石的)streets.Stone0We1sathe shops.Even my new residence isthe town.seems that after my time in France,IB.Pleasant environment.2502outside the remains of a Roman amphitheatrewill know a lot about the Romans!C.Clean water.(圆形露天剧场)!The centre of thisI've been in France for a month,andD.Cool shade.163.c0mancient structure has been turned into a3.What's the author's job in France?park with a water fountain.It feels amazingI miss my home sometimes.When I feelA.Doctor.B.Writer.to admire the ruins of the amphitheatre'shomesick,I often go for a walk outside.Spending time in nature is a good wayC.Teacher.D.Explorer.stone walls.The walls have been here4.What's the best title of the text?技产业园长to get relaxed.If I feel sad,I remindA.Living amongst Roman ruins2号楼)for so many years!The park is a lovely place to relax.Themyself that I am lucky to be living in aB.Traveling around Romeair is cool and the trees provide shade.new country.Everyone has been helpfulC.Recalling my romantic life in FranceBesides,there is constant sound of runningsince I arrived,which has helped me settleD.Visiting museums in a French townwater.At the moment,I love the parkin.I found my first week of teaching very友情提示:加波浪线部分为本单元主题拓展词汇。第41期B1版Keys:(One possible version,主题阅读1-5 GBACF2.He is an excellent and accomplished playwright,客观题除外)拓展阅读who has a big influence on the world课文链接1-2CB1.n1556.本版内容由车敏种在核内外的物质转安作用,以下说法正确的是’成结构异常A.如果某个细胞表达了核纤层蛋白基因,那么D.RNA运出细它一定已经完成了细胞分化合物B.核孔是生物大分子井出细的方、题号聚合酶可】通答案3
第十一套滚动内容十必修第三册Units35(B卷)单句填空1.to make 2.representing 3.in 4.absolutely 5.responding 6.disappointed7.catching 8.argument 9.to discuss 10.limited阅读理解本文主要介绍了公民科学的有关情况。11.C根据第1段最后两句可知,公民科学涉及多种科学研究领域。12.B根据第2段最后一句可知,这一段主要说明公民科学的重要性。13.D根据第3段末句可推知,公民科学研究离不开专业科学家的指导。14.A根据最后一段第1、3句可知,这些现代科技在公民科学的发展中起到帮助作用。七选五15~19 GDCEA短文改错When you try very hard but don't succeed eventually,give up and move on toanything new.We all have A trained to work hard to realized our dreams.somethingbeenrealizePeople keep tell you not to give up.However,they don't tell you that it shouldtellingonly apply to your truth dreams.If no matter how hardly you study you cannottruehardscore an above average grade,don't worry.Your talent lies at somewhere else.Not everybody is a excellent student.Try to recognize your talent,your abilityanand your skill.Find out what you are good at or what make you happy and thenmakeswork on it.Don't worry about why people will say or think.It's your life;youwhathave to live it and be yourself.书面表达One possible version:A Charity Sale ActivityOn the afternoon of April 13th,a charity sale activity was held on our school33【23·G3AB(新教材老高考)·英语·参考答案一R一必考一N】
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Having good study skills is always helpful.And it's more important in the present situation,where online classes are growing.Students are likely to learn without a teacher or a parent watc-hing over them.So you will have to manage your time and study more on your own.36Practice,practice,practice!Musicians practice their instruments.Athletes practicesports skills.37 If you want to be able to remember information,the best thing you cando is practice.In one study,students took practice tests over several weeks.On the finaltest,they scored better than those who studied in the normal way.Test yourself.Before big tests,you may often cover up the notes,and then try torecall them.This practice can help nearly everyone.You can put questions on one side andthe answers on the other side.Try to test yourself the way the teacher asks questions.38They don't just ask shallow questions.Learn from mistakes.A secret of science:Mistakes help understanding.If you don'tfind out what the answer is,you're wasting your time.Checking the answers can make yourstudy time more efficient.Check to see if you are right.39 In fact,mistakes are actuallya primary key to learning.40 Students know some good study skills,yet many of you don't actually dothose things.Often you fail to plan ahead.So do make plans.And try to stick to a routine,too.Have a set time and place where you do schoolwork and studying.And get enough sleepnot just the night before the test but for weeks or months on end.A.You can add more skills.B.Teachers often dig deeper.C.Friends can test each other.D.Make a plan and stick to it.E.The same should go for learningF.You can then focus on what you get wrong.G.Here are some tips to develop good study habits.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When Jean wanted to help his daughter,Abigail,learn to read,he took her to the li-brary near their home in Brooklyn,N.Y.There they met Islam,who 41 reading in hisdaughter.The 42 began,when Abigail was 3 and Islam was a trainee at the library.Back then,Abigail was 43 and not yet reading.Through the years,Islam has 44book suggestions that Abigail has 45.Islam's own 46 of the library was 47 when she was in the third grade.Shelived near the main branch of the Queens Public Library,and went there to 48 a schoolsubject."The librarian made me feel I was 49,who remembered my name and gave me50.When 51 from college,I thought about how I would make a 52 in theworld.I remembered her and that 53 she gave me every time I went there.54,"Islam said,"I went and worked there 55 for children like Abigail.As the coronavirus spread,the branches have been 56 since March 2020 andplanned to 57 in August this year.Abigail,12,is excited about once again seeingIslam,32,who still 58 at the Library.Recently in a video call,"I haven't seen you so long,"Abigail said."And I reallymiss you.”"I miss you,too.I often think about you,"Islam said."I just really hope that youcome back to the library,because it can be a 59 for you,a place that has millions of衡水金卷·先享题·临考预测卷英语试题(B)第6页(共8页)
