教学全国1©0所名线单元测试示范春札记全国@河所名校单元测试示范卷·化学第十单元《物质的性质与转化》单元测试卷(90分钟100分)》铁、硫、氯的化合物的性质是高考频考点,在高考中常以填空题的形式高考对接点扫码看微课视频考查获取复资料包命题单元疑难点铁、硫、氮的化合物的性质▣▣视点日常生活情境生产环保情境实验探究情境命题情境点1、3、8、16题2、5、15题6、10、11、13、17、19题▣可能用到的相对原子质量:H1C12N14016Cr 52Fe 56 Zn 65第I卷(选择题共40分)题序23456789101112131415答案ABDCBBDCADDB一、选择题:本题共10小题,每小题2分,共20分。每小题只有一个选项符合题意。1.红珊瑚(如图1)栖息于200~2000m深的海域,它与琥珀、珍珠被统称为有机宝石。在中国,珊瑚是吉祥富有的象征,一直被用来制作珍贵的工艺品(如图2)。红珊瑚是无数珊瑚虫分泌的石灰质大量堆积形成的干支状物,呈红色是因为在海底长期积淀某种元素,该元素是图1图2A.NaB.FeC.ZnD.Cu解析:呈红色是由于铁元素被氧化后生成了F2O3,B项符合题意。答案:B2.火电站是电力的主要来源之一,火电站是利用煤燃烧进行发电的,同时产生污染物。下图是火电站的工作示意图。火电站产生的气体电磨煤机锅炉静电沉,排入空气中淀器A.SO2B.N2C.COD.02解析:火电站产生的污染物的主要成分是S)2、CO、NO2等气体。答案:A3.《华西都市报》曾报道,一辆载有25吨浓硫酸的槽罐车与3辆大货车发生连环相撞,造成浓硫酸大量泄漏。消防官兵冒着被腐蚀的危险成功将险情排除。此处的“腐蚀”不包括浓硫酸下列性质中的A.强酸性B.吸水性C.脱水性D.强氧化性解析:浓疏酸因具有强酸性、脱水性、强氧化性而导致腐蚀性很强,B项符合题意。64【23新教材·DY.化学-SDKJB-必修第一册-SD】
Text 9M:Alice,did you go skating yesterday afternoon?W:No.I was planning to do that with my friends.But it turned quite cold and windy,so mymother didn't want me to go out.(15)M:So,what did you do instead?W:I watched the film I Am What I Am.It tells areal story.M:Some of my friends have watched it and said itwas touching.W:Before I watched it,I didn't think it wasinteresting.But it really made me excited,especially the ending of the film.(16)
ou're here now.I've got to goto research,the survival rate for babies born at 21a pay change "almost cut theed to change some moneyforweeks is less than 4%.But to the couple's joy,可知,去年,TeenServ的三家游泳池做救生员,但遭er lunch.Jemarius survived.Modern medical advances areto be thanked for that.They are enabling younger水几乎被砍掉了一半was very difficult and it was aand smaller babies born before they should toC。理解具体信息。根据e in his works.Some of his finestsurvive and live well.The smallest recordedbusiness is focused on mostlywritten on the island where hesurviving baby weighed about 255 grams at birth.but TeenServ's owners hopeattention to the social backgroundBorn in California in December 2018,baby SaybieFairfax County可知,TeenSewhen writing your book report.wasconsidered well enoughtogo homefive计划将业务扩展至McLeamonths after he was born.Fairfax县的其他地区。参考答案C篇fficult to lose weightL5ABCBC6-10 BAACB11-15 ACCBA主题语境:人与自然一自然生ebest wayis to changeyour diet16-20 BBACC21-25 DCBDD26-30 BCBAC本文是说明文。20世纪40ly.Your daily diet should include31-35 ABCBC36-40 DCFAG41-45 BCADB兰的霍斯角半岛(Howth Head)vegetables,fish or meat and you46-50 CBADC51-55 DBACA56-60 DADBC再采用传统放牧方式而导致诸专drink lots of water.61.as62.inches63.exhibiting大量滋生,这不仅增加了此地的64.impressive65.creatures66.its得该地的物种多样性下降。为了ular course wasn t as good as the67.a68.who/that69.heard当地政府实施了环保放牧项目es.70.surprisingly山羊hat you mean,but it was part of the短文改错28.B。理解具体信息。根据第rainee program.We have to learnOne day,I am watching some boys playinggoats will both manage gorserent aspects of the company.wasarea to reduce fire risk to nearthefootball in the neighborhood.Sudden,aboyenhance the biodiversity of theget free tickets for Uncut Concert onSuddenly些山羊放养在霍斯角有两重ext marked Uncut Concert with yourfell and seriously hurt his leg.I remembered荆豆的生长以降低野火风险scene drawn in物多样性。hone number.We'll pick out namesa first-aid book,where one29.t and give ourcharacter used an arrow but part of her clothing toA。、理解具体信息。根据第listeners a chance toandur free tickets.20世纪40年代之后,霍斯角作create a tourniquet(止血带)for the other.Iput少。此地野火频发,荆豆生长ISon Saturday性下降。andlookwhat'sthis knowledge with practice and gathered someadyinto30C理解具体信息。根据第ow me,Madam?clothing in the hope of stop the bleeding.After that,also trial for the first timeyou switch it on,nothing happens.stoppingNorwegian“no-fence"systemon as I got it home and it workedI helped the injure boy back home.The boy wasGPS tracker boxes around theis well-designed,easy to use andinjuredshortly took to the hospital and recovered completely.if they wander off the grazingThen the following day,I tried to目会使用源自挪威的“不设目takenam.I got everything ready,switched it onandnothingIf an accident is big or small,having the knowledge疗法使用定位系统来界定Whether☒域,山羊头戴GPS追踪器of what A do in an emergency will make an impact放牧区,该追踪器会发出乒乓nly bought it a few days ago,I该项目会使用科技手段追toeplace it.Water couldn't have注:本段中的ping为动词,意t?书面表达One possible version:为拟声词。拟声作为一种修Dear Mike,使得语言生动逼真,惟妙惟m writing to ask you to do me a favor.述的鲜明性和真实感,使读asn't in school today.Did we如闻其声k for science or English?Recently,a short film introducing my schoolA理解观点、态度。st for geography.You knowbeen completed.As one member of theO Rodaigh评价该项目时bout rivers?We have to goproduction team,I was responsible for providingEnglish subtitles.Although the film lasts for onlyunique project,a natural,sunformation about a river into reducing wildfire risk,beeed to write an essay.ten minutes,it took me several days to perfect thesubtitles.However,I think there must be somethemselves可知,他对该项目saw some great photos androom toimprove.Would you mind watching theD篇film attached and sharing your ideas about my主题语境:人与社会际沟text you to say where to findwork?I'd appreciate it if you could offer me some本文是说明文。美国堪萨nish this?Our next geographyadvice学院实施了标准化病人项目:“真搭桥”。sday,isn't it?Looking forward to your early reply这一项目既让即将her's away that day,so we'Yours,院学生练了临床操作技能,叉day.She'll give it back to者之间的人文沟通能力usLi Hua32.B。部分解析理解具体信息。根据第time left.Can you help me阅读理解among 85 Wichitans who第一节school's standardized patieray to the gym.role-play patients or familyCan we meetA篇inished at four.主题语境:人与社会梦九年,Rait参与了堪萨斯大学本文是应用文文章是一项面向英国25岁“标准化病人”项目,扮演以下的青少年举办的作曲比赛的通知三个干扰项所述均不是真a bearded dragon21D。理解具体信息。题干问“以下哪些参塞作的事情,而是其扮演的“标
请在各题日的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效Yours,Li Hua写作第二节Not wanting to let my partner down,I nodded approval."I think we have to make a whole new resolution list,"I said to Mareya one day请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效英语答题卡·卷五·第2页(共2页)
34.why were peppers picked to be grown on the space station?A.They contain key nutrients for astronauts.第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)B.They have been grown in space for a long timeC.They meet all requirements for planting in space.第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)D.They are the safest ingredients for space tacos.阅读下面短文,从短文后各题所给的4,B,C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。35.In which section of a newspaper may this text appear?A.Food.B.Science.There were few areas of science which Robert Hooke didn't risk trying This 17th centuryC.Health.D.Entertainment第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)scientist was 41 for contributing to our knowledge of everything from mathematies andmechanics to biology and astronomy.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余进项。Robert Hooke began his series of interests as a keen 42.He lived with his parents untilthe age of 13.Being a sickly child,he was a latecomer to 43 Instead of attending school,heLife Skills Start in the Homespent much of his childhood drawing But his lack of an early education didn't 44 HookeI started my kids on houschold chores young because I refuse to send any of them into therealiring his genius It was his later entrance to Westminster School that would 45him dowaworld without being able to provide the most basic care for themselves We started small such asscientific path.Here he discovered that his talents lay beyond 46,particularly inteaching them how to crack an egor load the washing machine.We made a game of it and let itmathematics,mechanics and languages.get messy.,the kids were able to eventually get comfortable with the chore,gainHooke's 47 scientific interests helped set the society in motion during its earlycompetence and then finally achieve confidence.years Many people are 48 of Hooke's work in microecopy,but in 1653,at the age of 18.If there is uwillingness or lack of enthusiasm,37.Consistency and patience is theHooke 49 Christ Church College at Oxford,where he spent much time buildingkey.Keep at it Years into this experiment,my 13-year-old son can cook a basic meal and is intelescopes Shortly after in 1660.he discovered a physical law that would later be 50 aftercharge of cooknSunday nights That means planning.shopping and meal preparation.My 15him:Hooke's law.Hooke is best known for discovering and 51 the living cell He became the-yearold daughter has hero night Saturday with the same responsibilities She also does a lotfirst toexamine different fossil types witha microscope and he 52 how moquitoes uck blood.of car maintenance with me.38After the Great Fire of London in1666.Hooke was given the opportunity to try his 53 atJessica Lahey,author ofThe Gift of Failure,"advocates that we teach our kids autonomysoarchitecture to design a monument and decided to54some practicality to the acsthetic(they will be more motivated to engage in the business of their lives and leam how to be)55 this 60-metre-tall structure,Hooke built an underground 56 where he couldcompetent In order to do this,we give our kids clear expectations and 39.This allow ourconduct science experiments,while the central passage was built to 57 a large telescope.kids to take ownership of the task,and they leam to solve problems and deal with failure.Since his death in 1703,scientists continue to be 58 and benefit from Hooke'sYes,we have had some magnificent disasters in this house.Each oe was a moment where wefindings As he quotes in his book Micrographia,"By the means of 59,there is nothing socould come togther asa family,figure out the solution and deal with the consequences.far distant but maybe represented to our view;and by the help of microscopes,there is nothing so40they are better prepared for adulthood It not only gives them responsibilities60 as to escape our inquiry."around the house but it can be a great bonding activity for the whole family.41.W gratefulB.responsibleC.4D.carefuldon't worry about it42.artistB.architectC inventorD.editorB.With these exposures43.A.researchB.astronomyC.languageD.educationC.Pay attention to that problem44A.helpB.protectC.stopD.puzzleB.They try to live up to our expectations45.A.takeB.setC.catchD.tum下then step aw可after we have taught them46.A.sportsB.paintingC.physicsD.biologyEveryone is responsible for their ow laudry47.A.basic\B/broadC.eloseD.roughC.Kids start doing chores around the house froma young age48.A ashamedB.tiredC.awareD.capable英语第7页(共10页)英语第8页(共10页)
