6.Which of the following can best describe Ohno?three years.Major changes can be for a variety of reasons.It can be associated with a dissatis-DA.Creative and skilled.B.Selfless and confident.faction in coursework.It can also be due to the discovery of a major which simply fits aWe may wish some memories could last a lifetime,but many physical and emotional fac-C.Hard-working and wealthy.D.Easy-going and ambitious.student better.General education classes can play an important role in helping to make thistors can negatively impact our ability to keep information throughout life.7.Where is the text most likely from?discovery.Though students'opinions vary on the importance of core curriculum,the basis ofA new study published in the journal Psychological Science found that people who feelA.A novel.B.A diary.C.A guidebook.D).A magazine.the program should be taken into consideration.At the same time,institutions should continenthusiastic and cheerful,which is called "positive affect"by psychologists,are less likely toue to work towards developing more authentic ways to provide a sense of importance and prideexperience memory declines as they age.This adds to more and more research on positiveAt most universities,core (curriculum or general education is required.whetherin the program to aid in student learning and the development of real-world skills.affect's role in healthy aging.that is two or more courses in core academic subjects.These core academics consist of mathe-8.What is the funetion of core curriculumn?A team of researchers analyzed data from 991 middle-aged and older adults who participa-matics,scicnce,history and English,which are used to provide students with a broad range ofA.Laying foundation for students'future.ted in a national study conducted at three time periods:between 1995 and 1996,2004 andacademic knowledge and aid in their individual devclopment.B.Developing students'good characteristics.2006,and2013and2014.However,are these courses more beneficial or harmful to students?Based on studiesC.Determining students'major in college,In each period,participants reported on a range of positive emotions they had experiencedfrom across the district there is a gap between the necessities and burdens of general educationD.Releasing students'burden of studyduring the past 30 days.In the final two periods,participants also completed tests of memorycourses.According to an article by Best Value Schools,students sometimes discover a hidden9.What is the author trying to argue about general education?performance.These tests included recalling words immediately after their presentation andpassion for a field of study while taking general education courses.Although this may be true,A.Why it is needed in careers.B.Whether it is really important.again 15 minutes later.many students consider the program as"a collection of courses without connection,consisten-C.What advantages it brings about.D.Who will benefit most from it.The researchers examined the association between positive affect and memory decline,cy or meaning".The negative concept of these courses could possibly be connected to the fact10.What do some UNCG professors ask students to do?taking account of age,gender,education,and depression.that many students don't actually obtain these skillsA.Stick to their majors."Our findings showed that memory declines with age,"said Claudia Ilaase,an associateMany schools have been working to improve their core curriculum program by developingB.Focus on core curriculum.professor at Northwestern University."However,individuals with higher levels of positive年the adoption of mission.goal and outcome statements.Some University of North Carolina atC.Improve academic performance.affect had a less steep memory decline over the course of almost a decade,"added EmilyGreensboro (UNCG)professors been requiring students to take sclf-assessmentsD.Assess themselves and develop skills.Hittner,a PhD graduate of Northwestern Universityand complete assignments based on how to develop critical thinking,communication and coop-11.What is the last paragraph mainly about?Areas of future research might address the pathways that could connect positive affect anderation skills,as well as apply them within and outside of the classroom.It is through theseA.The reasons for students'changing majors,memory,such as physical health or social relationships.channels of self discovery that students can often find their passions.which can possibly leadB.The significant part core curriculum plays.l2.What does the underlined word“This”in paragraph2 refer to?to choosing a major.C.The necessity of reforming core curriculum.A.People's ageB.A new studyTypically,one-third of first-time college students change their major within the firstD.Opinions students hold to general cducation.C.Positive alfect.D.Memory decline.全国100所名校最新高考汁刺卷第1页(共12页)【22·高考样卷·英语(无听)(二)】全国100所名校最新高考口喇卷第5页(共12页)【22·高考样卷·英语(无听)(二)】全国100所名校最新高考冲刺卷第6页(共12页)【22·高考样卷·英语(无听)(二)】