☑正确教育预测密善2022年高考预测密卷二卷英语本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。全卷满分150分,考试时间120分钟。考生注意事项:1.芥题前,考尘务必在试题卷、答题卡规定的地方填写自已的姓名、座位号。2.何芥选择题时,选出每小题芥茶后,用2B铅笔把答题卡上对应题日的答案标号涂黑,如需改动,币橡皮搽干净后,再选涂其他然案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在木试卷上无效」3.考试结束,务必将试题卷和答题卡一并上交第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)》听下面5段对话,母段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C一个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读遍。1.Where does the woman want to go?A.A theatre.B.A museum.C.A church.2.What are the speakers mainly talking about?A.Attending a party.B.Giving a ride.C.Holding an annual party.3.What is the room like the man offers?尽A.A bedroom with a big living room.2022年高B.A big bedroom with a bathroom.C.A large bedroom without a bathroom.4.What will the man probably tell?A.The time he leaves and returns.B.The train he intends to take.C.The city he will go to.5.How will the man contact Jackson?A.By writing a letter.B.By making a phone call.C.By sending a message第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有儿个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时向阅读各个小题,每小题5秒钟;听元斤,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料.可答第6至7题。6.Why is the man calling the woman?A.He wants to buy a blanket and two pillows.B.There is something wrong with his backC.He hopes to get his seat lowered.7.Which button does the man need at present?A.One with a picture of a girl.B.One with a picture of a light bulb.C.One with a picture of book.听第7段材料,回答第8至10题8.Where does the conversation take place?A.On the phone.B.In a hospital.C.On the street.英语试题第1页(共8页)
54.B她向我保证,我不仅不傻,而且会成为培训项目的优秀学员候选人。55.A我重拾信心,后来获得了学士学位,成为一名像她一样的老师。语法填空56.truly 57.to improve 58.published 59.by 60.methods 61.who/that 62.higher 63.what/whatever64.Sounds 65.reading写作第一节One possible version:My HometownI live in a small town near Chengdu in the southwest of China.There are not so many high-rise buildingsand broad streets as in a big city.The scenery in my hometown is beautiful.Around the town there is lots of farmland.From spring to au-tumn many kinds of crops are grown on the farm,which makes a breathtaking sight.Recently,great changes have taken place.A great many shopping centres and apartment buildings havebeen put up.I believe my hometown will develop faster in future.Welcome to my hometown and I am willing tobe your guide.第二节One possible version:There,underneath the tree,was a beautifully packed gift box.However,much to my disappointment,itwas nothing like the one that we saw at the store.She wore a plain skirt with a simple face.Her black woolenhair was pulled back in a pony tail,with no shiny tiara at all,not to mention the crystal shoes.She was nothinglike Cinderella;she looked more like the ugly stepsister.But I could see Mother watching me,waiting for my response.I knew Mum would be sad if she knew whatI really felt.Hiding my disappointment,I shouted with delight,"She's hard to resist!Thanks,Mum!"A re-lieved smile appeared on my mother's face.From time to time,I would take the "ugly stepsister"out and admireit.It is a reminder of my mother's love.Her love would make me special and happy even if things did not alwaystick all the right boxes.·6·【22新教材.DY.英语·参考答案一R一必修第三册一G DONG】
句使用非谓语动词,补充说参考范文见下期A4版)版面课动员的原因。上期参考范二段的not only..but also.及第Dear Manager,p1头版omlat等过渡词和连接词的运用,I was one of the customers who had lunch时事热点fsCP2-P3连贯性。with my friend at your restaurant yesterday.I纵观世界kesysteam writing to express my disappointment at this运用方面,Version2中使用的P4-P5主terrible experience.known to us all witnessedOn arrival,we were told that there were no主题领21P6品读marvelous、combined with及seats available even though we had booked a table名著连载,bP7读表意更加准确、生动。for two the day before.After talking to your staff,we were arranged to share a table with someone9用英文讲else.What's worse,the surroundings were in suchP8悦读ri也可用表达a mess that we couldn't fully enjoy our meal.We视听结合.ding 2022 Winter Olympic Gamescomplained to the waiters present,but no extraattention of the whole world.effort was made to smooth out the displeasure.I trust you will give this complaint yourprompt attention.动植物的家园,包括这个星球上Yours,Joe!确保藻类能够通过光合作用好扫码进入学本版主编王丹责编王珺赵萍读官方微信取更多内容)27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心更订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为