fact,the company didn't care what you wore 45 you showed up.I 46 him all that day and the rest of the days he worked with us.Jim was 47 late or early.Heworked at a steady,48 pace.He was friendly to everyone he worked with,but 49 talked while hewas working.He was the kind of worker managers 50.And the other workers liked him too.He didn't gossips or51 or argue.He just did the job with more personal dignity than I had believed,52 the work was low-level and dull.He was a professional.Labour might be 53 he wasn't.He was just admirable!Months later,Jim left,but the 54 he made on me didn't.I worked just the way Jim had done.To mygreat surprise,the managers noticed my new devotion and 55 me.A few years later,I promoted myself toa 56 job in a different company.And so it we went.57,many companies and many years later,Istarted a 58 of my own.Whatever success I've had has been the result of hard work and good luck,but I think the biggest part ofmy 59 was the lesson I learned from Jim so long ago.60 does not come from the kind of work you do;it comes from the way you do the work.41.A.excitementB.embarrassmentC.disappointmentD.astonishmentB42.A.mindlessB.challengingC.rewardingD.meaningfulB43.A.studentsB.workersC.visitorsD.managersC14.A.hatB.uniformC.smileD.moustache乙45.A.as long asB.in caseC.even thoughD.as soon as46.A.chatted withB.stared atC.teasedD.watched47.A.neverB.alwaysC.eitherD.still048.A.fastB.unhurriedC.anxiousD.casualC49.A.frequentlyB.cheerfullyC.rarelyD.sincerely50.A.accused ofB.took care ofC.dreamed ofD.felt sick ofD 51.A.speakB.laughC.smokeD.complain0 52.A.thoughB.ifC.unlessD.soD 53.A.typicalB.specificC.greatD.commonB 54.A.commentB.impressionC.demandD.joke55.A.promotedB.assessedC.firedD.deniedB56.A.temporaryB.better-payingC.permanentD.low-levelC57.A.SimilarlyB.InstantlyC.EventuallyD.CurrentlyD58.A.fundB.schoolC.journeyD.businessC59.A.failureB.luckC.workD.tripC60.A.FriendshipB.MoneyC.RespectD.Love第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The United States has a wide 61.ary(various)of institutions that provide higher education.Thereare so many options that it can be difficult for international students 62.(understand)the differentchoices.One of the more common questions 63aedask)by international students is:What is thedifference between a public and a private university?A public university 64.nd)by the public through the government of that state,while a pri-vate university is not.The most obvious difference is the price.Public universities areexpen-sive)than private universities.Private universities can cost well over100,000 for a four-year degree.Bu2022年全国联考精选卷(一)·英语第7页(共8页)02022.03.0121:17
made her feel 32.She told her mother and school officials what had happened,and her mom had beenwalking her to the bus stop cach day.Tuesday was the first day since the previous33 that the girl'smother did not go with her to the bus stop.Asked how she felt after her 34 escape,Alyssa said,"mostly proud of myself,"and the officerpraised,"Alyssa's detailed obscrvation and quick thinking did make a big difference to save herself in such an35”21.A.searching for B.looking forC.waiting forD.working for22.A.curiouslyB.cxcitedlyC.cagerlyD.cruclly23.A.failedB.fellC.formedD.filled24.A.attemptB.struggleC.effortD.escape25.A.firmB.cautiousC.spccificD.devotcd26.A.whenB.whereC.howD.while27.A.playing againstB.dealing withC.playing withD.pressing against28.A.ThereforeB.SinceC.HoweverD.Instead29.A.evidenceB.ideaC.imageD.decision30.A.sentencedB.punishedC.prisonedD,seized31.A.confirmedB.approachedC.questionedD.stared32.A.uncomfortable B.dissatisfyingC.unusualD.annoyed33.A.accidentB.eventC.incidentD.affair34.A.limitedB.closeC.narrowD.tight35.A.argumentB.emergencyC.impactD.opporlunity第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Directions:After reading the passage below,fill in the blanks to make the passage coherent and grammaticallycorrect.For the blanks with a given word,fill in each blank with the proper form of the given word;for the otherblanks,use one word that best fits each blank.Cosmic rays are mysterious,high-charged atomic particles traveling through space at the speed of light,36have puzzled scientists for years.But for Yang Jia,a member of the National Committee of ChinesePcople's Political Consultativc Conference(CPPCC),China's top political advisory body,the ability to see andstudy them37help generate interest in science and space among schoolchildren.
第14期A2版Keys:(One possible version)高频词汇to CanadaI.(1)pessimistic (2)violent(3)frustration5.After the graduation ceremony,all the classmates posed3.On arriving in Beijing,I bought a birthday cake andwent to visit Professor Sun.(4)fascinate(5)assistant(6)anticipatefor a group photo.I.fascination6.It's reported that more than 125 million people tuned4.You want to be a teacher when you grow up,don't you?2.pessimistic3.is anticipated4.frustrationin to watch that amazing game.5.How interesting the movie is!I want to see it again.5.assistant6.violentm.1.it was she that always encouraged me and told me not1.archaeologists 2.puzzled3.architectureto give up1.In order to keep fit,my grandpa spends half an hour every4.Furthermore5.complex6.downfall2.But with so much homework to domorning practising Tai Chi.7.numerous8.invaders3.It is no wonder that you have such a remarkable talentYou'd better not bother Ellen because she is busy高能句式for sportspreparing for the National Robot Competition to be4.who is one of the most famous poets in Chinaheld next Monday.1.So vivid is the painting that it attracts many visitors of5.so I think I have no problem communicating with you3.Apparently,the actress was unwilling to respond to theall ages.in Chinesequestion that the young journalist asked.2.Neither of my parents was at home yesterday,so I had6.I may buy either a camera for my father or a mobile4.I promise that I will finish all my work prior to my tripno choice but to cook myself.phone for my mother本版内容均由Cathy提供(特别提示:参考答案见下期A2版
英语试题答案与解析第一部分听力1-5 BACAB 6-10 ACBAC 11-15 BCAAC 16-20 ACABCText 1W:Have you heard that my father wants to quit his job?He thinks he is too busy and needsa break.M:What will he do for a living?W:He will take a vacation for a while and then take up gardening.He thinks it will be morerelaxing.M:Well,I hope he is happy.Text 2M:Hello!I'd like to make an appointment to see the doctor,please.W:Well,Dr.Brown is free from 10 to 10 45 in the morning today.Tomorrow he will befree between 10 30 and 11 00 or from 2 00 to 3 00 in the afternoon.Text 3W:How do you like this sweater?M:It looks beautiful.Can I try it on?W:Sure.Go ahead.M:Oh,I'm afraid it's too tight on me.Do you have any larger size?Text 4W:Can I help you?M:Yes.I'd like one ticket to the zoo,please.W:That's eighteen pounds.And do you prefer to be led by a guide?M:No,thanks.I'll just use my phone to get the information needed on the Internet.Text 5M:Where is Terry?I haven't seen him since this morning in the office.W:I don't know.He may have gone home.M:He couldn't have left work.I saw his car park outside our building.I wonder where he is.W:I suppose he may have gone to a meeting.Text 6W:Oh!What a cute cat!What do you think?M:I think I'd rather get a dog.Dogs are more loyal than cats.W:Yes,but would you be willing to walk it every single day?M:Hmm.A good point.What about a bird or some fishes?W:We would have to spend a lot of money in keeping these pets.And I don't really knowhow to take care of a bird or a fish!M:Well.We're obviously not ready to get a pet yet.Let's get some coffee and talk about ourholiday destination instead.Text 7W:Do you have any plans after graduation,Mike?M:I don't want to get a job right away.I need a break.I'd like to take some time off andtravel around Europe.
