unopenable.”可知AI可以帮助科学家攻克一些难以解决的问题,和最后一段“Artificial Intelligence developed by humans could one day maybe identify Alien AI andcommunicate with it.”人类开发的人工智能有朝一日可能会识别外星AI并与之进行交流,说明AI在很多科第二次联合诊断检测(英语)参考答案第2页共7页

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    江淮教育联盟2023年春季九年级第二次联考9语英注意事项:(试题卷)1.本试卷共四部分,十大题,满分120分,考试时间为120分钟。2.请务必在“答题卷”或“答题卡”上答题:在“试题卷”上答题无效。3.考试结束后,请将“试题卷”和“答题卷”或“答题卡”二并同。snidon)A1第一部分听力共四大题,满分20分}bsbnuotulimia1.短对话理解(共5小题:每小题1分,满分5分)A你将听到五段对话,每段对阳日有②。请在每小题所给的AB。三个选项中选田一DB510个最佳选项。每段对话读两遍。1.Where are the speakers?B母,醒小共)权全得2.What does the woman want to eat with?式,容内以A.BMyis2Aga62b,i日日3.How old was Nick when he started leamning to playthe piano?A.Ten.iom名gnidow m1,B.Eight.C.Five.01'6:4.Why didn't Jim have dinner with Helen?A.Because he didn't like eating out.C.Because some people visited him.B.Because he had to work.。bog2:国5.When was Mr Brown's report?A.This afternoon.B.Yesterday morning.C.Yesterday afternoon.Ⅱ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答第6、7小题。6.What day is it today?A./Saturday.B.Thursday.C.Friday.i的1o1水n10,87.Who will go to the park with the boy?oode n ei tsdWAA.His cousins.B.His parents.C.His friends.slugog ovat o I8听下面一段对话,回答第8~10小题。3000075.,08.How did WangBin go to Hefei?A.By plane.B.By trainC.By car.9.Why did Wang Bin go to Hefei?A.Because he likes beautiful places there.B.Because there is much delicious food there.C.Because Hefei is his favourite city.10.What will Wang Bin do after coming back?A.He will show the girl some photos.B.He will give the girl some presents.C.He will take some photos of theⅢ.短文理解(共5小题;每小题1分:满分5分你将到篇短文,提有五个小题。清根据短文内容,在每小题所给的A,B,C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11.Where does Old John live?A.In a small village.B.In a small town.C.In a big city江准教育联塑203年春季九年级第二次联考英语试题卷第1页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    C.It tells how world leaders control the superheroes.D.It's about building a strategically important bridge.23.Which would you choose if you're interested in British history?A.The Bridge on the River Kwai.B.Captain America:Civil War.C.Prisoners.D.Passport to Pimlico90toB1/We had some rainstorms reeenty in Southern California.Itsarare ocurrenceand when it does happen I can't help thinking about those who have no home to goectionto and who have to stay all night and day out in the elements.goingI was out with my kids and they requested donuts(甜甜圈)from a local shopthat we frequent.Often times there are hungry folks outside asking for coffee or adollar.illiamOn my way in I counted 4 people sitting outside who appeared to have had arma,rough night.Temperatures were down in the high 30s and the rain was heavy andever,there were icy winds throughout the night.o findAs I walked to my car I decided I would spare 20 and give each person I sawically$5 to get something to eat.When I looked into my wallet I saw I had 3 $5 Billsand 5 $1 Bills.As I walked over to the folks spreading out in front of the shop,I2realized a man on a bike blocked my view of a lady sitting next to a man on theworldground.I apologized for not seeing her and told her.I hoped her boyfriend couldle forshare with her.When I got to the last person I gave him the 5 in $1.n thatEveryone was so grateful for the money and had a huge smile on their face.AsgI walked to the car I saw the gentleman I handed the 5 in $1 to walk over to thelady and hand her a couple of bucks().She was so happy and thanked himand said he didn't have to do that...and he said,"That's what we did.We lookedHughout for each other.”arty,As I walked into my car where my children sat comfortably eating their donuts,nissingmy eldest asked me what that was all about.I explained to him the scene I saw andtremehe too had a huge smile on his face.24.What did the author see on his way to shopping?en theA.Occurrences of big rainstorms.gundyB.Some people in need of help.C.Collapse of the shop he frequented.D.People busy repairing homes.25.Why did the author apologize to the lady?A.He didn't notice her when handing out the money.B.He gave much less money to her than to others.C.He had thought she didn't need help from others.D.He hoped she could spare some money for others.