My Favorite Hands-on Course第二节(满分25分)短文。阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的SuddelyMy knees started shaking,yet my body froze.It felt as though my souldeparted my body and I had no control over it.Anxiously,I looked through theroster()posted on the wall of the locker room.My heart was beating harderand harder as I slowly saw all my friends'names on that list but could not findmine.At that moment,I froze.I just could not accept that all my friends wereon the basketball team while I was not.Not untilI was so convinced there was a mistake that I went and found the coach."Hey,coach,are you sure that the roster you posted is correct?"I askedanxiously,dreading(担心)his answer.whetheracrodiu"Yes,the names on the list are finalized.Sorry if you did not make it thisyear,there is always next year,"the coach replied.I could feel the hot,bitter tears filling my eyes,and I ran out of the room asfast as I could.Trying to forget about the situation,I headed over to thecafeteria to buy some food.I felt dead inside,like nothing mattered.Walkingwas such a burden that it felt as if I had a 100-pound weight tied to my backpack.My mind was also blank for the rest of the school day.Everything my teachershasketsaid went in one ear and out the other.After school,as I walked to the parking lot to get picked up,sall my英语试题(雅礼版)第15页(共16页)
第二节文章大意:本文是一篇说明文。北卡罗来纳大学最近的一项研究表明在过去的七十年中因为生活方式的改变人类的手指甲和脚指甲的增长速度都加快了。6l.to考查介词。according to是固定搭配,意为根据”。62.which考查定语从句。语境表示,北卡罗来纳大学做的研究表明人类指甲的生长速度在过去的七十年中增长了将近百分之二十五。定语从句的先行词为speed,at the speed意为以.的速度”,which指代先行词speed。63.has increased考查谓语动词的时态和主谓一致,该空动词increase的主语是speed,故动词用单数.时间状语over thepast70 years是现在完成时的标志,所以用has increased.64.compared考查非谓语动词。语境表示,相较于七十年前的指甲均增长速度为3毫米,研究的结果显示现在人类指甲的均每月增长速度为3.5毫米,该空非谓语动词与逻辑主语the results of the study成被动关系,故用compared。65.a考查冠词。survey是可数名词,此处表示一份相似的调查。66.importance考查词性转换。语境表示,研究者把指甲的快速增长归因于生活惯的改变,尤其是更好地意识到了规律运动和健康饮食的重要性。由空格前的定冠词the可知,此处应用important的名词形式importance.。67.trends考查名词的复数。rend是可数名词,该名词前没有冠词,因此要用复数形式。68.Interestingly考查词性转换。副词修饰整句话。此处应用interesting的副词形式interestingly修饰其后整个句子。注意大写69.to grow考查非谓语动词。tend to do.…是固定搭配,意为“往往/倾向于”.70.quickest考查形容词最高级。由该空后的名词growth有范围among young people,and men修饰可知,应用形容词最高级。而且木文的最后两句话都是关于手指甲和脚指甲生长速度中“最…”的信息。第四部分写作第一节短文改错第一处考查介词。在脸上有笑容,故用on第.二处考查非谓语动词做形容词。given意为“特定的”,at any given time翻译为在任何特定时间”。第三处考查动词的时态。根据Whenever.in my life和I get worried.可知,该句语境为时的情况,故用一般现在时把came改为come,第四处考查名词的复数。minute为可数名词,根据前面的afew可知,minute应改为minutes。.第五处考查代词。根据语境分析,我告诉我自己一件事,宾语应用反身代词myself。第六处考查动词的用法。此处so是连词,故其后应接句子,因此把to删掉,使其成为一个动词原形cheer开头的句了。第七处考查词性转换。副词修饰动词短语face the trouble。第八处考查状语从句。语境表示,无论困难是什么,你都要努力解决它。whichever意为“无论哪一个”,应改为whatever,注意大写。第九处考查连词。语境表示,面带笑容勇敢面对挑战,你就会觉得这是这么小的一件事。前后并列句为顺承关系,故把or改为and。第十处thing是可数名词,由主语it可知,应用单数。这么小的一件事语序为such a small thing。英语参考答案第6页
20223/23高分说话题综合复•话题系列(五)二One possible version:Spring in my hometownWhen spring comes,everything comes back tolife and the weather becomes warm.People feelmore comfortable in spring than in winter.Themountains that are very high in my hometownbecome green.Most flowers come out as theweather becomes warm.All of these scenesmake a beautiful picture.九年级第42期第1-4版高分说话题综合复话题系列(五)People begin to climb mountains and have apicnic near the rivers.They also fly kites in theparks.They try their best to be close to natureand enjoy the beauty of it.In my opinion,spring in my hometown is full oflife and power.It gives us energy and hope.I lovethe spring in my hometown.九年级第42期第1-4版144
考点15/必修三Unit5 Canada--“The True North'”I.单句语法填空1.t考查代词。句意:你的房子总是如此整洁。在有三个孩子的情况下你是如何做到这一点的?manage it可以表示“有能力做到,能应付”。2.down考查动词搭配。句意:哦,抱歉。办公室里太吵了以至于我都静不下心来写东西。settle down意为“静下来;专心于”。3.within考查介词短语。句意:在公共场所,残疾人使用的设施应该方便残疾人。within easy reach“在附近(距离不远)”。4.that考查同位语从句。句意:科学家们已经找到证据,证明大约5000万年前,全球变暖使世界上首批马的个头变小了。根据句意可知,空后说的是evidence的内容,并且句中不缺少成分,所以用hat引导同位语从句。5.Surrounded考查非谓语动词。句意:三面环海,青岛被认为是中国最宜居的城市之一。surround与Qingdao之间是被动关系,故用过去分词。6.measuring考查非谓语动词。【纠错提示】此处应注意句中已有谓语,且measure表示“测量为…”时是不及物动词,不存在被动。7.chatting考查动词。【纠错提示】chat的现在分词形式要双写t再加ing。8.pleased考查形容词。be pleased with=be satisfied with9.impression考查名词。leave+sb.十a+adj.+impression给某人留下…印象。l0.gifted考查形容词。gifted有天赋的。Ⅱ.根据下列提示,完成句子1.Summer holiday coming2.kept everyone at a distance3.did I really realize4.As far as I am concerned5.rather than the languageⅢ.阅读理解【语篇导读】语篇类型为说明文。文章主要讲述渥太华使用一种技术设备来执行城市距离安全法。l.D细节理解题。根据第二段中“The device will make a loudnoise if the car is within one meter of the bike,the legal limit inthe city of Ottawa,allowing the police rider to radio ahead to hiscolleagues so that the driver can be pulled over..”(如果汽车离自行车在渥太华城市的法定限制一米内,这个设备会发出噪音,能让骑警提前用广播向同事报告,这样司机会被要求靠边停车)可知,如果安全距离超过法定限制,警察会让司机靠边停车。故选D。2.A细节理解题。根据第二段中“These cycling changes aredirected at encouraging cycling,promoting road safety,andsharing the road''(这些骑车的变化是针对鼓励骑自行车,提升道