全国100所名校高考专项强化卷·英语卷三参考答案【单句填空】1.precisely 2.realistic 3.influential 4.worthy 5.repeatedly 6.qualified 7.less8.conventional 9.creatively 10.awkwardly【阅读A】一项研究发现世界多地的沿海城市由于海面上升和地面下沉正处于要沉入海底的危机中。11.B细节题。根据第2段最后一句可知,这项研究与以前的研究不同之处在于它在全球范围进行研究,在多个沿海城市设有研究地点。12.A主旨大意题。根据第3段可知,本段主要介绍了海拔高度的测量方法。13.C细节题。根据文章的最后一句可知,陆地下沉和地下水的过度使用有关。14.D主旨题。科学家通过卫星数据发现气候变化引起的海面上升以及地下水的过度使用导致多地的沿海城市在不断沉入海里。【阅读B】本文介绍了两项活动,旨在教育人们节约食物,减少浪费。15.B细节题。根据第1段可知,We Future Cycle是来教育孩子们珍惜和节约食物的。16.A推断题。根据第2段可知,We Future Cycle让孩子们把他们不想要的饮料、水果,甚至没有接触过的三明治等捐出来,并且三个垃圾箱帮助减少了垃圾袋的数量。由此可知孩子们丢的食物少了,这说明这项活动是成功的。17.A推断题。根据第4段前两句可知,这个俱乐部主要是针对成年人的。18.C推断题。根据最后一段可知,顾客被要求在大型垃圾装卸车里面吃饭,是为了让人们意识到食物浪费问题。【完形填空】作者通过重读,获得技能的提高和行为的改变。他倡导人们选择一些读物重读。19.C你很快就几乎把书中所有有教育意义的要点都忘记了。20.C作者重读了一本关于感恩的书,并且重复了无数次日常感恩实践。21.A下文谈到作者思想和行为的改变,由此可知,他对感恩的日常态度发生了令人惊讶的变化。22.D作者重读之后思想发生了变化。对别人说“感谢”成为一件很自然的事,不是出于礼貌,而是发自内心的。23.C作者首先得把他已经拥有的书重读一遍。24.A这段经历让作者深入研究重读一本书会如何影响读者。25.D其中最明显的一个方面是,你已经和第一次阅读这本书时的你不一样了。26.C此处与下一段的think about进行照应,表示考虑任何一本你读过的好书。27.B此处表示你在生活中的情况会改变你对你所读的书的理解。28.C文章最后一句谈到行为方面的改变,由此可知答案。29.C根据上文可推知,作者要求读者思考希望通过重读这本书获得和学会什么。30.A根据语境可知,你重读特定的一本书和特定的作者的书的时候,应该意识到你的目的。31.D读书质量比数量重要,读多少书不是最重要的。卷三参考答案第1页(共2页)23新高考·ZXQH·英语·Y
沧州市2022年12月普通高中高三教学质量监测调研考试·英语参考答案、提示及评分细则听力部分录音稿(Text 1)W:I forgot to bring a book for the journey.I could buy some magazines at the airport.M:You can borrow my book if you like.I'll probably read the newspaper on the plane.W:Great!Thanks.(Text 2)M:Come on!It's 7 o'clock.W:It's all right.The play doesn't begin until a quarter to eight.M:Are you sure?I think it starts at 7:30.Can you check the tickets?W:Um,yes,I'm right.(Text 3)W:It was such a lovely bright morning.I almost wish I didn't have to work.M:Well,unfortunately,there's snow to come later tonight,but there'll probably be a heavy shower first in theafternoon.(Text 4)W:Mr.Smith,have you got the flight information?M:Yes,thanks.I've got to stay overnight now,so I need a hotel and a car.Actually,I'm hiring a car at the airport.W:OK.I'll send you some information later.(Text 5)W:A lot of staff haven't come in today,John.Where are they all?M:Oh,some of them just called me.They got stuck on the road because of the football match at the Central Stadium.(Text 6)M:Hi,Anna.I haven't seen you for a long time.Are you still living in that flat you rent by the park?W:I got fed up with sharing and moved out two weeks ago.I'm back at my parents'house near the school fornow,but I'm planning to buy one of those new flats by the rivermaybe on the ground floor so I can havea garden.M:That sounds wonderful.(Text 7)M:How much is your AE 125 printer?W:Well,the printer itself is 350 pounds,sir,but if you're buying the computer with it,you get a ten percentdiscount,so that's,um,315 pounds.M:Mm,that's a good discount,but I only want the printer.How much would it be including delivery?W:For this printer...um...that comes to 375 pounds,sir.M:Oh...I think I will just take it home myself.W:OK.Will you pay by credit card?M:I'm afraid I forgot to take it.And I don't have enough cash.Could I pay for it by check?W:Certainly.(Text 8)W:When did you decide to make your own videos in your spare time?M:When I was 12,I loved to watch other people's videos online.One day I thought,"I want to do that."So I did.W:Was it difficult to learn?M:No,not at all.All you need is a computer with a camera,and some video software.I found it easy becauseI enjoy playing with technical things.W:What's the best thing about it?M:I love reading the messages other video makers write under their videos.Sometimes they are funny.W:What about the future?M:I won't stop making videos.I hope to work in the music business when I graduate.【高三教学质量监测调研考试·英语参考答案第1页(共4页)】233160D
Who will give a(n)this afternoon?Mr.Green.He'll talk about how to improve二English in a short time.29.How did Hans feel probably after seeing the doctor?英语A.suggestionB.message.speech D.exampleA.He worried about his schoolwork.9.-I saw youto the library yesterday.阅读B.He was upset that he can't use the computerWell,my mother always makes mebooksHe felt sorry about not living a healthy lifethere on Sundays.A.goes;readB.going;to readD.He was angry because the doctor didn't help him.30.What's the purpose(目的)of the passage??识go;readD.went;to read解A.To show us a good hospital.10.-Tomorrow is Lucy's birthday.How about havingB.To tell us Hans'trip to the hospital.a party for her?To ask the young to have good habits.用She loves parties.D.To tell us the importance of doing sports.A.It doesn't matter.B.Not at all.心Good idea!D.What a pity!g第二节完形填空Fred is a little dragon with a bad temper ()One day,he was三Bangry about a pair of shoes,11 the laces (were too difficult to tie31.Gong Xiuze used to be aThen he 12 to change another pair without laces,but he couldn't find英them anywhere.He was so angry that he13 the wall so hard."Oh,my阅A.cleanerB.driverfeet,"Fred shouted in a 14 voice.C.worker多traffic policeman"What's wrong?"Fred's parents asked after hearing him."Everything!32.Gong began to provide free haircutsEverything about today is bad!"Fred answered."If you close your eyesA.28 years agoB.58 years ago知识运and take a deep breath(深呼吸),you will be able to get 15_and findeverything is OK,"his mother said.理解C.54 years ago18 years ago(B)11.A.soB.because33.Where did Gong once help cut hair?C.untilD.thoughA.In the hospital.(C)12.A.forgotB.failedC.decidedD.hatedIn the army.(A)13.A.kickedB.climbedC.checkedD.shook(A)14.A.loudB.weakC.funnyD.calmC.In the school.eD.In the factory.(D)15.A.excitedB.busyC.tiredD.relaxedCould it be possible?Fred tried to keep16for a while.Then heclosed his eyes and relaxed his angry face.Then he could feel air 17 his三34.What does the underlined word"value"mean inbody like a cool drink of water.He could also feel the sunlight on his faceChinese?As he stood there feeling those feelings,a(n)18 came to him too."I英语知阅A.信仰know 19 my shoes are!"he said excitedly."I put them by the river·价值yesterday."Then,he went to the 20 and found his shoes were waitingC纪念for(等待)him there.D.想法(B)16.A.activeB.silentC.safe理D.angry(A )17.A.fillingB.controlling C.liftingD.burning35.Which can be the best title for the passage?A kind old man运(B)18.A.questionB.ideaC.chanceD.articleB.A funny haircut(C)19.A.howB.whatC.whereD.whenC.A traffic policemanD.A careful cleaner(D)20.A.schoolgB.storeC.bedroomD.river三第一节根据短文内容,判断正误(正确“T”,错第三节,根据短文内容,从短文后所给的选项中,选出误“F”)。能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Wan(T)21.The Wiggles are a children's music groupdoctors in early 2021.in Australia.读阅When she arrived.she found toork(F)22.The group wanted people to help disabledchildren around the world.解(F)23.Tsehay Hawkins is the most famous理andimprove themember in the Wiggles.children.mentereto(T)24.Tsehay Hawkins grew up in Australia.(T)25.Tsehay Hawkins thinks education isD I'm glad to see smiles reaimportant.ppeared on their facesE.Staying with them makes me feel happy.They will cry when they are sick or feel uncomforable(不舒服的G.I try to pass some new treatment skills(治疗技术)to local doctors第二节AZheng likes children.She once said,Children are simple.(38)FBut with your treatment and care,they will get well and can play happily26.Why does Hans go to Beijing Massage Hospital?again.(39)DHe has a pain in his neck.B.He has sore eyes.C.His arm hurts a lot.D.He can't sleep wellZheng said,The local people are nice,and the local children arelovely.(4O)E_I am grateful(感激的)for this experience,which is very27.Which of the following can be put in“▲n?理different from what I have experienced in the past."A.Working life is not easy解It's all because of my bad habitsC.Many people know my hobbies*Nagchu city沙,Tibet autonomous region西藏自治区那曲市A.They felt lonely sometimes.B.And it was difficult for me to get to sleep.D.I know little about this hospitalC.She had a lot of fun during the journev.28.Hans sometimes sits in front of the computer forD.I'mgad tosee smiles reappeared on their faces.E.Stayingwith them makees mhours.feel happyThey will cry when they are sick or feel uncomfortable(不舒服的)A.nine B.twelveC.thirteenfifteenG.I try to pass some new treatment skills(治疗技术)to local doctors.