卷A.Last nig普试B.Two hourC.Weeks in灿刺版·(一)研究室What does本文是一篇说明文。研究人员在利用跟踪设备对12万人的睡眼质量进行了长达两年的跟踪后发现不同人群的睡眠时间和模式差异很大,而且肥胖者的均睡眠时间略短,而且睡眠模32.C代词指代题。在第二段中作者提到“.but rerer typically relied on the memoresof the式更多变。participants toreord how well they slept.”,然后在第三段提到了睡眠应用程序改变了这一0切,由此推断hat指代记录睡眠状况的方式改变了。中文不基33.B细节理解题。根据第四段中“the study found people with BMIs of30 or above-一which isconsidered obesehad slightly shorter average sleep durations and more variable seep patters.可知,研究发现肥胖的人一般睡眠时间略短。圆的来未?金34.D推理判断题。根据第六段中“.the study is on younger people who are economca山y betteratesof,does that really apply toder folksweyabout with poor sleep?”可知,这项研究的局限ner anc性是参与者大多数是年轻人,所以结果不能说明老年人的睡眠问题。35.A段落大意题。末段首句提到了这项研究的一个好处,然后介绍了这些研究发现也支持了第9段材y does Ro些概念和观点,由此推断末段主要介绍了这项研究的意义。文而,金资好金To earn som本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国在发布“双减”政策后,学校做出的相应改变以,To gain work中首后容及家长对此的看法等。C.To get the36.B考查段中句。前句内容是“禁止在周末和节假日进行补。”判断设空处应该继续介绍政14.When is Roy府采取的一些措施,故B选项内容“它也限制了作业的量和时间。”符合语境。信息词:lso。A.On weeker37.D考查段中句。前句介绍了目前孩子们令人担优的健康状况,空后则介绍了政府因此而采B.On Frida取的措施,由此推断设空处应该仍然是有关孩子健康的问题,故判断D选项内容“在6~17C.On We岁之间,近五分之一的人超重。”符合语境。里说15.What38.F考查段首句。本段介绍了一些学校在减负后增加了一些体育活动,由此推断F选项内容A.Me“学校正在采取行动为孩子们提供各种各样的体育课。”可以作为主题句概括本段内容。小题16.Wh39.E考查段尾句。空前提到了她和孩子每周慢跑三次,这对他们的健康有益,由此判断E选项内容“与此同时,这给了她更多的时间和孩子交流。”也是介绍这样做的好处,内容可以承接9上文。40.C考查段中句。空前提到了家长们过去希望孩子学很多学科知识,由此推断设空处应该介绍在“双减”之后的做法,由此推断C选项“现在他们不再让他们的孩子只学课本知识。”符合语境。本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Canva的联合创始人梅兰妮·帕金斯创办Canva的过程以及她做好事帮助他人的思想和行为。41.A考查动词。本句是介绍Canva这个台可以允许用户免费创建图形设计。42.D考查形容词。根据下文Perkins创办公司企业并且获得成功可知,她具有商业头脑。43.C考查动词。根据第二段中出现的.to create graphic designs for free以及.creating a new(共4页)】product可以推断,她意识到研发一个简单的设计系统是有前途的。44.B考查名词。根据第二段内容,尤其是She imagined the future of design would be entirelyIt would be online,and very simple.可知,当她发现学生们认为那个程序很难学和使用时,她意识到研发一个简单的系统会很有前途。m册。同查。答案及评分参考第1页(共3页)
you eat a certain way until you reach your weight goals.36 Here are some moreways to overcome this.1.37Eating healthily doesn'tmean you have todepive yousefof food.Youcan veeat the“bad”foods but you have to consume them in moderation(a适中).The goodnews is that once you start to eat healthier and start cutting sugar out of your diet,you will start losing the craving for sweets.382.Get support.Sometimes it's hard to stop if you are doing this all alone.So what you can do isto ask some friends or family members to help remind you.39 So ask peoplearound you to remind you of your fitness goals when they catch you binge eating.3.Limit your access to food.40 Throw out all of the bad foods and replace them with the good stuff.Bydoing this,you will hopefully be able to stop overeating due to the fact that it will betoo much of a hassle to actually go to the store and buy junk food.These tips are just a few things you can do.The important thing to remember isthat you need to have the right mindset going into this thing.A.Eat healthily.B.Don't starve yourself.两C.This will only cause you to eat even more.D.This sort of thinking will cause you to fail.E.In other words,it gets easy as time goes by.beF.It's hard to eat a lot when you don't have food to eat.G.A lot of times,we eat more than we want to just out of habit.英语试题(一)第12页(共16页)
新教长治周级高二北师大第15期2021-2022学年总第3679期2021.10.8星期五社长:徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN14-0705/F)网址http:小ww.eco英语周报社编辑出版
Considering the high prices of spices,Portugal and Spain were increasingly getting interestedin finding new trade routes for spices from Asia.This was the main reason that drove Portuguesenavigator (Vasco da Gama to sail to India.He found that pepper was at much lower pricesthan those of Venice.During this time only,Columbus came back from the New World.He toldabout the new spices available there to the investors.Portuguese were able to control the sea routes to India with the help of their military force.This enabled Portuguese to trade directly with the Maluku Islands,China,and Siam.28.What was spice once used as in warm areas?A.Medicine.B.Food.C.Money.D.Decoration.29.Why did Portugal and Spain explore new Asian spice trade routes?A.To promote spices.B.To make a profit.C.To explore the new world.D.To control the world trade.30.How is the text mainly developed?A.In time order.B.By analyzing reasonsC.By citing historical documents.D.According to the change of locations.31.What is mainly talked about in this text?A.The spice trade.B.The origin of spices.C.The history of spices.D.Legends about spices.DModern humans have only been around for some 300,000 years.That's just a flash in earthhistory.Still,we've left our mark on the planet.We've changed Earth's terrain (and itschemistry.We've also affected the diversity,abundance and biomass (of many otherspecies.For example,between 15,000andl0,000 years ago.,half of Earth's large mammal(晡乳动物)species died out.Human activities,such as hunting or destroying habitats,seem to have largelydriven that extinction.That's what a 2014 study concluded,at least.It is estimated that overhumanity's history,90 percent of animal biomass has disappeared.The plant kingdom has taken a similar hit.Its mass has declined by half since humans beganwandering the planet.Today,43 percent of Earth's trees grow in the tropics.But human-causedclimate change has been warming the high latitudes faster than the rest of the planet.As a result,more plants can move in and grow there.However,climate change and the cutting down ofgreenery at tropical sites have made some of those sites drier.So even if more land is warm enoughto support trees,the total biomass of trees will fall.By 2050,Earth may host 9.7 billion people.Our human biomass by then still won't outweighbacteria.But the balance of animals and plants may continue to shift so that we'll have even morelivestock and crops and even less wildlife.This means the variety of life on Earth will decline.Andthat can be bad for the health of habitats.Biomass studies such as these are one way to project what the future may look like,and howquickly major changes in species or ecosystems may occur.They also help us understand the rolepeople are playing in these changes.That could help us learn what organisms (big or small)mostneed protecting.英语第5页(共8页)】