As they swam away,I began to make my way back to the shore.The boat sped towardsme and I slowly climbed on it.With relief we headed back towards the shore.24.What did the author do when the first shark came close to him/her?A.He/She hit the shark.B.He/She tried to swim away fast.C.He/She dived deep into the water.D.He/She stayed in the water quietly.25.Why did the sharks finally swim away without attacking the author?A.The engine drove them away.B.A man scared them away.C.They couldn't find the author.D.They found a new target.26.How did the author feel in the end?A.Frightened.B.Nervous.C.Anxious.D.Relaxed.27.Which of the following can be the best title for the text?A.An Exciting TripB.A Helpful Speed BoatC.An Unforgettable ExperienceD.A Brave Tall ManCTeenagers'busy life can cause them to see exercise as a waste of time.However,thebelief is far from true.Exercise is important for teenagers because it not only promotesphysical health,but also improves mental health.Exercise plays an important role in a teenager's mental health.Teenagers who exercisetend to have a better body image than those who don't,which helps build confidence andmakes one feel more comfortable.This also helps one to accept his or her looks.Althoughphysique()is not as important a factor as health,it can strongly affect teenagers'moodand attitude.A healthier and fitter body will build a greater sense of confidence in the bodyimage.Another mental benefit from exercise is the feel-good endorphins (that comealong with it.The body produces endorphins naturally when one exercises hard that arecommonly referred to as"a happy chemical".They can produce a feel-good effect and create asense of emotional well-being during and after exercise.They can make physical activitiesmore enjoyable.They can also reduce stress and relax one to a point at which it is even easierfor one to fall asleep.Many students say that they are too busy with schoolwork to exercise,but they don'trealize that exercise can improve their mental performance.Exercise such as walking andjogging increases the flow of oxygen to the brain and heart.Teenagers who exercise regularlytend to have the ability to think more clearly and faster.In addition,teenagers that exerciseregularly tend to be more focused and perform better in school.Various mental issues can beaided by exercise as well.For example,one who suffers from anger issues may look toexercise as an outlet.Teenagers who struggle with anxiety and depression can also find ahealthy outlet through exercise.28.What do we know about a good physique?A.It can make teenagers more confident.B.It is more important than health.C.It can't affect teenagers'mood and attitude.D.It can change teenagers'looks.29.What does the underlined word "it"in paragraph 3 refer to?A.Body.B.Benefit.C.Exercise.D.Endorphin.30.Which word best describes the author's attitude to exercise?A.Negative.B.Positive.C.UncaringD.Worried.【高一期末教学质量检测·英语第4页(共8页)】221431D
9.A【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据第4,5段内容可知,研究人员分析了以前的数据,发现古时候中国人制作青铜器时在预制好的铜锡合金中加人了金属铅,故青铜配方实际上包括铜、锡、铅三种金属。10.D【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据最后一段内容可知,Ruiliang Liu认为真正制作青铜器的工人可能不会读写,他们无法记录制作青铜器的配方,所以该配方是由不直接参与制作的人记录的。11.C【命题意图】本题考查考生的标题概括能力。【解题分析】本文主要讲述的是,研究人员通过数据分析和对中国古代钱币样品的研究,揭示了中国古代制作青铜器的配方【阅读D】本文介绍了回收地下热能用于城市供暖的研究。这给全球环境问题和能源危机带来一个新的解决思路12.D【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。【解题分析】根据第1段第2句可知,研究者们调查了欧洲地下水井后发现,大量的地下水井蕴藏着可以回收使用的地下热能。13.A【命题意图】本题考查考生的段落大意归纳能力。【解题分析】本段先介绍了如何将地下热能提取上来,然后介绍了收集后的热量如何用于地上的建筑。由此可知,本段主要介绍了地下热能的利用方式。14.C【命题意图】本题考查考生的细节理解能力【解题分析】根据第5段第2句可知,城市近郊可能是最佳的地下热能回收地点,因为那儿有足够的空间可以安装地下热能回收设备。15.B【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据最后一段可知,Bnz已有对未来的规划,因此可推知她对该发现的未来抱很大⊙、英语卷参考答案(二)第2页(共6页【23·(新高考)ZX·MNJ·英语·SD】全国100所名校最新高考楼拟示范卷人希望。【阅读七选五】本文介绍了美国有些大学在期末考试前一天为学生提供午夜早餐服务的内容。16.E【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。【解题分析】E项内容与前一句内容存在解释关系,说明午夜早餐的时间是晚上九点到午夜。17.C【命题意图】本题考查考生概括段落中心意思的能力。【解题分析】本段主要讲学生们可以多方面从午夜早餐中受益,C项与本段内容吻合,总领该段18.G【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系,还原信息的能力【解题分析】空格前指出,一些大学每月或每周都会提供一次午夜早餐,G项对此举例说明。19.A【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。【解题分析】空格前说明一些大学由学生会提供午夜早餐;A项说明有时候现场乐队会提供娱乐项目:空格后指出,此外有时大学还会提供其他形式的活动。这三句话是层层递进的关系。20.B【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。【解题分析】B项内容与后一句内容存在转折关系,说明有些大学的餐厅每天二十四小时开放,即使餐厅在午夜时提供早餐,但这并不被认为是午夜早餐。【完形填空】有些孩子不善于在公共场合发言,Chris Bronke想出了一个绝妙的办法,让他的学生在Instagram上分享观点,畅所欲言。21.A【命题意图】考查副词
called the rescue center enroute,and Tristan,an animal-care manager'”提到给救援中心打了电话可知,应有人来接她们,短语“pick sb up”表示“接某人”。52.B句意:在那里,工作人员确定这只天鹅可能是铅中毒,因为它吞下了用在钓鱼线上的重物。A.uessed猜;B.determined确定;C.predicted预测;D.imagined想象。根据下一句提到她吞下钓鱼线的重物,可推知,工作人员确定可能是她中毒了。53.C句意:在那里,工作人员确定这只天鹅可能是铅中毒,因为它吞下了用在钓鱼线上的重物。Asacrificing牺牲;B.ignoring忽视;C.swallowing吞咽;D.interrupting打断。根据“天鹅可能是中毒”可知,它“吞下”了钓鱼线上的重物。54.B句意:工作人员让天鹅重新站了起来。A.head头;B,feet脚;C.wing翅膀;D.neck脖子。根据前文内容可知,天鹅中毒了,动不了,罗哈斯将它送到救援中心后,医护人员应治疗它,所以是让它重新站起来。55.D句意:她甚至在救援中心交了个男朋友二只受伤的天鹅。A.stranger陌生人,奇怪的人,B.damage伤害;C.mistake错误;D.boyfriend男朋友。根据“另只受伤的天鹅”可推知,她和这只天鹅“谈恋爱”,所以是交了个男朋发56.C句意:可悲的是即使经过精心的照料,天鹅还是感染了细菌。A.crashed撞毁;B.polluted污染;C.infected感染D poisoned下毒。根据宾语《细菌”以及下文T师months after Rojas cameto her rescue,she可知她“感染了”细菌,最后死57.D意新救她两个月后人地世子Alew飞;B.took of脱农,飞;C.gwp长大;passed away去世。根据上句提到她感染了细菌可推知,最后去世了。