基础训练听力材料参考答案I 1.necessary2.regularly3.diet4.seat5.conclusionㄞM:Tomorrow is Friday.Do you like Friday,IⅡ.l.especially2.because3.aTara?4.0n5.menu6.dishesW:Yes.My favorite cooking class is on Friday7.first8.comes9.steak10.dessertgg,承8GL8LEc8金送美酒报社听第2段对话,回答第7小题。④EARNINGENGLISH力(C)7.When will they go for a picnic?A.This Friday.八年级★福建第30期B.This Saturday.能力提升C.This Sunday.小报(第七章第三节)第一节听句子④听力材料力W:It will be sunny this Sunday.Let's go for aA)2.Apicnic.M:Good idea.I'll make some salad.(A0净7B)4A5.9听力材料听第3段对话,回答第8小题。听1.Paul ordered a pizza for lunch.2.My sister Susan cooks very well.力(A)8.Who did Lisa go to the food festival with?3.Kelly had dumplings for lunch yesterday.A.Her mother.4.Everyone enjoyed the lemon juice at the foodB.Her brother.festival.C.Her friend.5.Dennis has an egg,some bread and a glass ofmilk for breakfast every morning.第二节听对话听听第1段对话,回答第6小题。④听听力材料(B)6.What's Tara's favorite class?M:What did you do last weekend,Lisa?A.Math class.W:I went to a food festival with my mother.B.Cooking class.C.Science class.7
写作第一节第One possible version:5期Dear Mark,I went to your place to invite you for a hike,but you werenot at home.So I left you a message.According to my plan,the West Hill is our destination.版Located in the west of our city,the hill is about 5 kilometersaway from our school.My suggestion is that we take the No.6参bus from our school,which will take us about 30 minutes toarrive at the stop at the foot of the hill.In that case,let's meet考答at 7 am this Saturday at the school gate,shall we?The minute you read the message,please let me knowyour decision.Thank you!厚Yours.第第二节One possible version:With my left palm before my mouth,I secretlyBtook one bite.I felt just a little spicy.But it continuedto get spicier and spicier until the point where I feltlike dying.I did not want to say anything because Idid not want to be seen as a baby.Before long,I felt考the pepper's full potential;there seemed to be afireworks show going on in my mouth.Grabbing the案milk bottle,I crazily swallowed the milk.It wasn'tmuch helpful.I started to get tears in my eyes andgrunny nose.第Suddenly,all I ate escaped my stomach and rushed43out towards the floor.There was salad and the chicken期wing.Realizing I had "stolen"a wing,the whole familycouldn't help laughing.However,they soon began to版help me,but I was so embarrassed at that moment.The waiters came to help my parents clean up the mess,which made me feel so guilty.At the end of the day,I考答indeed got 30 dollars,but I regretted accepting thatchallenge.That day I learned never to try anythingdangerous again.Being brave doesn't mean beingunconcerned about danger.详见答案解析页4
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In Ningbo city,a young woman has made the bamboo product brand of her family's companyfamous around the world,36 (help)a fair number of bamboo farmers increase their income.Wang Xiaoqing,born in the 1990s,37(find)that in the US,Chinese bamboo productswere popular among customers,38 many of them carricd foreign brands,despite China beingthe "kingdom of bamboos".She decided to return to China and build a bamboo product brand afterfinishing her education abroad in 2013.In 2018,a bamboo table39(produce)by the company of Wang's family shined at the firstGlobal Bamboo Congress."40 fascinates westerners is the Chinese bamboo culture and its longhistory.It provides a sound foundation for the global41(expand)of China's bamboo industry",Wang said.Her company is 42(current)engaged in the design,manufacturing and sales ofbamboo products.It produces over 10 million bamboo products each year,85 percent of which 43(sell)in the global market.Serving44 vice president of the entrepreneurship promotion association for returnedoverseas students in Ningbo city,Wang plans to contribute more to rural vitalization."I hope that wecan turn villages into more beautiful places and make villagers get 45(rich),"Wang said.
1.A.hardworkingB.positiveD42.A.gratefulC.mysteriousD.open-mindedD43.A.ambitionB.qualifiedC.responsibleB.pressureD.sufficientC44.A.assessingC.performanceD.routine月45.A.barelyB.ignoringC.detailingB.regularlyD.rearrangingD46.A.tearingC.instantlyD.occasionallyC47.A.cleanB.replacingC.wasting48.A.reviseB.selectD.sellingC.emptyD.decorateB49.A.gave upB.reliveC.recordB50.A.chat aboutB.cared forD.rewriteC.showed offB.look intoD.approved ofB51.A.confused withC.decide against乙52.A.insignificantB.protesting atD.reflect uponC.focused onD.wondering aboutA53.A.accustomedB.unfamiliarC.informalB.restrictedD.unacceptable乃54.A.wamC.addictedB.remindD.transportedB55.A.confidenceC.adviseB.sympathyD.promise第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)C.appreciationD.calmness阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Shanxi Hongjiannao National Nature Reserve,with the Hongjiannao Lake at its core,is locatedin the rProvince.With a total area of 1076sqre kilometers,this weland isone of themainabitat)for Central Asian gull,a migratory bird speciesist the InterationalUnion for Conservation of Nature's Red List of Threatened Species.The Central Asian gull breeds (inland in places including Kazakhstan,Mongolia and thenoYthac58 (north)part of China,spending their winters around the Bohai Sea.In spring,they fly to desert lakes in NorthwestChina.However,the environment around Hongjiannao Lake worsened,59(cast)a shadow over thespecies.In 2010,7,700 baby gulls were bred within a year.However,after 2012 the number of mid-lakeislands60 the gulls made their nests kept decreasing,leading toof the baby gullsdropping to 2,000.To protect the environment,the Hongjiannao Nature Reserve62(establish)in2014.So far,the Hongjiannao National Nature Reserve 63(adopt)a series of measures to restore theecology,like river management and water quality monitoring and control.According64 the dataobtained from China's Ministry of Ecology and Environment,in 2017,there were only dozens of gullnests.Yet in 2019,the nests increased to 800,and in 202265(far)increased to 4,700.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校英国交换生Mry,对中国文化非常感兴趣,本周末她将和你一起度过。请写一封邮件商讨周末安排。内容包括:1.你的安排和建议;2.询问对方的安排。高三英语第8页(共10页)have o intere
37.D。设空处与前后句构成顺序关系。设空处所在段主要谈了什么是Cornell Notes。.Cornell格式有助于组织笔记,它一共分为四部分,设空处谈到的是第二部分一笔记框架的左侧部分应该记录什么。38.E。设空处解释说明了用手机或者板录制讲座的益处。E项中的That way指代前一句中的record the lecture。39.G。设空处所在段主要谈了做笔记的过程中用彩笔做标记会使学生更喜欢复笔记。但前提是,要用自己喜欢、但又不让自己分心的颜色。G项中的you like呼应本段小标题中的fascinating,visual element指代colors。40.B。设空处所在段主要谈了在笔记中运用图画让自己的笔记更容易被记住。根据设空处后的But可知,前后两句是转折关系,设空处后谈了在话题旁画插画有助于自己记忆笔记内容,那么设空处应该和该观点相对,因此,B项"我不是小学生,为什么要画画?”符合语境。语言运用第一节主题语境:人与自我一做人与做事本文是记叙文。母亲给作者的生日礼物成为她日后的一种念想,并给她力量。41.B。42.C。根据文中的the fuchsia shirt和ButI.flying under the radar可知,衬衣反映出作者的母亲喜欢成为人群中的焦点。但和母亲的性格相反,作者行事低调。43.A。44.C。作者把衬衣叠好后又放回到盒子里,但是她没有告诉母亲,她可能永远不会穿那件衬衣。45.D。46.C。根据下文的passing和forgotten gift可知,作者在母亲去世之前,从未再触碰那件衬衣。
夏·英语(七请听第2段对话,回答第89小题。的))8.What will the boy do tomorrow?A.Go to school.B.See a doctor.C.Stay at home.听力测试)9.How often did the boy use to take the medieine?A.Once a dayB.Twice a day.C.Three times a day.请听第3段对话,回答第10至第12小题。,从题中所给的AR,C三个中选()10.When is the womun going to the railvay station?对话后,你都将有10秒钟回答A.On Saturday morning.d200oB.On Sunday morning.sod.3小题1分)C.On Sunday afternoon.)11.How much will the woman and her friend pay?noitilocprooC.By car.A.$45.B.$90C.$135C.Near the dance oor.()12.What can we know about the woman?A.She lives at Victory Hotel in Sunny Street.B.She will pick up her friend at 7:00 a.m.y59.8192形o/1sN16d0bi-0C.At9:10C.She is going to the railway station by taxi.请听第4段对话,回答第13至第15小题。)13.How many guests will the man invite?ov To,foodoe to aohrA.About five.B.About ten.C.About twelve()14.How much is the man going to pay?A.$100B.$300.C.$500.160773()15.What can we learn from the conversation?A.The man wants to book a ticket tomorrow.11822n0.B.The man will arrive there on time.C.The man wants to have special Chinese food.中所给的A、BC三个选项出最佳间阅读各个小题,每小题5钟:听完C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。将答案小题1分)填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。(每小题1分)16.Superstar Sports Center offer all the familiesnoon?17.We can do sports and get any kind of help fromin it.C.Go for a skate.18.Weca skate,play baseball,play basketball,playand swim there.19.Free tickets are given to the children underin it.21C.Before 2020.Superstar Sports Center will be losednogsfe第49页学科核心素养·英语第50页