英语试题第4页(共10页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    26.-Do you know how to solve the problem,my dear students?-Yes.After discussing,we came up with a ideaA.friendlyB.similarC.brightD.comfortable27.-I didn't see Gina in the music room when I passed by.-Shein the library.A.is readingB.readC.was readingD.will read28.-It's hard for Tina to lose weight.-Yeah.she eats less and exercises more every day.A.UnlessB.IfC.AfterD.Since29.Playing sports often is good for you.swimming can help keep your heart healthy.A.At firstB.For exampleC.In the endD.From now on30.-My computer doesn't work.Can I use yours?A.Never mindB.Don't worryC.That's greatD.Help yourselfI.完形填空(共20小题:每小题1分,满分20分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AI lost my father at the age of twelve.To 31 me and my younger brother,my motherhad to wash clothes in a boarding school.She worked for a long time every day and was always32 when she arrived home.I expressed my wish to help her many times but was 33 asshe thought I was too young.One summer evening two years later,my mother agreed with me to help her the next day.The 34 that my mother thought I was old enough to help her made me feel proud andexcited.We worked the whole day.By the end of the day I was 35 tired but felt good.Thiswas my first 36 to help my mother.After two years,my mother felt I was 37 enough to work by myself.Every Saturdayduring my last two years of high school,I 38 early in the morning and washed cars in afactory until midnight,Washing cars was neither exciting nor high-paying,but that didn't39.I experienced alot and was paid more than I expected.In every job,from washing clothes to washing cars,I've 40 much.I've learnedsomething that helps me in my next job.If you work hard enough,you can learn something fromany job you do.31.A.careB.supportC.valueD.teach32.A.tiredB.angryC.boredD.patient33.A.refusedB.understoodC.warnedD.reminded34,A.reasonB.situationC.ideaD.purpose35.A.normallyB.probablyC.prettyD.loudly36.A.influenceB.introductionC.effortD.experience37.A.oldB.healthyC.talentedD.creative38.A.put offB.set outC.took upD.looked up39.A.mindB.matterC.dealD.doubt40.A.thoughtB.drivenC.exam nedD.learned英语第3页共8页

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    考点25选必二UNIT4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND·考点导航:班级:姓名:l.重要词汇:arise;bound;freeze;anticipate;contrary;proceed;astonish;owe等2.重要短语:take sb.'s breath away;a bunch of;contrary to;proceed to;owe sth,tosb.等3.重点句型:as is typical of.,;with复合结构等4.单元语法:分词作状语必备知识·考点巧练》3.与普遍的看法相反,中等程度的锻炼实际上会降I.单句语法填空低你的食欲。1.Ever since their quarrel,there has been a(n)moderate(pleasure)atmosphere in the office.exercise actually decreases your appetite.2.Being exposed to(advertise)can help4.他对这项工作一点也不满意,他要求我们立即作to change our opinions over time.完成。业3.On a(freeze)cold night,the little girlBy no means时was(freeze)to death in a street corner.and he asked us to finish it at once.可4.To our(astonish),he ran 1,0005.直到完成电影学,我才开始追求女演员的职业沿虚线meters in such an(astonish)speed.生涯。(强调句)5.Withduration of only 45 minutes,it下holds the record of being the shortest war inmy career as an actresshistory.6.位于中国的最北部,黑龙江的冬天极其寒冷6.Only if these conditions are fulfilled can thethe far north of China,application proceedthe next stage.Heilongjiang has7.A party which tries to reach out and take account7.