B付意:这是一个令人失望的结局但真实的故事是为了拯救夫城市里的只天鹅,人愿意走多远。interesting有趣的;B,disappointing令人沮的C.threatening令人害怕的;D.exciting今人兴奋的。根据文提到天鹅感染细菌去世了,可知,这是十个“令人失望的”结局。9.A句意:这是个令人失望的结局,但真实的故事是为子拯救大城市里的一只天增们愿意走多远。A.save标救,节约,保存;B.ce治疗,C.Hunt伤害D.feed喂养。根据前文内罗哈斯为和其他人救这只天鹅,走了很远的路60.D句意:总的来说,罗亚斯要步行,开车,坐地铁,花两个小时。A.red探系;B.walked走路;C.dove开车D.traveled派行E根据“步行、开车利坐地铁可知,罗哈斯为救这只天鹅,“走”了两个小时。61.as62.efficichey63.globally64.further65.struggling67.which 68.passed69.recognized 70.and with短文改错Aswe all know,the father of hybrid riceYuan Longping cultivated hybrid rice and fed millions of people all overscientist in China.Unluckily,hepassaway at the age of 91,on Maythescientistspassed2021His dream was thhe could enjoy the shadeonthe hybrid rice.However,her dream will alyunderhismanyis no doubtis very mueh important.As for myself,I would likea usefullyusefulersonYuan Lonwhichdid valuable contribution,What I can do is that 1vho/thattady hardly and learn lotshardof knowledgecan achieve my dream one dI never ove 1o mvcream no matter now difflcultand书面表达:One possible version:Dear Peter,How are you recently?Im writing to tell you about our schoLabor Skill Course.To form the students'/correct view of labor,colorful labor programs are open every week.We can help plantvegetables or feed chickens in the school-run farm.Besides,students are also encouraged to participate in communityservice and voluntary work.Most of us are fascinated by the course because it offers an alternative to our busy school life.Not only are werelaxed but also we have gained a higher moral value on life.What is the Labor Skill Course like in your school?Yours,Li Hua【2023届高三⑥联·英语参考答案第4页(共4页)】
【答案与解析】Monica Plumb努力使消防站配备宠物面罩,这使得它们更有可能在火灾中生存下来。24.B根据第2段可知,onica Plumb通过她的网站和募捐罐以及发表演讲等进行筹款。到目前为止,她已经为近300个消防站提供了宠物救助设备。由此推知,Monica Plumb是一个坚定且有爱的女孩。25.B根据第3段中“The pets'best chance of living is receivingoxygen through a specially-made mask..”可知,宠物最好的生存机会是通过特制的面罩获得氧气。由此可知,使用特别设计的宠物面罩可以把氧气成功地输送给动物。26.A根据第4段Deb Bennett的话可知,Deb Bennett认为Monica Plumb为消防部门提供宠物面罩的行为是有意义的、值得做的27.D根据第2段最后一句以及最后一段第1句可知,her campaign指为消防部门提供宠物面罩。
To strengthef the company actively cooperate with other tech companies.Lastwekhcompany announced it had cooperated with another tech company.Feng,chief in教L[人q,oyStellectual property officer at the company,said the move demonstrates that the two companiestraining that would improve and enhance their vinpany.the corecognize and greatly respect the value of each other's intellectual property.It is a win-windeal for both sides.Lack of appreciation.Even a little child would really show more enthusiasm if their ef-12.What is the purpose of paragraph 1?fortsre rewarded and appreciated.Raisesand bonuses are good,but giving asary increaseA.To arouse readers'interest.or monetary rewards aren't the only ways to show recognition or appreciation.19.Even aB.To tell readers the definition of ARbit of appreciation can help in making an employee feel more valued.C.To show the company's tough situation.20.When an employee has been with the company for a long time,doing the sameD.To raise a question on beefing up research.tasks every day,they may lose interest because the work becomes monotonous(单调乏味的)13.What can we learn about Chip Y?for them.Engaging the employees in another type of work in the officecan rean their intrest and help them learn new skills,too.A.It is a successor of Chip X.A.Lack of tasksB.It is being improved to a high level.B.Lack of challengesC.It has larger bandwidth than Chip X.C.However,it's not always about the moneyD.It appeals to people requiring tone quality.D.Employees may show how good they are at something14.How does Feng feel like the cooperation?E.Employees have been doing the same thing for a long timeA.It is rare.F.Sometimes,a simple“Great job!"or“Good work!”will doB.It is unfairC.It is promising.D.It is embarrassing.G.Meanwhile,employees wish to improve themselves in the company15.What is the best title for the text?第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)A.Another Choice Besides Chip X第-节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)B.A Tech Company Introduces New Products阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B,C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。C.A Better Experience Brought By New AR GlassesJames Warren saw a woman sitting in the dirt while waiting for a bus at a seatless stop inD.A Smartphone Company Will Accelerate Its TransformationDenver.He realized he could put his carpentry ()21 to good use.The man decided第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)to 22 a bench from scrap (construction wood and 23 a much-needed seat at the根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选stop.项。