2023年普通高等学校全国统一模拟招生考试新未来4月联考·英语参考答案、提示及评分细则1~5 BBCBA 6~10 CCBBA 11~15 CBABA 16~20 BACBA【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了中国的一个普通话夏令营的情况。21.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章的“Vibrant cultural activities'”部分的“visit famous cultural sites in China'”可知,参加夏令营的学生将会参观文化景点。22.【答案C【解析】推理判断题。根据这篇文章的广告文体可知,文章的末尾引用学生父母的留言是为了增强文章的说服力,吸引更多的学生来参加夏令营。23.【答案】A【解析】推理判断题。根据文章中的“Click here for the complete list of our camp prices.”里面的关键词“click”可知,文章应该是来源于网站。【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了Iylene Weiss致力于保护Ballona Lagoon这片湿地的故事。24.【答案B【解析】细节理解题。根据文章的第一段的“lylene Weiss has been fighting to save the Ballona Lagoon”可知,Iylene Weiss在努力保护湿地。25.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段的“At one time it was even host to a vast oil refinery.In modern timesit faces threats of housing development,.factory pollution,soil loss..”可知,现在the Ballona Lagoon所面临的威胁里面,不包含oil refinery(石油精炼厂),因为那只是过去一段时间的事情。故石油精炼厂是过去曾有过而现在已消失的一种威胁。26.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章的第二段的“The California Coastal Commission recently granted the BLMPits long sought-after permit to begin restoration on this natural habitat'”以及第三段的“The Ballona lagoon isthe only remaining tidal wetland'”和“salt-resistant plants'”可知,这片湿地是沿海的,并且是受潮汐影响的,从而可以推出它是一片含盐的湿地。27.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章的最后一段可知,该段主要谈的是“保护自然和我们的家园”。【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了咖啡因在皮肤美容上的运用以及它的优缺点。28.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章的第一段第二句话中的“thanks to its popularity on TikTok and celebrityendorsers'”可知,咖啡因在美容界流行起来的原因是名人的代言。29.【答案D【解析】细节理解题。根据文章的第二段的第一句话中的“caffeine reduces blood flow to the skin'”可知,咖啡因可以降低皮肤的血液流动,而不是完全阻止血液流动,故排除A项。根据文章的第七段“Caffeine mayalso help protect against photodamage,like fine lines and wrinkles after sun exposure.”可知,咖啡因对于日晒后的修复是有帮助的。30.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章的最后一段的“The main downside is that the skin benefits of caffeine worksfast and goes fast'”可知,咖啡因的缺点就是其效果来得快,去得也快,只能持续短暂的时间。31.【答案C【解析】观点态度题。文章介绍了咖啡因对于皮肤美容的优点和缺点,作者的态度是客观且中立的,没有过于夸大,也没有完全否定。【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于父母陪伴男孩和女孩所花的时间的差异,以及与孩子之间彼此互动的时候分别是以何种活动为主的研究结果。32.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章的第二段“When children are smaller,Baker says,parents spend about the英语答案第1页(共6页)
Dragon-horse robots,programmed rats-it's all in here.Travels Through Dali With a Leg of Ham,Zhang MeineoaymceaeaHe would be dead in four days.Dali,Yunan.Accompanied by ElizbetPhungbeautiful photos of Yunnan and its food,the book isEleven years later,every day,I try to again be the person I became during those seven months.both travelogue and cookbook and so kills two birds with one stone.rytobe a litte less judgment,atoalitte more grateful for the smalOnce Upon a Time in the East,Xiaolu Guombeter person for aving beenvera his ast best if tome24.What does the text focus on about the author?Once upon a time,a young orphan girl lived with her grandparents in a remote fishing village.SoA.Her relationship with her husband.beginsXiaolu Gu lifeinher inredibe autobiograpy which follows the twists andus of herC.Her professional success.B.Her experience as a caregiver.D.Her inner growth.journey from the village to film school in Beijing and finally to her career as a noted writer and filmmakerin London.It's a heart-broken personal story of modern Chinese history.25.What dotheuthor mean by sinas the best svmot of my life.The Path,Michal Puett and Christine Gross-LohA.She felt a greater sense of achievementC.She sharpened her nursing skills.B.She devoted herself to a purposeful life.D.She went undefeated in tennis.All of us could use some ancient Chinese wisdom on how to live better,at least according to this26.What does the author learn in life?guide to getting the most out of our time on the planet.Michael Puett,Harvard professor of ChineseA.Life is unfair and filled with difficulties.history,teamed up with writer Christine Gross-Loh to show us how classical thinkers like Confucius andB.Life is meaningless without company.Zhuangzi can be brought to bear on the day-to-day of modern life.The bestselling book is based onC.What doesn't kill you makes you stronger.Puett's undergraduate course in classical Chinese philosophy,one of the most popular courses atD.Moments of happiness can be found everywhere.Harvard.27.Which can be the best title for the text?21.What do Liu Cixin and Hao Jingfang have in common?A.Bill's last,best giftC.Live in the momentB.Gain and loss in lifeA.They wrote the book Invisible Planets.D.A rare death educationC.They edited Folding Bejing.22.What can we learn about Zhang Mei?B.They are Chinese sci-fi writers.D.They are celebrated translators.Few studies to date have quantified the contribution of science written in non-English languages toA.She is an award-winning writer.setificcoe and the appication ofee.Researhersd by Dr.Tatsuya Amano at theC.She's proud of the culture of her hometown.D.She cooks as a hobby.B.She has a bent for photography.University ofQueensand,Austrae throuove00peer-reviewed papers in623.Which book is for those interested in stories of growing up?published in 16 languages,identifying3studes that provide scf kwledgeonsaving speciesand ecosystems.A.The Path.C.Travels Through Dali With a Leg of Ham.B.Invisible Planets.Importantly,the number of such non-English-language studies being published is increasingD.Once Upon a Time in the East.particularly in geographic areas and for species where English-language knowledge is insufficient,including Latin America and other regions where conservation is needed the most.Eleven years ago,the world as I knew it ended.My husband of 19 years was diagnosed withThese findings have important implications for global efforts tackling the biodiversity crisis,whereterminal cancer.lack of evidence is an issue commonly faced when trying to implement evidence-based conservation.TheOver the course of seven months,Bill went from beating me silly at tennis to needing my help to goauthors demonstrate that conducting non-English-language studies can expand the availability of scientificto the bathroom.evidence on species and ecosystems into 12~25%more areas and 5~32more species.It was the best seven months of my life."This can be a game changer,"says Dr.Amano.Most global studies and assessments on biodiversityMaybe I don't actually mean that.I had become a respected professional,a responsible and lovedreport significant gaps in the availability of scientific knowledge,quite often without having exploredparent.But I had yet to discover the reason I was on this earth.During those seven months,I came toscience written in non-English languages.The findings of this research indicate that making the best useunderstand that whatever else I did in my life,nothing would matter more.of non-English-language science can be a quick,cost-effective approach to filling such gaps,facilitating aI discovered that there were moments of joy,laughter,and tenderness in every day-if I was willingwider application of evidence-based conservation globally.to look hard enough.I found I could train myself to see more beauty than bother.This research also clarifies how linguistically(语言方面的)and culturally diverse scientificIn the days after Bill's diagnosis and brain surgery,being his caregiver required me to become thecommunities can maximize the contribution of science to addressing urgent global challenges."Thisbest reporter I knew how to be.I found clinical trials and talked to oncologists in Texas,Pennsylvania,research would not have been possible without the tremendous contribution from our 62 collaborators,and New York.It gave me a sense of purpose,and it gave Bill comfort.who are collectively native speakers of 17 languages,"stresses Amano,who is a native Japanese speakerIn the latter days,being Bill's caregiver meant being fully present for as many moments of every dayhimself."This clearly shows why it is important to protect culturally-diverse scientific communities.as possible.During his last weekend,we had dinner together.Later,a relative visited.I noticed thatGlobal challenges call for contributions from diverse communities from every corner of the globe."she'd changed her appearance,and not in a good way.It was the kind of thought I'd usually keep to28.Which can best describe the research led by Amano?myself.Just then,Bill voiced exactly what I'd been thinking,in that ruthlessly()truthful way heA.Time-consuming.B.Groundbreaking.C.Large-scale.ad,and I found myself laughing out loud.D.Authoritative.I could live with this man,even needing as much care as he does,for the next 40 years,I thought.29.What is the third paragraph mainly about?A.Background of the studies.B.Weaknesses of the studies.【2023届高三·英语(二)·第3页(共8页)】【2023届高三·英语(二),第4页(共8页)】