【答案】【解析】【答案】【解析】【答案】【解析】【答案】【解析】
the higher the expoure o the poll the greater the change in the herof theneober of their expore when they think abou their heart health.unkbout herdrrd thrProfessor Jeremy Pearson,Associate Medical Direetor at the British Heart Foundation.sid'in the sintement from Queen Mary University,"We can't expeet people to move home toavoid air pollution,so government and publie bodies must act right now to make all areasand prote the popation from these ha.8.What i the finding f the stdy?A.Air pollution causes many people to die.B.People have big problems of heart health.C.People's houses have a great effect on the heart..pollutio makeouerts atrisk of hea failre.9.What does paragrapitellabout heart failure?A.It can be cured-easily.B.It repains a serious threat.C.It's the most commonillness.D.It causes people to suffer eancers.10.Whadid he te the iirolluonA.They had many health problemsR Thei ventricles worked better.C.Their hearts were out of dangerD.The size of their hearts was bigger.11.Whicho the following Dr.Na Aung's suggestion?A.Moving to safer areas.B.Living far away from crowds.C.Taking notice of air pollution.D.Taking blood pressure regularly.If you're trying to build something that won't sink,making it out of metal seems like aterrible idea.We make boats and ships out of metal because it's strong and lasts a long time,but it weighs a lot and,if something goes wrong,there's nothing stopping it from sinking tothe bottom.Researchers from the University of Rochester have come up with a potential solution.It'sa metal that absolutely hates water,strongly repelling (it and creating pockets of airthat allow the metal to float under just about any circumstance.Its inventors believe it couldrevolutionize ship design and create truly unsinkable boats.【高三英语第4页(共8页)】4002,·无听·
周测卷九单句填空1.chatting 2.continents 3.of 4.is measured 5.Canadian 6.to find 7.slightly 8.surrounded9.between 10.aboard短语填空11.settled down 12.on the way to 13.caught sight of 14.The population of 15.within his reach16.on a trip to 17.Rather than 18.have a gift for 19.is famous for 20.natural resources阅读理解研究发现:不管你伴随什么类型的音乐跳舞,电脑都可以识别你的舞蹈动作。2l.C根据第3段第2句可知,Carlson及其团队最初研究的目的是想知道计算机辨别音乐类型的能力。22.A根据第1段第1句和第4段末句可知,研究人员认为每个人的跳舞方式都是独一无二的。23.D根据语境可知,画线词they指代破折号前面的movements。24.B根据末段可知,重金属音乐会使电脑辨别舞者身份的难度增加。完形填空Whitson一家人在露营时被困,他们巧妙地向外界发出了求救信号,从而得救了。25.D他们没预料到会被困住。26.A27.C根据下文The rope可知答案。28.B根据下文Whitson想办法向外界求助可知,一根原本固定在岩壁顶部的绳子不见了。29.A30.B Whitson七年前来过这个峡谷,故此处表示同样的旅行。3l.B根据上文the slippery rock wall可知岩壁比较滑,他小心翼翼地顺着绳子滑了下来,继续他的探险。32.D33.C Whitson的脑子里闪过了很多想法。34.C朋友们知道他们在Arroyo Seco,但可能要过几天(才会发现他们没有返回家,然后报警)。35.A此处指搜索队被派来寻找他们。36.D根据下文Whitson的求救方式可知,峡谷内没有手机信号。37.D根据下文he suddenly had an idea可知,他迫切地需要一个方案。38.A根据下文wrote an SOS note可知答案.39.D根据下文June15可知,此处指他写上日期。40.B瓶子滑入水中,然后从狭窄的水道消失了。41.C42.D外界发现他们的求救瓶子的希望很渺茫。幸运的是,他们没有等很久。43.C两个徒步旅行者发现了这个亮绿色的瓶子。44.C根据上文wrote an SOS note可知答案。七选五45~49 ACDBG·9·【22·ZCYK.英语·参考答案一R一英语3一QG
全国100所名校最新高考模拟示范卷11.B【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据最后一段内容可知,作者提及这些著名的组织是为了说明植树造林、保护环境受到全世界的重视。【阅读理解D】本文介绍了一项科学创新:使用透明墨水,打印出五彩缤纷的图像。12.D【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据第1段可知,这项使用透明墨水打印出五彩缤纷图像的科学创新就像以前的隐形墨水一样产生神奇的效果。13.D【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。【解题分析】根据第2段第4句及最后两句可知,一些鸟类的羽毛和蝴蝶的翅膀具有鲜明的结构色。变色龙的皮肤和一些花瓣上也具备结构色,因此结构色在自然界是常见的。14.B【命题意图】本题考查考生概括段落大意的能力。【解题分析】根据第3段可知,本段主要介绍了使用透明墨水打印出图像的过程。15.A【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据最后一段Sog说的话可知,运用结构色打印的速度不够快,这是提到了它的缺点。【阅读七选五】本文介绍了我们在与陌生人交流时的几个不恰当的行为,旨在帮助我们提高与他人交流的质量。16.C【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系的能力【解题分析】上文说停止考虑自己的感受。下文说你想交谈的那个人当然会开心,由此C项(考虑如何主动与对方交流)起到承上启下的过渡作用。17.A【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系的能力。【解题分析】上文说有人正在交谈。下文说然后,抓住适当的机会才可以插话。A项(首先,等待一个对话间歇)起到承上启下的过渡作用。18.B【命题意图】本题考查考生理解段意、概括段落标题句的能力。【解题分析】本段提到在和别人交谈前要想好说什么,B项做标题能概括段意。19.F【命题意图】本题考查考生理解篇章结构的能力。【解题分析】前文提到在谈话初期,寻找一些你和别人可以聊到一起的简单而贴近生活的话题,F项(也许是你们都在听的音乐或品尝的食物。)是对这一信息进行补充的具体事例,符合语境。20.G【命题意图】本题考查考生理解篇章结构的能力。【解题分析】前文说一且你已经与人开始交流,要让自己的话通俗易懂,从而将沟通继续下去。G项(跨语言交流时放慢你的语速,表达清楚,准确。)是通过举例具体说明怎么做,符合语境【完形填空】本文主要讲述了一名乐于奉献的大学生Seyton Thomas在疫情期间组织了一群年轻人来帮助当地的危机处理中心的儿童的故事。21.B【命题意图】考查动词。【解题分析】在新冠疫情期间,Seyton Thomas组织一群年轻人来到当地的一个危机处理中心。22.A【命题意图】考查名词八英语卷参考答案(四)第2页(共4页)【22·MNW·英语·YNGZGS】