His 24 is to make people's transit riding a little bit 25.Warren has made andWeneed a stable soure of incme to provide for our needs.We need to keep our jobsplaced another seven 26 at other stops around the city,with plans to keep going.HeBut despite this,therel ofgood mplythat quit Why?m ope27_the words“Be Kind”on each bench,.ately ume that the need for abigger salary is the min reasn for employees leving thirWith a dad in the construction field,Warren 28 surrounded by tools.So figuring outjobs.16how to create the benches is just in his 29."I have always been 30 making things,Beingverkd.e of the tophyo the bat mpwhich really makes me very happy,"he said."Making things really 31 me up.much workond dumped on them.17 sully,more and more similar work ouAbout five years ago,Warren chose not to drive his car to work.32,he takes busesthem.The resuB outn the eployeesteathewhen he isn't walking or 33 to a destination.Over the years,he has noticed many a busway to prevent these employees from leaving.stop without 34 Thus,it is not hard for him to35 a stop that needs some loveack of growth opportunities.Employers wish their staff can better work for therIt 36 Warren about three hours to build a bench.Once he places his 37 at aAs employees.they hope to look for growth opportunites.esstop,he does a survey to find out just how much38 like them.Everyone who he has18【米高三英语第5页(共8页)米】无听·【米高三英语第6页(共8页)米】无听
第30期参考答案■IN FOCUS1.truck driver2.5/fiveton is next to the3.safe and comfortable4.familyCOLORFUL LIFE这里有很好的海1.clothing2.sewing3.clothes swap4.living environmentTHEME READING1.truthme to do.2.clear goals3.small and common4.lazyENCYCLOPEDIA1.They can use it to make adelicious,heart-healthy tea.t progress.2.Because pineapples have大的进步。something that can digestthe inside of their/people'smouthsSTORY1-3 FFT敏黑龙江林华敏(本期参考答案见下期)773933●排版:本报激光照排中心-7333565●广告经营许可证号:晋工商广字1401004000035
导语:本文是一篇应用文,属于“人与社会”主题语境。文章介绍了一个培养青年领导力的免费户外项目。l.A。理解具体信息。根据文章第一段内容connect the youth with their natural environment,their community,and each other through outdoor experiences.可知,该项目的目的是通过户外活动把年轻人和周围人和物结合起来。2.C。理解具体信息。根据文章Peer Leader Program部分the youth who want to participatemore in CTS and lead our camps!...while developing responsibility and organizationalskls.可知,该项目可以让年轻人的领导力得到提升。3.B.推断。根据文章Cost部分Thanks to generous contributions from Metro Vancouver,.a unionof2 1 cities,and other donors,.we are able to remain nonprofit..可推知,该项目接受2l地市联盟(Metro Vancouver)和其他一些社会捐赠才得以免费运转。B导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。JK.Rowling在历经种种艰难后仍不忘初心坚持自己的写作之路,最终取得成功。4.B。理解具体信息。根据第二段内容.she did so by catching every spare moment she couldwhile her child slept to write...completed her manuscript.可知,为了完成手稿,J.K.Rowling需要利用一切可以利用的时间。5.C。理解具体信息。根据第三段内容.after Rowling finished her manuscript,challenges stillremained.publishing houses refused her novel.可知,在J.K.Rowling完成手稿后,她又被多家出版社拒绝。6.B。理解主旨要义。通读第四段内容可知,本段主要说明了J.K.Rowling的写作之路取得成功。7.D。理解观点。根据最后一段内容可知,JK.Rowling的粉丝坚信:通往成功的道路尽管困难重重,但只要我们坚定信念,不断努力,终会取得成功。导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。文章主要讲述以植物为原材料仿的替代蛋白虽能同时满足健康饮食和环保需求,但仍有很大进步空间。&.C。理解具体信息。根据第一段.but the best solution for the perfect future diet is harder thanit may originally seem.Meat is an excellent protein source and many consumers love its taste.知,未来完美饮食的最佳解决方案实施难点在于肉类既是极好的蛋白质来源,又好吃。9.A。推断。根据第三段But so far,alternative protein's development is far from satisfying.以及全段内容可推知,替代蛋白质产品投放市场道阻且长。l0.A。理解词汇。根据第四段.have an unpleasantsmell that people don't like.Researchers have tried hard to...it.Later,lots of beany plants can bechosen as alternatives.可知,豆类因为气味不好不为人喜欢,研究人员正想尽办法“掩盖”气味,使有豆腥味的作物可以成为替代蛋白质的原材料。11.B。推断。根据最后一段可知,以植物为基础的蛋白质产品的生产确实使用较少的土地,但它仍需消耗大量的水和能源。因此,替代蛋白的相关改进被期望能够早日实现。由此推知,让以植物为基础的替代蛋白变得更环保应是下个需要改进的目标。D导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。文章介绍了引号的使用场合以及美式英语与英式英语在使用引号时的区别。l2.C。理解具体信息。根据第二段内容American English and British English differ in theirpreference for using the single or double variety..可知,美式英语和英式英语在使用引号种类的
阅读理解导语:本文是一篇应用文。中国的长城遗址并不是一个整体,而是跨越了很多省,本文介绍了四个必看的部分。2l.B。理解具体信息。根据Laoniuwan部分.Laoniuwan is where the Great Wall and the mightyYellow River shake hands.可知,老牛湾的独特之处在于它依着黄河的某一部分而建。22.A。推断。根据Dushikou部分的the rolling hills及..comfortable farmhouse accommodationsand specialties.on the farm.可知,这里有连绵起伏的山脉,舒服的农舍旅馆,特色农场烧烤,故游客可以体验到乡村生活的乐趣。23.C。推断。根据Yongtai Turtle City部分.successful and well-developed..The night market50 snack stalls...Mutianyu Restored ..commercial...beautiful ..a cable car ..skiing andskating spots.可知,这两处的旅游开发都做得很好。导语:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了华裔科幻作家Ken Liu和他成功翻译科幻小说《三体》的故事。24.A。理解具体信息。根据第一段.capturing the novel in all its complexity seemeddiscouraging.可知,《三体》的内容中不仅牵扯到了物理学,还掺杂了道德和宇宙层面的东西,故这个翻译任务是“艰巨的,要求高的”。25.C。理解具体信息。根据第二段.lose something.Idon’t think that happened.it gainedsomething.”可知,Ken的译本不但没有丢掉原著所表达的东西,还有所创新。26.C。推断。根据第三段.shifting professional journey,.Ken wrote fiction continuously.threebig awards.可知,Ken从小喜欢读书,他的职业在变,但写作从未中断,结果一部作品便包揽了三项大奖,故他的经历其实就是“坚持就有回报”的最好说明。27.B。理解具体信息。根据末段.cultural and spoken differences.he tries to stress them.可知,Ken的翻译作品通常很注重突显文化上的差异。C导语:本文是一篇说明文。主要介绍了一种对话式的人工智能,科学家通过训练机器人在合适的场合展现合适的笑声来促进人机对话的进一步发展。28.B。理解具体信息。根据第一段.improve natural conversations between people and AIsystems.can empathize.share their laughter..”可知,noue团队a研发这个人工智能系统是为了提升机器人的交流技能。29.D。推断。根据第一段可知noue团队研发的机器人是Erica及第二段.the algorithmlearned the basic characteristics of social laughs.and merry laughs可推知,机器人Erica掌握了训练音频文件中的各种笑声的特点。30.B。理解词汇。根据第三段.isn’teasy.most laughter is actually not shared.carefullydecide.use for our analysis...be responded to.”可知,实际对话中大多笑声是无法分享的,也无法用于研究,故识别能用来训练智能系统的有效笑声是研究者目前最大的“障碍”。3l.A。理解观点、态度。根据末段.not conscious.development.good at tricking you intobelieving they understand what's going on.”可知,Sandra认为机器人虽然没有意识,但随着发展,它却很擅长诱使人类相信它能理解对话中发生的一切,智能程度很高,故Sandra对这种机器人的未来持“肯定的”态度。D导语:本文是一篇说明文。主要介绍了什么是再生农业以及食品公司发展再生农业的原因和现状,说明再生农业的实施任重而道远。