事能提高未来的生产力。故速B,[解题思路]由第三段最后一句“Rules are needed29,A[命题立意]词义请测题,to deal with old satellites safely from low Earth or-[解题思路]根搭划线词上文“(fhe1 Worldb,”可知,为了安金处理老旧的近地轨道卫星,需Cups they analyzed,only one has ever been profi要制定一些规则。故选C。tabe,Russia'sin2018 generated a surplus(盈余)34,B[命题立意]词义猜测题。0f$235m(在他们分析的14届世界杯中,只有[解题思路]由第四段中句子“But as more of the属是盈利的:2018年俄罗斯世界杯产生了2.35亿world's population comes to rely on the space for美元的盈余)”及下文“by a huge deal for broadaccess to the Internet,the need for action will in-casting rights(通过一笔巨大的种格权交易)"可tensify.."可知,因为世界上越来越多的人依赖太空知,2018年俄罗斯世界杯能够盈利,是因为它有巨卫星提供上因特网的通路,人们对于网络安全的需大的转格权交易支持。由此可知,划线词buoyed求将intensify。由此可推断,依赖太空卫星的人数与backed(支持)意思接近。故选A,增多,因此对网络安全的需求就增强了。故划线词30.A[命题立意]细节理解题。与increase意思相近。故选B,[解题思路]根据第三段“Almost all the main ex35.C[命题立意]推理判断题。,十penses fall on the host country..part of which is[解题思路]由第三段最后一句“Rules are neededthen transferred to national teams,(几乎所有的主to deal with old satellites safely from low-Earth or-要开支都由东道国承拉,这项运动的管理机构国bits.(需要有规则来安全地处理来自近地轨道的旧际足联(FFA)只承担速营成本。然而,它将大部卫星)”,第四段最后一句“Measures will surely be分收入都收入素中:门票销售、货助和转格权。例taken to protect network security.(一定要采取措如,上届世界杯为国际足联带来了5亿美元的收施保护网络安全)”及文来最后一句“They must be入,其中一部分转移给了各国国家队)”可知,国际answered before the space economy can truly devel-足联将主要从足球赛事中获得经济利益。故0p.(在太空经济真正发展之前,必须回答这些问A题)”可知,关于发射大量的近地轨道卫星,作者认31.D[命题立意]细节理解题。为应该小心慎行,避免潜在的危险发生。故选C,[解题思路]根据第一段中的“Much of that spend[语篇解读]这是一篇说明文。城市中的很多人需要ing has gone into building..,to show up to寻找公窝租住,通过升学的规划、调查和分析,找到合适的football's biggest party.(大部分支出用于基础设公富是完全有可能的。本文就此给出了几点建议。施建设,包括一个先进的新地铁系统,该系统旨在36.D[解题思路]上文“Finding an apartment can be客钠预计将出现在足球最大派对上的150万游challenging for many people.However,it客)”和最后一段中的“Costs have been driven byshouldn'tbe,(对许多人来说,找一套公窝可能是building more new stadiums for every tournament.一件很困难的事然而,这不应藏。)”指山出,在大In Qatar,seven of the eight stadiums have been家看来很困难的找公窝的事情不应藏很难,由此built from seratch:in 1966 England did not build推测下史作者将提出一些建议。选项D“You onlyay,(每届赛事都要建造更多的新场馆,这推高了need to know some important apartment hunting成本。在卡塔尔,八座体育场中有七座是从零开techniques,.(你只需要加道一些重要的找公寓的始建造的,1966年,英国没有建造任何一座)”可技巧,)”指出,让找公富变得客易只需要一些技知,卡塔尔的这次比赛耗资巨大,因为要建造新的巧,与上文联系紧密,符合语境。故遮D。基轴设施和球场,故逸D。37.G[解题思路]下文“So let's get this part right,(所[语篇解读]这是一篇说明文,太空越来越拥挤,文幸以让我们把这部分做好,)”指出,我们要把某一件主要内客为SpaceX和OneWeb两家公司计划在2027前事情微好,选项G“If you end up in a place you发射成千上万颗近地轨速卫星之事,及对太空卫星数量刷can hardly afford,you'll suffer from the stress of增带来的三个安全方面的担优。making ends meet..(知果你最终选桥一个你几乎32.B[命题立意]细节理解题,负担不起的地方,你将承受维特收支衡的压[解题思路]由第-段最后一句“SpaceX and One力,)”指出,选择负担不起的地方,将造成维持收Web plan to launch LEO'satellites in their thou-支衡的压力,这件事情是需要避免的,国此该速sands,not hundreds,to double the total number of项与后文形成园果关系。数选G。satellites in orbit(轨道)by2o27.(SpaceX和(Oe138.A[解题思路]下文“Do you want to be within walkWb计刻发静成千上万预近地轨道卫星,从而使ng distance to work?Do you want to be elose to轨道上的卫星总数增加一倍,)”可知,1E)卫星的friends or family?Are restaurants and nightlife数量预计将大量增加。故选B。important to you?There's a lot to consider.3,C[命题立意]细节理在步行距高内上班吗?你想距离朋友或家人近英语答案13
2.an3.to studyCookbook for Boys and Girls.I 25 it and sc4.us5.rootedwith drawings and photographs.Recipes I coutC.The triangles on plastic items hide the6.benefits7.who8.using9.extremelywas I going to 27 half a book of Green Stamnature of plastics.10.toI brought the 28 over to Mom in hopes第3版D.Sorting plastic trash from recycling requires阅读填空专练“Hmmmm.,”she said as she scannedmuch effort.A 1-5 DGCFBstamps is..B 1-5 FCAGDWhat can we infer about the resin code of plastics?..a(n)30 lot.I know."I went aheadC 1-5 DGBFCD 1-5 GEBCAI'll do extra chores to earn 32 stamps to buyA.It often misleads people about the usage第4版My Mom considered my 33.I neveof plastics.短文改错that summer.Every day I had something 34第B.It shows whether plastic items are fit for-句:task-→fasks第:句:but→s0;do前加to35 laundry after breakfast,"Mom said one三句:quick->quicklyasked me to sort the darks and whites for therecycling.第五句:for一f/towardheard about my 36,and I polished shoes,waC.It is an essential component of the trianglethem-(跑腿)for them too,symbol.第七句:the-→aWhen summer came to a close,I 37gD.It is little known to most people.第八句:enjoys一enjoyed第九句:Seen-Seeing;Back home that evening I tried out my very iWhat is the last paragraph mainly about?去掉wasA.The ways to recycle plastic.书面表达第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分One possible version:B.The results of reducing waste.I remember there was a timewhen I got sick easily.When the阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单C.The targets for recycling schemes.weather changed suddenly,I wouldHeimaey is a small island off the coast ofD.The purposes of plastic recycling.get a bad cold and headache.Taking medicine was part of mythan a million Atlantic p4ffns(海鹦)visit HWhat can be the best title for the text?life,which made me weak andneighboring islands to breed(繁殖).The puannoyed.A.Plastic categories:look at the numberscliffs.After pufflings (baby puffins)come outWhen I went to hospital,theB.Plastic trash:an urgent issue to solvedoctor suggested that i shouldweeks in their nests before 42.(fly)oftake physical exercise regularly toC.Plastic recycling:a step-by-step processSince instinct(本能)tells pufflings43boost my immune system.Sincethen I have made it'a habit to jogof the moon to the ocean,the birds can be coD.Plastic recycling:you need to knowin the park near my home.I alsolights.Many pufflings fly toward the lights iplay football with my classmateslost.These lost birds can 44.(hit)byin my spare time.Gradually myhealth has improved and I feelThe birds need help.much better.As far as I am concerned.Children on Heimaey have teamed up to hWhat does the author want to show inplaying sports is a good way toparagraph 1?keep fit and prevent disease.It isthe physical activities that makeA.Rhinos mainly live in Africa.me healthy and happy.读后续写B.Various rhino species are identified.第一节短文改错(共10小题;每小题1分,One possible version:However,affected by the假定英语课上老师要求同桌之间交换C.Efforts are being made to save rhinos.disease,his sales process was写的以下作文。,文中共有10处语言错误,D.Rhinos are at great risk of disappearing.not very smooth.With cerebral误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。3.What does the underlined part"a tough nut topalsy,he had trouble walking onnormal roads,let alone snow-增加:在缺词处加一个漏字符号(八),crack"in paragraph 2 probably mean?covered ones.Not surprisingly.删除:把多余的词用斜线0)划掉。A.A major point.B.A difficult problemhe slipped and fell again andagain.So he got down on his knees修改:在错的词下画一横线,并在该词C.A complex issue.D.A common concern.and moved forward on his hands注意:1.每处错误及其修改均仅限一词4.What does Dr.Vu Hoai Nam Dang think ofand knees to the front door of every2.只允许修改10处,多者(从第1potential customer.His efforts werelegalizing the sale of rhino horns?worth it and he achieved his salesLast month I weighed myself and find mA.It won't be a fundamental solution.target for the day.His story reallytouched me.He could do anythingkilos.I was not surprising at all because I hacB.It can greatly help to save rhinos.he set his mind to and never gaveup.C.It can make rhino poaching worse.Inspired by his spirit,Ihardly exercised.I knew losing weight was nD.It won't improve rhinos'birth rates.restarted my business.Bill's attitudetowards obstacles inspired me.5.What can we infer from paragraph 5?Once in a while,my diet and start to exercise.I stopped eatinworry wouldA.Rhinos have drawn great attention.trap me:I couldn't make it andB.Rhinos are very competitive animals.I would fail again like before.home-made food to school but ate healthyIt was then that I thought ofC.Saving rhinos is of great significance.Bill crawling up his icy roads.Besides,I chose to ride a bike to school instD.People have ignored the importance ofI heard him sayingThere areno obstacles.Only challenges."rhinos.When I followed his example,Ikilos in the past months.I'm sure I'll lose mwas able to work up the courage(下转第3版)to overcome challenges insteadon leading a good lifestyle.of giving up without fighting.