他决定半价出售,而不是让蔬菜坏掉。of grass-roots feelings is bound(win)hemass support.8.They anticipate(move)to a biggerdecided to sell them at half price.house by the end of the year.8.一年前这里还是一片废墟,现在却建起了许多高9.A team consisting of three people,楼大厦。(arise)(include)a woman astronaut,was sent up toA number of high buildingsthe Chinese Space Station.there was nothing a year ago but ruins.10.With rolling green mountains(surround)it,the landscape of peaceful village is a feast for the《关键能力·秦养整合》eyes.Ⅲ.阅读理解11.(frighten)by the noise at night,theAs Ginni Bazlinton reached Antarctica,shegirl didn't dare to sleep alone in her room.found herself greeted by a group of little Gentoo12.(seat)at the corner of the lecturehall,he was hardly noticed.penguins(企鹅)longing to say hello.TheseⅡ.根据汉语提示完成句子gentle,lovely gatekeepers welcomed her and kick-1.他们乘出租车来到露易丝湖,碧蓝的湖水美得让started what was to be a trip Ginni would never他们室息。forget.They took a taxi to Lake Louise,Ever since her childhood,Ginni,now 71,haswith itshad a deep love for travel.Throughout her careerexceptional beauty.as a professional dancer,she toured in the UK,2.我把成功归功于史密斯先生,在他的帮助下,我but always longed to explore further.When she的口语取得了巨大的进步。retired from dancing and her sons eventually flewthe nest,she decided it was time to take theI have greatly improved my oral English.plunge.wolf vt..狼吞虎咽The boy wolfed the sandwiches down..男孩狼吞虎咽地吃下了三明治。英语659

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    B篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。男子和孩子在飓风天气向多人伸出援手。24.D。理解具体信息。根据第一段中的Kevin Ott and one of his sons went to Fort Myers Beachto check out conditions..Water started rushing in,two to three inches in a minute可知,在飓风“伊恩”登陆前,Ott前往了Fort Myers Beach查看相关情况。25.A。理解具体信息。根据第二段中的Dineen started calling..“Things are getting bad.Ithinkyou need to come down here,”she told him可知,Dineen给Ott打电话是想寻求帮助。26.B。理解具体信息。根据第四段中的They met a man in.they found his neighbors可知,Ott帮助船坏了的那个男人营救被困的邻居。27.C。理解具体信息。根据第一段中的On Wednesday morning…check out conditions、.hecalled his children's.to come and help her和第四段中的they found his neighbors、Ott wasabout to tell...people,’”said Ott可知,Ott无惧飓风天气可能带来的危险,营救了许多被困人员,因此,C项(勇敢的和热心肠的)最能概括他的品质。【补充说明】1.ride out the/astorm:战胜风暴2.give out:(指发动机等)停止运转,停机,出故障C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。学生用3D打印技术帮残疾小狗制作假肢。28.B。理解具体信息。根据第一段中的“I took him to the pet hospital.He was diagnosed withcancer..leg amputated,.”Liberto says可知,Bentley生了一场重病。29.C。理解具体信息。根据第二段中的Liberto decided to get a custom prosthetic leg for him和第三段中的Liberto suggested trying to make a prosthetic leg for her dog可知,Liberto在努力帮Bentley找合适的假肢。30.A.推断。根据第四段中Johnson说的I thought it was a great chance for the students to seea real-world application of what they're learning at school可推断,Johnson希望学生们可以将在课堂上学到的东西应用到生活中。31.C。推断。根据第五段中的It still needs some small changes,and then it should fit perfectly和最后一段中的The students hope to have a finished custom and comfortable prosthetic leg forBentley in the next few weeks可推断,在接下来的几周里,Hollis和他的团队的主要任务是继续完善假肢的设计方案。D篇主题语境:人与社会一一文学本文是议论文。文章讨论了一种新的诗歌类型一一Instapoetry。32.A。推断。根据第一段中的n2012,fewer than7%of Americans had read poetry,which wasdown from 17%in 1992.In 2015,poetry was one of the least popular art activities for Americangrown-ups,with under 10%picking up a book and reading for pleasure可知,诗歌一度受到读者冷落,只有很少的人愿意读诗。33.B。理解词汇。根据划线词后的The fact that it's direct while also being touching is whatinterests many readers和With Instapoetry,itis.simple beauty可知,Instapoetry简单又动人,吸引了很多读者,由此可推断,许多人对它的态度应是支持的,故B项(赞扬)正确。rveabout.极力赞扬…。34.D。推断。根据第四段中的Instapoetry has also been seen as a disgrace to writers…and

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • ‹‹ 133 ››
扫码二维码