adapting to the new environment.One day,his classmates noticed his struggles and decided tohelp him out.They showed Tom around the campus and included him in group activities,which made Tomfeel very warm and grateful.Besides,they also helped Tom with his studies.Gradually,Tom feltmore comfortable and confident in his new school.Several weeks went by and Tom's grades improved.He also made some friends.He is gratefulfor the kindness and support of his classmates,and he knows that without them,he would not havebeen able to adapt to his new school life so quickly.(提示:带阴影的部分为描写人物感激心理活动的表达。)
-
Wh kind of music will the speakers enjoytomow?A.Classical music.B.Rock music.C.Jazz.英语听第7段材料,回答第8,9题。What ativity did the womanemmend?19.What isB.Skating.A.OnA.Running.C.Swimming.When does the woman do her leg training?20.Who is图显微信扫码A.StuA.On Mondays..B.On Wednesdays.C.On Fridays.B.Te回2听第8段材料,回答第10至12题。C.Gra观看微课视频课外题解析0.How long has the fridge been used approximately?第二部分下载复课件A.9 years.B.10 years.C.11 years.第一节11.What's wrong with the fridge?阅读选出最佳选A.It's too noisy.B.It stops working.C.Its door is broken.段对话仅读12.What's the man?HowA.A repairman.B.A clerk.C.An engineer.hind the听第9段材料,回答第13至16题」oH Afrom,wh13.What is the man doing?WheA.Watching TV.B.Reading newspapers.C.Surfing the Internet.toinvolve14.How many people were killed by the storm in Madagascar?ing.A siA.19.B.48.sources aon.C.130.15.What is the problem in Malawi?OhA.Food can't be sent to the affected areas.OpB.Storm Batsirai is hitting the country.'●g●rhop.C.No effort was made to help the victims.c16.What will the speakers probably talk about next?Coo个选项A.The main causes of the storm.part this完后,各B.Ways to protect the environment.1OS al.ctef mi ssupdso sbujingm 8FolC.Another extreme weather disaster.smodsLlO 02psafe and听第10段材料,回答第17至20题。o slds sd vom alemins isd 299gu2 onare at th17.Which school is the university most famous for?sw ssupdro ,aidToA.Social Science.B.Law.21.WhaWh will say something more about the courses?C.Medicine.AQG)A.The students.·278·B.The receptionists.C.The lecturers.【24·G3DY·英语(二十四)-R-必考-QG
听第3段对话,回答第14-15小题。①听力材料(B)14.Where did Bill go last Sunday?1.How often do you play computer games?A.To the zoo.B.To the park.C.To the museum.既2.Who teaches you to use the Internet?3.When do you usually check your emails?(C)15.How did Bill go there?4.Where did you read Mr.Black's articles?A.By bus.5.What do you usually buy online?B.By subway.C.By car.⑧⑧听力材料第六节情景问答蹑W:Hey,Bill.Where did you go last Sunday?NovemberM:I went to the new park with my sister.We hada picnic there and we enjoyed ourselves.既W:The park is a little far from your home.Howdid you get there?M:We drove there and it took us 40 minutes tohttp:/wwwget there,g第四节朗读1.Mr.Green He teaches math online.Math单词:2.The online shopping festival/It is on既1.cheapNovember 11th./On November 11th.2.result3.The online shop sells dictionaries./3,searchDictionaries.4.correct4.I watched Beijing Opera it with my句子:grandfather./My grandfather.1.I'm not sure if it's a good idea.5.I got the photos of the bird on a website./On a2.Would you like to read online?website.3.Today,the Internet makes people becomegcloser.③第五节日常对话④听力材料1.(一周一次/上周)1.What subject does Mr.Green teach online?既2.(我爸爸/杰克的)既2.When is the online shopping festival?3.(图书馆/每周五)3.What does the online shop sell?4.(新的/网上)4.Who did you watch Beijing Opera with?5.(衣服/游泳)5.Where did you get the photos of the bird?厚第一节单项填空1.This isuseful book for students who have1.I play computer games once a week./Once ajust started learning English.A./week.英.aC.anD.the既2.My father teaches me to use the Internet./My2.Tom often gets himself relaxedrunning 10 kmevery day.father.知.byB.atC.inD.for3.I usually check my emails them every Friday.3.Before handing in your writing,please check it and/Every Friday.the wrong spelling firstA.watch B.leaveC.throw correet4.I read Mr.Black's articles them on the运4.Not all the news online isso be careful of whatInternet./On the Internet.5.I usually buy clothes online./Clothes.you share with others.A.badtrueC.clearD.possible5