阑南师大附中2021一2022学年度高一第一学期期来考试英语参考答案题序1345678101112131415答案A凸ABBCBAAACABC题序161718192021222324252627282930答案CBBACADBDBADAD题序313233343536373839404142434445答案BCCABDCFEABDA题序46474849505152味5455答案CAABDCCADB2l.A。细节理解题。由Carnival部分的最后一句“Judges award a prize to the most brilliant group of dancers.”可知,表演最精彩的舞者可获奖励。故选A。22.D。细节理解题。由Diwali部分的第一句“Diwali,the Hindu festival of lights”"和第三句“In the darkest skies ofautumn,lights brighten homes throughout India”可知Diwali是印度的排灯节,故选D。23.B。推理判断题。由Carnival部分的“Brazil's most popular and festive holiday is Carnival.Each spring..And theSamba School Parade is the highlight of the four-day event.”可知Carnival是在春天,庆祝四天,故A项错误;由Cocuk Bayrami(土耳其国家独立日和儿童节)部分的第一、二、三句可知,孩子们把Cocuk Bayrami作为儿童节来庆祝,故B项正确;由Day of the Dead部分的第一句和最后一句可知,美洲中部和南部等地方的人们庆祝亡灵节,而非北美地区,故C项错误;由Diwal部分的“It is celebrated on New moon day of Kartika,although thecelebrations begin two days before that date and end two days after that date.”可知,印度的排k灯节共庆祝5天,故D项错误。24.D。细节理解题。根据第二段中的“As a child,she counted everything.”“To realize her math potential,herfather drove his family 120 miles to Institute,West Virginia,where blacks could continue high school education."可知,Katherine Jonhnson小时候在数学方面很有天赋。故选D项。25.B。推理判断题。根据第三段中的“Inl953,,she began working for NASA”及第四段中的“She continued towork at NASA until her retirement in 1986.”可知,l953年Katherine Johnson开始为NASA工作,l986年退休,一共是33年。故选B项。26,A。推理判断题。根据第三段中的“she began working for NASA,which began hiring women to measure andcalculate the results of wind tunnel tests in 1935.In a time before.were called‘computer'”可推知,她在NASA担任计算机的角色。故选A项。27.C。标题判断题。本文主要讲述了Katheriine Johnson凭借自己的数学头脑为NASA作出重要贡献的故事。故选C项。28.D。推理判断题。根据文章前两段内容可知,工作狂可以为了工作牺牲个人关系和健康,他们考虑的总是工作,情绪也受工作影响,因此可推知,工作狂把工作放在首要位置。故D项正确。29.A。主旨大意题。第三段主要讲工作狂会导致的健康问题;第四段讲了工作狂对于家庭和孩子的不良影响。故A项正确。30.D。事实细节题。由文章最后一句可知,如果遇到了工作狂,人们要尽量理解他们的这一问题并帮助他们找到解决方法。故D项正确。31.B。推理判断题。文章先交代了工作狂可能引发的不良后果;最后一段作者又提到了努力工作的诸多优点,文章从利弊两个角度做了分析,可见作者的态度是客观的。故B项正确。32.C。根据第二段中的“Twenty years of observations of chimpanzees(黑猩猩)reveal that older males choose to hangout with their long-term friends at the expense of other relationships.”可知,年老的黑猩猩更喜欢与老朋友交往,故答案为C。33.C。根据第三段中的“The researchers studied78,000 hours of observations made between 1996and20l6”可知,研究者们是通过分析约20年的观察得出结论的,故选C。34.A。根据上文中的“their levels of aggression(挑衅)tailed off,meaning they started fewer fights'”可推知,此处表示“威胁团体中的其他成员这种行为不经常发生了”,故答案为A。35.B。根据最后一段巾的“In chimpanzees,as older males compete less for mates,they may focus on close reciprocal高一英语(附中版)参考答案一1
M:What about your exercise bike?You never use it.Now is the time to start.W:Maybe you're right.M:I am.Put the phone down and do it now,and then call me when you have finished.听下面一段对话,回答第且至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)W:Aren't you hungry?You always wait until 2:00 pm to eat a small lunch.M:Sometimes I am.But I've been doing this for so long that it doesn't bother me.I feel healthier this way.W:You probably have no energy in the early afternoon,though!How do you concentrate at work?M:Actually.it's the opposite.I even work out at the gym at noon.instead of taking a lunch break.W:Well.do you drink any water?M:Definitely.I drink lots of water.And soon after I wake up at 8:00 am,I drink green tea.I have about fourcups of it before noon!W:It sounds strange to me,but if it makes you feel better...M:It does.I feel so much more alive!听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 9)M:Oh.I'm sorry.I didn't see you there.Are you OK?W:Ow!I guess I'm OK.but I think I might have hurt my foot.M:Let me gather these books together.It looks like they're OK.I'm so sorry!I wasn't looking where I wasgoing.W:It's fine.really.I sometimes look at my phone while I'm walking,too.There are great apps to help you findyour way.M:I know.I was looking up the time of the next bus,but that's no excuse.I'm really sorry.Can you walk?W:Let me try.M:I'll help you.W:Ow!No.it looks like I'm not going to be on my feet for a few days.M:I'm so sorry.What will my classmates say when I tell them I ran into the beloved Miss Kelley?I can't believethis is happening.W:Stop apologizing,Steve,and use that phone to get me a taxi.I think I need to see a doctor.M:Who will teach us now?听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在.你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Tert 10)W:Today I'm going to talk about the umbrella.We all know that we put up an umbrella to keep the wateroff when it rains.But the umbrella was not invented as a protection against rain.It was first used as a shadeagainst the sun.Nobody knows who first invented it.But the umbrella was used in very ancient times.When itfirst appeared in Egypt,it was used only by the rich as a symbol of their power.In Europe.the Greeks were thefirst to use the umbrella.During the middle ages,however,the umbrella almost disappeared.Then it appearedagain in Italy in the 16th century and later in France and in England.Gradually,most European countries beganto use the umbrella.During all this time,umbrellas have not changed much in style,but they do become muchlighter.第二节到此结束。现在,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。听力部分到此结束【高一英语·参考答案第3页(共4页)】·22-12-266A·
-
28.A.necessaryB.apparent29.A.describedC.mysteriousD.vividListeningB.devotedC.conveyedD.noticed题序story before?"11121314151617181920Shaking hi答案ther before she题序212223241526272829Moved and答案Then she第四部分写作(共两节,满分40分)brought up the第一节(满分15分)his belongings假定你是某国际学校的学生李华,打算邀请英国同学Lu©y参观学生会组织的书法展。请给她发封邮件,内mother had al容包括:to the only ch1.展览内容;注意:2.时间与地点。1.续写词注意:2.请按如1.写作词数应为80左右;In his dia2.可以适当增加细节,以使行文连贯。to live.参考词汇:书法展calligraphy exhibitionSeptemoctorberDear Lucy,NovemberDecemberA台ouinterested in calligrophy 1 Om excited也wrte to snom you yf the ca4 graphy exhbit拉n that be(oMhe城nuysomnl next ter ueeprliestverien.The stJinedteorplaintYours.nedicte lomplantLi Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。"Once there was a ship travelling on the tough sea and on the ship there was a couple.All of a sudden,theship met with an accident and the couple had no choice but to run to the life boat without delay.After reachingvehre,they realized that there ws space only for one person.At tht very moment,the husband pushed hiswife behind him and jumped onto the lifeboat himself,leaving his wife standing on the sinking ship,shoutingsomething desperately to her husband eyes filled with tears."The teacher stopped her story-telling and asked her students,"Guys,guess what it was that she shou浙试卷分析错ted.”Most students answered,“I hate you!'”After listening to all this reply,the teacher glanced through the whole class again and noticed that therewas a boy sitting silently throughout.Then she asked him the same question.The boy answered,"I believe she would have shouted-Take care of our child.·2·