()65.Which is the best title for the passage.0A.The Horsetail Fall The FirefallB.My FavoriteBeautiful NatureHTkehos ofTorseshow oD.The BestmWath The Hor FallI just w得分评卷人X任努型阅读(共5小:每小愿2分满分10分阅读下面短文,按要求完成66~70题。Hats are a very common thing which are often used in the danly life得But have you heard of the following hat?Of course,we can call itmagic hat"'now.Imagine wearing the magic hat that allows you to write words down just byn te m yor onmord n omuter ieridee optie81.thtechnology to write the Chinese"fi"It's 'written'by a robotic arm controlled by ouresersmindssaidMingngecher at they82.alh。ehs春北esa。computer screen to"mindwrite""fi"on the red paper.At last,it took the researchers 3 minutes to83.lewrite it.fact,BCI tchmology hasry been serr6.CenHaipengand Chen Domgseditnhpace a.They、system i space forthe first time.Iis hoped that in the frens thesey84.gdodifcu tasks,becauseitnot easy for them to move around in space.BCsbeusedsmart homes the future.For eamplesimlyhnnmlightscantuheiyouhome.BCI tcologycnaso helpith the disabThe85.tpeople who have lost their hands or arms can use BCIs to write messages and surf the Intemet.Hope BCIs will bring people much more help in the future.Let's wait and see.66题完成句子:67、68题简略回答问题:69题找出并写下第三段的主题句:0题将得画线句子译成汉语。66."The magic hat"allows you to write words down just by67.How long did it take the researchers to write the Chinese"fu"?和贝提方68.What is the future of BCIs according to the passage?(至少写出文中提到的两个地方)要6970.得分评卷人X.词语运用(共10小题:每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。Beth is thirteen years old.She is always 71.famous and 72.hardworking girl.Now Beth is(give)concerts around the country.She also has 73(she)own YouTube channel and gets over a million hit a year.It's 74.Beth hasn'tever been to a music lesson.You can learn anything75.(surprise)thatI've never felt it was important for me to take 76.the Intemet,soGiving concerts wasn't easy for Beth in the beginning because 77._(class),"explains Beth.(usual)sheonly played msilone in herbedroom wh m home from sho.At her first oshe played in a band with many adults.She coud feel hundreds of pairs of eyes78.(look)at her,and that made her feel afraid.英语(冲刺Ⅱ型)第7页(共8页)Ffor ourdrea
-
hetler,My father and brothers couldn't believe their ears.They thought I was really lucky.But I shookmy head,saying,"No,it wasn't good luck.I just thought before I took action."There is always a solution to every problem.Just think before you take action.()54.How did the writer's father look when he returned?A.Bored.B.Tired.C.Sad.D.Nervous.()55.Why was the watch important to the writer's father?A.Because it was very expensive.B.Because he had only one watch.C.Because it was from his late father.D.Because he had owned it for many years.()56.How did the writer find the watch?A.By listening carefully.B.By making some sound.C.By looking here and there.D.By asking his brothers for help.()57.What does the writer want to tell us in the text?A.Listening carefully in class.B.Use the things we've learned.C.Think and find solutions to problemsD.Help our family when they have trouble.CDear Readers,Now over the years,real Chinese dishes have become more and more popular in foreigncountries.In the United States,people are eating hotpot,jianbing and roujiamo.In Russia,hundreds of tanghulu are sold out in just a few hours.Latiao is even appearing in classroomsabroad.A lot of these foods are similar to Western foods.This may explain why foreigners aregetting more and more interested in them and love eating them.Youtiao is kind of like the "churro",a snack that is popular in Spain.Roujiamo is similar tohamburgers.And tanghulu is similar to candy apples,which are loved by children in the US andUK.Chinese people who live abroad introduced most of these foods.Some of them are new,like latiao.Some of them have been popular in foreign countries for many years.This book willgive you a better understanding of Chinese foods.Editor英语模拟试卷(一)第6页(共12页)
基础题与中考新考法·七年级·上·英语Mr.Smith”可知,此处应用可数名词复数形VI.1.Good afternoon,Joe式。故填teachers。2.Is it yours/your bag5.helps【解析】通读全文可知,句子时态为一3.What's in the bag What's in it般现在时,主语“Our Chinese teacher'”为第三4.We can ask the police officer for help/人称单数,动词应用单三形式。故填helps。Let's ask the police officer for help/...6.nice【解析】根据句意可知,此处缺少形容5.OK/Great/Good/It's good/It's great/...词作表语,表示我们的教室很不错。故填M.【高分范文】niceLost7.a【解析】分析句子结构并根据语境可知,Hello,boys and girls!I'm Wang Gang from此处表示教室后面的墙上是一块大黑板,表Class 1,Grade 7.I lost my pencil box in the art泛指,且big是以辅音音素开头的单词,此处room同步课应用不定冠词a。故填a。Two rulers,an eraser,a pen,a key and8.dictionaries【解析】基数词two后应用可数some pencils are in the pencil box.My student分名词复数形式。故填dictionaries。card is in it,too.It is yellow.You can see my9.What/How 10.atpicture and my name on it.I like my pencil box.I练V.1.Thank you for/Thanks for 2.ask;formust find it.3.What/How about 4.Excuse mePlease call me at 963-7695.Thank you!5.a set ofWang Gang4Unit4。Where's my schoolbag?第1课时Section A 1a~2d10.Their【解析】根据“names”可知此处应用小题练词句形容词性物主代词。注意句首单词首字母需大写。故填Their。1.sofa 2.under 3.bed 4.head11.on the head 12.in his room5.table13.computer game;on the sofa6.chairs;books【解析】第一空根据空前的14.on the desk“two”可知此处应填可数名词复数;第二空15.F16.A17.B18.G19.D根据空前的“Some”可知此处应填可数名词20.Are they on your desk;Where is your school-复数。故填chairs;books。.bag7.thinks【解析】根据“like”可知本句时态为21.come;Come on;come on一般现在时,主语“Bl”是第三人称单数,此22.I think;doesn't think处应用动词单三形式。故填thinks。微语篇提能力8.rooms【解析】根据“three”可知此处应用可数名词复数形式。故填rooms。I.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍【解析】根据“I am happy..”可知本句了作者哥哥/弟弟房间里的物品。9.comes时态为一般现在时,主语“Kelly'”是第三人称1.are【解析】分析句子结构可知此处缺少系单数,此处应用动词单三形式。故填comes。.动词,根据句意并结合备选词汇可知be符合语境,并根据主语“Abed,a desk and a book22万唯七年级QQ交流群:688570199