36.E。此空设于段中,与上文存在递进关系。上文说个人在结伴旅行中可控性小,此句进一步说除此之外,你或许还会与有不同偏好的人在一起旅行。37.B。此空设于段首,是本段的主题句。本段主要讲如果你负责计划行程,不要把行程安排的太满,要留出放松的时间。这里主要在建议要制定一个均衡的行程。38.C。此空设于段尾,与上文存在因果关系。上文说你要乐意接受新想法,这样你或许会发现一个崭新的自我。39.F。此空设于段中,是一个过渡句。上文说要确保团队中的每个人都可以与其他人保持联系,此句说如果有人走散了,就可以取得联系,下文说要交换联系方式。40.G。此空设于段中,与上文存在解释关系。本段标题说要有耐心,此处解释说明结伴旅行意味着有些活动需要花费比单独旅行更多的时间。完形填空导语:本文是一篇夹叙夹议文,属于“人与自我”主题语境。作者从Dr.Joshua Miele的人生经历得到感悟:比起苦难本身,如何去应对苦难对我们的生活来说更有意义。41.C。根据语境可知,Mile小时候遭遇了意外,“不过”他并没有放弃好好生活。42.D。根据语境可知,Mile致力于为残疾人“发明高科技产品。43.C。根据上文blinded及下文1 ike him可知,这些产品尤其关注“视力”受损的人。44.A。根据语境可知,Miele在亚马逊负责”开发高科技产品。45.D。根据上文to help them come across fewer difficulties and face fewer issues.可知,Miele致力于开发对残疾人来说很“方便的”产品。46.A。根据语境可知,Mile一直在尽他所能使其他人“能够”积极面对生活。47.D。根据语境可知,Miele不再花时间“期望”自己能看见,相反,他花时间为盲人设计高科技产品。48.C。根据下文maps that can talk,YouTube videos that can speak.可知,Miele致力于把一些高科技创意变成“现实”。49.C。根据下文可知,作者领悟到态度才是“重要的”。50.B。根据上文可知,Miele的态度帮他成就了幸福“成功”的人生。5l.B。根据下文how much more important it is for us to make right responses可知,作者认为我们对意外的“反应”比意外本身更重要。52.A。根据语境可知,Mile的故事提醒”作者,做出正确的反应比唉声叹气要重要得多。53.D。根据语境可知,意外本身是否令人痛苦或烦恼并“不重要”。54.B。根据上文可知,不论意外是令人痛苦或是烦躁,我们想要改变生活态度的“意愿”才是关键。55.A。根据上文可知,作者认为,我们的生活态度才是改变一切,寻找幸福,不再沉湎于“苦痛的关键语法填空导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。Vicky Omodu在别人送的沙发里发现很多现金,并归还原主人,却得到意外收获。56.differently。考查副词。此处修饰动词ends,应用different的副词形式,故填differently。57.without。考查介词。由语境可知,Vicky的新房子没有任何家具,故填without。58.to get。考查非谓语动词。此处作目的状语,应用动词的不定式形式,故填to get.59.was contacted。考查动词的时态和语态。本句主语Vicky和谓语动词contact之间存在逻辑上的动宾关系;且动作已发生,应用一般过去时的被动语态,故填was contacted。60.delighted。考查形容词。根据语境可知,Vicky因为有了新家和家具非常开心,故填delighted.
第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635各题所给的A、B、 C、D四个选项中,选出最佳选项。 I used to hate running.It seemed too hard,and pushing my self outside my comfort zone was not what I was 16 to do. My husband Charles had been a serious competitive 17 for many years.After our marriage,he wouldn't 18 talking a- bout how much he missed it.So he picked it up again,and after about a year,I started to 19 him at the track.Just a few weeks later,Charles 20 us both up for a five-kilometer race. 21 about doing it.It was too soon. But on race day,there I was.The gun 22.Thousands of runners pushed forward.The first kilometer was tough.“I
more pronounced if the coffee is free of all of the milk,sugars and other fattening flavorings we tend to add. "We know there's growing evidence e suggesting there's a beneficial impact of coffee consumption on health.But reading between the lines,anyone advising someone to consume coffee would typically advise them to consume black coffee due to the difference between consuming black coffee and coffee with milk and sugar,Cornelis said."One is naturally calorie free.The second can add possibly hundreds of calories to your coffee,and the health benefits could be quite different,"she added. In previous research,Cornelis and her team discovered that a genetic variant (may contribute to why some people en- joy many cups of coffee a day,while others do not."People with
B Cyndi Decker,a school teacher in Florida,had recently taken an art class and made a painting of a huge white bird called an egret ()Her proud son posted a photograph of Decker on Reddit,shyly holding her painting.Below it he wrote,"My mom painted this and said no one would like it.It's her second painting.” Then Kristoffer Zetterstrand,an artist in Sweden,saw the photo,deciding to pay respect to the teacher by painting Decker holding her painting.He even captured the shy look on her face. Zetterstrand photographed himself holding his painting of Decker holding her painting.He posted the image on Reddit.The cap tion(说明文字)for his photograph is“I painted somebody's
D.The students'options for play. 13.What should the playing space be like in the opinion of Wil- liam Massey? A.Child-friendly. B.Money-saving. C.Very appealing. D.Spacious enough. 14.What can maximize the positive impact of play on students behaviors? A.Enough freedom. B.Diverse activities. C.Traditional recess. D.Accessible equipment.
Plus,they're cute! W:Sounds good. M:This is great-I'll take you shopping!Before you know it, you will be living in a jungle too! (Text 10) W:Today,our lecture is about how some American states got their names.Each state was named in a different way.For example,the first 13 states along the Atlantic coast were usually named for British rulers,such as North Carolina and South Caro- lina. The early British explorers named some areas by adding the word "New"to the name of a town or place in Britain,for exam- ple,the eastern states of New Hampshire and New Jersey.
33.What did Arshamian say about the smell perception? A.It is driven by an item's molecular structure. B.It is culturally and traditionally learned. C.It is influenced by individual preference. D.It is connected with family backgrounds. 34.What may account for people's similar smell preferences? A.Similar survival experiences. B.The same educational level. C.A shared sense of food safety. D.A common sense of belonging. 35.【典型情境题】What was the researchers'misunderstanding of people's smell preferences? A.They were based on cultural backgrounds.
28.What does“it”in paragraph2 refer to? A.Taking actions. B.Improving your future self. C.Making decisions. D.Ignoring the relationships. 29.What does the author think of his situation today? A.Simple. B.Disappointing. C.Satisfying. D.Unstable. 30.What do you know about the author from the text? A.He regrets what he did before. B.He has quite a busy daily life.