give kids a few minutes of extra time or space,"she said,"and it's easy to give.4.What does the underlined word "this"in paragraph I refer to?A.The tough time in life.B.The beauty of nature.C.A positive attitude to hardship.D.An extreme working style.5.How did Rachel help the student with autism?A.By getting assistance from some police stations.B.By knowing his state at home from his mother.C.By discussing his trauma in a conference.D.By supporting him to do what he wants.6.Why did Rachel send notes to the parents of all her students?A.To prove the behavior is efficient.B.To explain the kindness to the parents.C.To gain the parents'sympathy for herself.D.To show her concern about every student.7.Which of the following can best describe Rachel?A.Responsible and considerate.B.Energetic and grateful.C.Curious and courageous.D.Humorous and warm-hearted.CMore than 140 sign languages are used today,primarily by deaf communities around theworld.Like spoken languages,each sign language has its own grammar,vocabulary and otherspecial features..For example,American Sign Language is unintelligible(无法了解的)toBritish Sign Language.In fact,American Sign Language has more in common with FrenchSign Language,largely because French educators played a key role in helping get deaf schoolsfounded in the United States during the 19th century.There haven't been a lot of comparisons of sign languages.University of Texas,Austinlinguist Justin Power,and his colleagues aim to address that information gap.In order tostudy the question of sign language evolution,they first collected a database of manual alphabets(手语字母)from dozens of different sign languages around the world.So a manual alpha--bet is kind of a subsystem within a sign language that is used to represent a written language.And there's a hand shape that corresponds to each letter.To uncover relationships between the alphabets,the researchers used the same methodsthat biologists use to figure out relationships between different species,based on their DNA.The methods grouped sign languages in this study into five main European lineages ()And those were Austrian origin,British origin,French origin,Spanish and Swedish.Power【高三英语第3页(共8页)】3001·无听·
七年级(上)Unit2能力提升参考答案M:I am语言知识及运用第一节16-20 DABAD第二节21-25 AABCD26-30 BDBCBW.Realclass完形填空31-35 CBCAA36-40 DBAACM:Is he阅读第一节4144BCDC45-48BCDD49-51 BCC 52-55 ABAD第二节56-60 CBAEDW:No,家作O6mebc。62.never63.engineer64.part65.friendlya第二节66.junior high school67.am good at68.get upM:Oh.69.How often70.goes;on foot;drivesvery第三节My father's dayclasMy name is Peter.My father is an English teacher.I would like to tell you about my fatherand his life in the school.W:Oh.In the morning,he usually gets up at six o'clock.At half past six,he has vegetables andmilk for breakfast at home.His school is close to my house.He always goes to the school on8~10foot and he is never late for work.He gives four classes in the morning and two classes in theafternoon from Monday to Friday.He often leaves the school at 5:30 p.m.He has dinner at a(M)I'quarter past six.Then he prepares his lessons for an hour.He goes to bed at 11:00 at night.picturesThis is my father's day.picture.【书面表达写作指导】本次作文要求学生介绍自己爸爸的日常生活。同学们可以根据提示内容逐一叙述It's ne全文应以一般现在时为主。人称以第三人称为主。文章完成后,要通读全文,检查单词拼things写和语法是否正确、要点是否齐全。is on th七年级(上)Uits1-2综合能力提升参考答案语言知识及运用behind第二节16-20 CBACD第二节21-25 ACBCC26-30 ABCDAJim's.完形填空31-35 BACCA36-40 DBCBDflowers阅读第一节41-44BBBDmother45-48BDAD49-51 CBA 52-55 ACBB第二节56-60 DCAEB第作908much.62.friendly63.flat64.hobbies65.dreamtable.It第二节66.What do;do.067.make friends with68.get upIts nam69.junior high school70.takes part in第三节coat.ItDear May;is it?OI'm glad to hear from you.You said you wanted to know about my father's life.Now let memy houtell you something about it.My dad usually gets up at six and then does morning exercises.At seven,he has breakfast and第二节drives to work.He is never late for his work.At eight o'clock,his morning work begins.He听has lunch at twelve o'clock.After lunch,he has a short break.Then at two o'clock,he begins放内容his afternoon work.He works seven hours a day.He goes home at half past six.He has a busybut happy day every day.内从题I'm looking forward to hearing from you soon.选出最Yours,Ben.(W)Hi,【书面表达写作指导】name is本次书面表达要求根据提示写一封电子邮件介绍自己的爸爸Mr White一天的活but I liv动。写作时要注意以下几点:】确定人称和时态,人称以第三人称为主,时态以一般现在时为主;now.I2根据提示进行写作,注意不要遗漏要点;290favorite3.文章完成之后,要通读全文,检查语法是否正确、要点是否齐全。also likemy favo本版内容均由Nancy提供(特别提示:参考答案见下期the pian订报热线/质量反馈热线:400-009-8181interesti蓝素来信北京市北京经济技来开发区西环南路6号院30号接A座805“读者服务部收He is ve邮政编码:100176,E-mail:syreaders@126.comfavorite贵任编辑侯欢”审校于红倩to speak