基础题与中考新考法·九年级·全一册·英语第5课时Section B 2a~2e建议用时:30分钟语篇练词句Ferguson,so we ran home quickly!After gettingI.(教材P862素材引用)根据汉语提示或home,I told my grandfather 3.用所给单词的适当形式完成短文happened.I was so afraid that Mrs.FergusonI kept my eyes on the ground.I felt likewould be angry with me.But my grandfatherthere was a heavy weight on my 1.said,"I don't think so.Maybe she wishes youshoulder)when I walked home alone.Howcan give her a chance to be understanding."could I have missed scoring that goal?I hadAfter thinking 4.I planned to2.(让我们队失望).My team had lost say sorry to Mrs.Ferguson.Things weren't as badthe game because of me.I was really afraid that my as I had imagined.As my grandfather said,Mrs.coach might kick 3.(I)off the team.Ferguson didn't get angry.She just 5.4一…)I and praised me for my brave behavior.In ourwalked through the door,I told my father ourdaily life,6.can make the smallestteam lost.Then I went into my room.Later,mythings look much bigger.So just be brave to facefathercame into my room and told me,it!“5.(不要对你自己太苛Ⅲ.语法填空:阅读下面短文,在空白处填入)Soccer is about team effort.Besides,you个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的canlearnhow to communicate with your正确形式)。teammates(队友)and6.(从I sat on the steps thinking about the你的错误中学).”What my father said madecompetition I would take part in.I kept myme think carefully.1.eye)on the ground and was soThe next day,I told my teammates we needsad.I didn't notice my brother Kevin until heto practice more 7.(而不是)fallingstood beside me."Why are you sitting here,into sad feeling.And we all agreed to 8.(齐心协力)to win next time.TheJack?"Kevin asked me.I asked Kevin2.harder we practice,the better we will be.he had ever had stage fright(怯场).》8题考点讲解见讲册P53“Sure,”answered Kevin.“Many times.Ⅱ.短文填空:用方框中所给单词的适当形式Once I was really afraid to sing in front of填空,使短文完整正确。audience(观众).I3.practice)外文素材改编自Chicken Soup for the Soulagain and again before the competition.But when勇于面对过错it started,I was so nervous as if there was afear couragefive careful what smileheavy 4.weigh)on my shoulders.IMy friends and I were playing baseballdidn't do it well.”behind Mrs.Ferguson's house.The first four hitsI knew his 5.(feel)at that time.were perfect.But with the 1.hit.I Luckily,Kevin went to the competition with me.broke Mrs.Ferguson's window!We were all That way I felt 6.(comfort)there..afraid and didn't have 2.to face Mrs.Finally,I performed very well on the stage with148
polite,she,share,direct,speak,close,suggest,rush,get,big,request,he"Sure!"he smiled.Holding the bell in her hands,the child happilyInstead 63 just telling me directions,he(72)rushed out.got in the car to show me where I should go.Later that evening,while Pappy (73)was closingAfter guiding me to the right place,he alsoup the shop,he heard a familiar(熟悉的)ringinghelped me return the car.Then he invited me toHe couldn't believe his ears!There in the doorwaya restaurant and treated me to some deliciousstood the little girl,ringing the bell.Beside her wascakes.We talked a lot.It was a joy tohis own daughter,looking at him withcommunicate 64 such a warm-hearted(74)the biggest smile he had ever seen.person."Mom said you would like the present,Grandpa,"the little girl said.九、书面表达60.but61.how62.by旅行已成为最受欢迎的休闲方式之一。在63.of64.with旅程中,人们可以看到不同的风景,体验不同的生活,开阔眼界,享受自由。最近,某报社针对一万名受访者做了一项调查,旨在了解人们在旅行中最看重的要素,下图是相关统计结果。B.请阅读下面短文,根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。What is the most important thing during a trip?609%polite,she,share,direct,speak,close,53%suggest,rush,get,big,request,he509%It was Christmas Day.Pappy was working at his409%32%shop when the bell(铃铛on the door rang.The309%bell had been in his family for over a hundredyears.It could make a beautiful sound and Pappy20enjoyed(65)sharing its song with all coming to his9%9%69%shop.0%"Hello,sir,"a little girl walked into the shopSceneryLocalLivingOtherscultureconditionsand greeted Pappy (66)politely.polite,she,share,direct,speak,close,suggest,rush,get,big,request,he请你根据以上图表信息,用两段话写一篇短文。内容包括:"I'd like to buy a present for my grandpa,but I1.简要说明图表内容;don't know what(67)to get .2.从图表中选出一项你最看重的要素,结合自己"How about a watch?"Pappy (68)suggested的经历,谈谈它的重要性。The little girl didn't answer.She pointed in the(69)direction of the door and said,"I'd like toWord Bankscenerv风景:景色buy this bell."local当地的"I'm sorry.That's not for sale,"Pappy replied.custom风俗:俗"Maybe your grandpa would like this little radio.">value价值polite,she,share,direct,speak,close,suggest,rush,get,big,request,he要求:The girl looked at the radio and shook (70)her1.词数不少于80词,开头已给出,不计入总词数;head.She looked up at Pappy and begged(恳求),2.文中不得出现真实的人名、校名:"Please,please."3.参考词汇仅供参考。Suddenly,Pappy thought of his daughter,Mary.What do you think is the most important thingHe hadn't seen her for years since she movedduring a trip?A newspaper did a survey amongabroad.The little girl looked like Mary.She used10,000 people and here are the results.to make(71)requests this way.Feeling a bit sad,Pappy finally agreed,"OK.You can take it."g5
去的地方。由此可推知,Lustig建议人们通过社交媒体寻找更有意义的面对面社交活动。D篇主题语境:人与社会一一文化本文是说明文。文章介绍了中国美食是如何走出国门,走进英国的:32.B。理解具体信息。根据第一段中的Although this was a massive breakthrough for the cuisine,it didn't pick up popularity for years以及第二段中的Back in the 195o's the idea of Chinese foodin the UK and America was simplistic other cuisines with less experimental flavours werefavoured by Western palates可知,自从第一家中餐馆在英国成立以来,中餐在很长一段时间内,都没有受到关注。33.A。理解具体信息。根据第三段中的He wrote more than30 books on Chinese cooking fromthe1950's to the1990's,with over one million copies sold in Britain可知,为了在英国推广中国美食,Kenneth Lo写了三十多本有关中国烹饪的书。34.C。推断。根据第四段中的Chinese chefs began to adapt dishes to use readily availableingredients...a Western audience perceives as Chinese that you wouldn't even find in China,为了满足西方人的口味,中国厨师就地取材,创造了改良版的中餐,如炒杂碎和福饼。35.D。推断。根据最后一段中的No longer do those living in the West fear complex,unfamiliarand unaccustomed flavours;instead they accept the contrast and try to include them into theirdiet可推知,如今的西方人对中餐持乐于接受的态度。第二节主题语境:人与自我一一学本文是说明文。文章介绍了记日记的五大益处。36.F。设空处与上一句之间是时间顺序的关系。F项中的a follow-up study a year later和上一句中的one study存在时间上的先后顺序;且上一句中的stress在F项中有原词复现。F项中的the participants指代上文中的patients.practitioners.37.D。设空处与上一句之间是顺承关系。D项中的That way指代上一句的内容;D项中的become less overwhelming and easier to manage呼应上一句中的reduces their strength;且上一句中的emotions在D项中有原词复现。38.G。设空处起承上启下的作用。G项中的your thoughts指代上文中的negative or worriedthoughts;G项中的distance与本段小标题中的space是近义词复现,且在下一句中也有原词复现。39.C。设空处与上一句之间是并列关系。c项中的Or表示并列关系;C项中的sadness和上一句中的anger与本段首句中的feelings相呼应;set a stronger boundary with someone与C项中的reach out and strengthen your connections呼应本部分小标题中的your next step和本段最后一句中的your needs。40.A。设空处是段落小标题。本段意在说明“记日记能够帮助我们对自己有一个更加深刻的认识”,A项中的self-discovery呼应本段中的discover和rediscover;:A项中的deepenssef-discovery呼应段末的making us know ourselves better。语言运用第一节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。五年级老师教会“我”合理利用时间,这让“我”受益一生。41.C。根据下文的Unpack your assignments可知,离下课铃声响起还有几分钟的时候,“我”就开始整理书包。42.D。根据上文的Unpack your assignments和下文的The more you do here in class,the less
1、2024年辽宁省普通高中学业水选择性考试·冲刺押题卷(新高考 辽宁)(一)1地理答案
1、2024年湖北省普通高中学业水选择性考试·冲刺押题卷(新高考 湖北)(一)1历史答案
1、2024年湖北省普通高中学业水选择性考试·冲刺押题卷(新高考 湖北)(
2、辽宁省2024年普通高中学业水选择性考试·仿真模拟卷(新高考)辽宁(三)3地理试题
1、高三2024年普通高等学校招生全国统一考试·仿真模拟卷(二)2化学(辽宁)试题
1、高三2024年普通高等学校招生全国统一考试·仿真模拟卷(二)2生物(辽宁)试题<
3、高三2024年全国高考冲刺压轴卷(一)1地理(辽宁)试题
1、高三2024年全国高考冲刺压轴卷(三)3地理(辽宁)试题
1、高三2024年全国高考冲刺压轴卷(二)2地理(辽宁)答案
1、2024年全国
4、辽宁省2024年普通高中学业水选择性考试·仿真模拟卷(新高考)辽宁(三)3地理答案
1、百师联盟 2024届高三仿真模拟考试(三)3 辽宁卷化学答案
1、[百师联盟]2024届高三仿真模拟考试(三)3化学(辽宁卷)试题
1、[
5、高三2024年全国高考冲刺压轴卷(二)2地理(辽宁)试题
1、高三2024年全国高考冲刺压轴卷(二)2地理(辽宁)答案
1、2024年全国高考冲刺压轴卷(一)理数试题
口■口▣■■▣则D(2,0,0),A(



答案)
地理试题)