试题答案 15 BCABA 6~10 BCCBA 11~15 BACCA 16~20 ABBCA 附: 听力部分录音材料 (Text 1) M:Did you fall out of bed last night?I woke up because of a big noise.I thought it was thunder,but the sky was clear. W:No,it was the wind.We had left the room door open and the wind blew it shut. (Text 2) M:The train is leaving in 25 minutes.Do you want to find a seat now,or should we get coffee while we're waiting?
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测历史A试题
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测化学X试题
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测化学L试题
1、九师联盟 2024届高三12月
2、九师联盟 2024届高三12月质量检测巩固卷历史(新教材-L)G试题
1、[九师联盟]2024届高三12月质量检测政治S试题
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测历史W试题
1、九师联盟 2024届高三12
3、[九师联盟]2024届高三12月质量检测生物X试题
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测生物LY试题
1、九师联盟 2024届高三12月质量检测生物LY答案
1、安徽2023-2024 学
4、[百师联盟]2024届高三冲刺卷(一)1历史(浙江卷)试题
1、[百师联盟]2024届高三冲刺卷(二)2 新高考卷数学(浙江卷)试题
1、[百师联盟]2024届高三冲刺卷(二)2 新高考卷数学(浙江卷)答案
5、[百师联盟]2024届高三仿真模拟考试(四)4历史(江苏卷)试题
1、百师联盟 2024届高三仿真模拟考试(三)3 江苏卷历史试题
1、[百师联盟]2024届高三仿真模拟考试(三)3历史(江苏卷)试题
1、[
1、统编高中历史必修中外历史纲要下册第五单元测试卷(解析)
1、益卷 陕西省2023~2024学年度九年级第一学期课后综合作业(三)3语文F(统编版)答案
1、益卷 陕西省2023~2024学年度九年级第一学期课后综合作业(一)
2、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·历史[24·G3AB(新教材老高考)·历史-R-必考-HUB]二试题
3.(新人教版选必1P78知识改编)中共十九大报告提出,深化民族团结进步教育,铸牢中华民族共同体意识,加强各民族交往交流交融,促进各民族像石榴籽一样紧紧抱在一起,将“一个都不能少”发展理念落实到民族工
3、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·历史[24·G3AB(新教材老高考)·历史-R-必考-SD]四试题
到压抑,农业生产发展缓慢。1978年12月,安微凤阳县小岗村开始出现包产到户。但是,当时我国还处于人民公社和“不准搞承包”的管理体制下,包产到户引起了很多人的质疑。中央在安徽、四川等地试点联产到组的同
4、高三2024届单科模拟04历史答案
5.图1所示为汉武帝时期在政治上采取的部分措施。这些措施的共同意义是须布推思令”政治将全因划分为13个州邮,分设刺史,负责对糖区内那奴官员及子弟知橐强势力让行巡视监察任川酷更治理地方,严厉打击豪强、游
5、安徽鼎尖教育·2024届高三10月联考历史答案
1、安徽鼎尖教育·2024届高三10月联考物理答案
湖湘名校联盟·2021年下学期高二期末考试试题卷·物理参考答案、提示及评分细则1.【答案】C【命题立意】考查学生对重大物理
1、晋文源·2024山西中考模拟百校联考试卷(一)数学答案
576所以,当c>0时,有三个交点;当c=0时,有两个交点;当c<0时,有一个交点综上,当c>0时,函数f(x)有三个零,点;当c=0时,函数f(x)有两个零点;当c<0时,函数f(x)有一个零点.…
2、河南初中2023-2024学年中原名校中考联盟测评(一)1试题(物理)
1、九师联盟 2023~2024学年高三核心模拟卷(下)(一)1物理(XKB-C)试题
1、九师联盟 2023~2024学年高三核心模拟卷(下)(一)1物理(XKB-F
3、安徽省2024年安庆市中考模拟考试试题(地理)
1、江淮名卷·2024年安徽中考模拟信息卷(一)1历史答案
1、江淮名卷·2024年安徽中考模拟信息卷(一)1英语答案
1、江淮名卷·2024
4、2024届安徽省中考规范总复(二)2历史答案
1、2024届安徽省中考规范总复(一)1历史答案
1、安徽省2023-2024期末九年级质量检测卷(2024.1)化学答案
1、安徽省202
5、2024届中考导航总复·模拟·冲刺·二轮模拟卷(一)1物理答案
1、百师联盟 2024届高三冲刺卷(一)1 浙江卷物理答案
1、[百师联盟]2024届高三冲刺卷(一)1物理(浙江卷)答案
1、[百师联盟]2
1、天一大联考 2023-2024学年安徽高二(上)期末质量检测地理试题
1、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考化学试题试卷答案答案
1、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考政治试题试卷答案答案
2、[天一大联考]高三2024届高考全真模拟卷(四)4文科数学答案
1、[天一大联考]高三2024届高考全真模拟卷(一)1文科数学答案
1、天一大联考 2023-2024学年海南省高考全真模拟卷(四)地理.
1
3、[天一大联考]高三2024届高考全真冲刺卷(一)1生物(安徽专版)试题
1、2024届全国100所名校单元测试示范卷·生物[24·G3DY(新高考)·生物-SJB-必考-HEB]八试题
17.(除标明分值外,每空1分,共11分)(1)①②:③:④
4、[天一大联考]高三2024届高考全真模拟卷(二)2文科综合(新教材)试题
地带中水系疗有少量乔木,山峰上基本为高山苹句及少量的灌木,半灌大。下因示意玻利教亚地形构造格局。图例15°西科迪勒玻利维亚高原]东科迪勒拉☐次安第斯断帮带克拉通原巴拉]高原湖泊盐湖⊙典型矿床259国
5、[天一大联考]2023-2024学年安徽高二(下)期末质量检测化学答案
炎德·英才·名校联考联合体2025届新高三年级入学模底考试化学参考答案一、选择题:本题共14小题,每小题3分,共42分。在每小题给出的四个选项中,只有一项是符合题目要求的。题号146710121314


![[九师联盟]2024届高三2月开学考历史S试题](http://picture.hztjda.com/weibo.png?text=[九师联盟]2024届高三2月开学考历史S试题)
1历史试题)
2试题(数学))
高三天一小高考(一)数学试题)