第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Alan and the other campers sat around the fire chewing meat chops.It would be Alan's first night in a tent,and he was excited but a little nervous.As they ate,the guide spoke."Much of the wildlife in this area comes out only at night.So after supper,let'sstart a night watch.Volunteers will take turns to stay down here by the fire,away from the tents.Those who takepart will get a chance to see a world that many of you never knew existed."Alan's stomach tightened.“Any volunteers?"I'll take a shift."The kid who'd sat next to Alan on the bus volunteered.Alan sat tight.Then one of the girlsraised her hand with a giggle.Alan frowned.If a girl could do it,he could,too.He volunteered.A few more kids raised their hands,and then the guide explained,"When the rest of you go to bed in a tent.the first watcher takes his or her place by the fire.The duty of watcher is to keep the fire going gently.After thirtyminutes,he or she wakes the next person."Alan heard his voice asking,"Are you sure it's absolutely safe?"The guide looked at him."Well,nothing is absolutely safe.But the danger is minimal.We wouldn't havetaken you here otherwise.Do you still want to volunteer?"Alan nodded but felt uneasy.The idea of being alone in the night frightened him.At ten past two in the morning,Alan's shift began.He found himself sitting by the fire,with a great world ofdarkness around.He had never been so scared.Earlier that day,the guide had challenged the campers to spot animal tracks along the river.That was fun.Butbeing alone in the dark was not.Alan's flashlight was already fading to a dim glow because he had used it too often.There were only a fewlogs,so he couldn't build up the fire.He looked at the stars and the rising moon.It wasn't as dark as he'd thought it would be.He took comfort inthat and tried to relax a little.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;第11页,共12页
l9.Which statement can best describe the“home”stage?21.Which destination offers all-inclusive service?A.I really enjoy living among the people here.A.Shenandoah Valley.B.Woodloch Resort.B.I want to live a happy life in the future.C.Hull-O Farms.D.Ocean Lakes Family Campground.C.I'm glad to return to my own country22.What is special about Hull-O Farms?20.What is the speech about?A.People can camp on the beach.A.The stages of culture shock.B.People can enjoy all kinds of foods.B.The causes of culture shock.C.People can take part in farm life.C.How to adjust to culture shock.D.People can row a boat along the river.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)23.Where can the text be found?第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A.In a novel.B.In a biography.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。C.In a farming magazine.D.In a travel brochure.B喷A family vacation may be a good opportunity to relax and enjoy ourselves.DestinationsWhen Roosevelt was a kid,his doctors claimed that he was too weak to live a normal lifenestled in nature with plenty of breathing room and easy access to fresh air are trending.Herelike most children of his age.They strongly recommended him to avoid participation in any些are four destinations with an eye towards the great outdoors.physical activities,fearing that it could worsen his health condition and potentially lead to hisWoodloch Resort,Pennsylvaniadeath.Their opinions implied that he would face up to a life full of all kinds of limitations.In-Considering meals,drinks and activities are all included,it is worry-free to travel atstead of permitting their limiting beliefs about what he could do and achieve,he chose to live aWoodloch Resort.With vast rural grounds,its location and safety measures make it easy to bemeaningful life.&socially distant.You can sail on the lake,hike,swim or enjoy family-friendly games andDespite his doctors'strong suggestions that he remain inactive,he didn't want to be aentertainment.Comfort food classics served three times each day should satisfy even pickycarefree observer of the world as it passed him by.He was determined to force himself to beeaters.active.Roosevelt had daily adventures in the woods as a boy.Ocean Lakes Family Campground,South CarolinaHe continued to play sports when he got to college.In fact,he didn't just play,but he烟Camping is a time-honored tradition.Families may bond over simple pleasures such aseating burgers grilled over an open fire and stargazing.Ocean Lakes Family Campground inexcelled in both boxing and rowing,both of which require astonishing levels of strength andMyrtle Beach,South Carolina,sits on nearly a mile of beachfront.Each site is roomy enoughendurance.When Roosevelt graduated from college,his doctors were still not completely surefor a large camper.Mini-golf,a waterpark,and bike rentals are a few of the many family-about his health condition.They still believed that he would be putting himself in serious dan-friendly recreational options.ger,because his heart problems had not improved.They firmly believed that it would be bestHull-O Farms,New Yorkto find a desk job for him after completing a college degree.Once again,Roosevelt decided toDevelop a connection to the land when you stay on a working farm.Take part in simplechallenge himself to his physical limits by living an extremely energetic adult life.In aboutagricultural tasks such as picking fruit,gathering eggs and milking cows.Kids can enjoy theevery field he took part,he would aim to push his physical limits.Impressively,he was excel-outdoor environment with healthy freedom that their parents might not be able to allow themlent as an explorer,a hunter,an author,a soldier and a politician.in a crowded city.Hull-O Farms is a 7th-generation family farm.Guests may reserve one ofEventually,Roosevelt went beyond the mistaken limitation upon him and lived an amaz-three comfortable houses and participate in farm life as much or as little as they please.ing life.Shenandoah Valley,Virginia24.What would happen if Roosevelt followed his doctors'suggestions?Virginia's Shenandoah Valley is not far from Philadelphia and New York.You'll find aA.He would live a meaningful life.slower pace as you travel along scenic country roads through mountains,valleys and forests.B.His life would be full of limitationsYou can hike in Shenandoah National Park,explore large caves,or rent a boat moving downC.His parents would feel satisfied with himthe Shenandoah River.D.He would become an extraordinary person.【高二英语第3页(共10页)】·23-289B·【高二英语第4页(共10页)】·23-289B·
got this bad,”she says可知,消极的想法和后悔情绪让Gloria Fraser迟迟不能行动起来,完成个人事务。35.C,理解具体信息。根据倒数第二段中的Betsy Burroughs.used to have a hard timekeeping her home tidy...Her solution was to start a monthly party at home,Betsy Burroughs定期举办社交活动,促使自己收拾家。第二节主题语境:人与自我一学本文是说明文。文章说明了重读小说的意义以及如何选择值得重读的书目。36.B。设空处与上一句之间是转折关系。设空处前一句"重读小说是个好主意”,和后一句“曾经,我认为重读小说并没有太大的意义”之间存在意义上的转折关系。因此,设空处可能会提及"作者曾经可能并不会或者很少会重读小说”。B项中的something指上一句中的reread novels。37.D。设空处是第二、三段的主题句。根据第二段中的For one,the purpose of readingchanges…,第三段中的Another delightful part of rereading以及第四段的第一句可知,第二、三段主要围绕“重读小说的益处展开”。38.G。设空处是对上一句的补充说明。设空处上一句使用了比喻的修辞手法。设空处进一步补充说明了上一句的内涵。G项中的something previously undiscovered呼应上一句中的an endless treasure chest of pirate gold。.39.A。设空处与上一句之间是因果关系。设空处解释说明了”在重读一部小说时,你发现你不喜欢它了,这也是正常的”的原因,因为“我们的品味和喜好也是发展变化的”。A项中的tastes在下一句中有原词复现。A项中的change与下一句中的develop相呼应。40.「。设空处与上一句之间是并列关系。设空处和上一句都是对“选择什么样的书进行再
.承8G8uLE8压芳美淫报社听第二段对话,回答第3-4两个问题。现在你有10秒钟的阅题时间。④EARNINGENGLISH第18期3.What will the boy do this afternoon?(Go shopping./Write the report./Visit the外研八年级广东听说训练girl.)(期末)4.What is the population of the city now?(About 3 million./About 4 million./About 5million.)听以下短文一遍,给你50秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音"的信号后,立即在50秒钟内朗读短文,当听到要求"停止录音"的信号时,应立即终止朗读。④模I'm Susan and I live in England with my family.Wedecide to move into a new house.We will live on aboat.We will save a lot of money if we live on the boat参考答案:People who live on boats are very friendly.They3.Write the report.always help each other and usually become good4.About 5 million.读friends.England has lots of rivers,and many peoplelive on these rivers.Living on the water soundsinteresting,but it is hard sometimes.During winter,living on a boat can be very cold.Also,most boats arequite small inside.You don't have much space.g第一节听选信息听三段对话,每段播放两遍。各段播放前你有10秒听力材料钟的阅题时间。各段播放后有两个问题。请根据所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息在8秒钟内口头回答。W:Would you like to go shopping with me thisafternoon,Steven?息听第一段对话,回答第1-2两个问题。现在你有10秒钟的阅题时间。④M:I'd love to,but I'm afraid I have no time.Ihave to finish the report today.1.How long did Mingming stay in the theatre?W:What is the report about?取(For about 1 hour.For about 2 hours./ForM:About the population of our city.Ten yearsabout 3 hours.)ago,it was 3 million.But now,it is about 52.How does Mingming like the opera?million.(Interesting./Difficult./Exciting.)g听第三段对话,回答第5-6两个问题。现在你有10秒钟的阅题时间。④参考答案:5.Who is Mr Croft probably?1.For about 3 hours.(Sandy's teacher./Sandy's doctor./Sandy's2.Difficult.father.)6.What hit the girl?(A car./A bike./A bus.)⑧听力材料W:Hi,Mingming.I called you yesterday evening,butno one answered.Where did you go?M:Well,I was in the theatre for the English opera Catswith my friend Linda.We stayed there for aboutthree hours.参考答案:W:How was the opera?5.Sandy's teacher.M:Linda said it was interesting,but I think it was a6.A car.little difficult.The actors and actresses spoke orsang in English,and I couldn't follow them.W:Don't worry.If you keep listening to Englishprogrammes,you will understand more day by day.M:I will.Thanks for your advice.1
cResearchers following tiger sharks off the southern coast of Belize couldn't believe their eyeswhen they recently caught a different kind of fish.It turned out to be a Greenland shark,which istypically found in the Arctic and can live to be about 400 years old.The team of scientists thought the shark was dead when they finally pulled it to the surface.Unlike the tiger sharks they saw,this particular shark had black,worn-looking skin and pale blueeyes.Devanshi Kasana,a Ph.D.candidate at the Florida International University's Predator EcologyConservation Lab,said the shark looked "really old".There was no doubt that the discovery was unexpected.Kasana said,"As soon as it entered ourfield of vision,we saw a black figure that was getting bigger and bigger.When it came to the surface,none of the crew with all of their combined fishing experience had seen anything like that."She saidthe discovery was especially exciting.She wondered how on earth these sharks,which were thoughtto mainly exist in the Arctic,could be found in the tropics as well.Greenland sharks can be several hundred years old.The reason for their long life may havesomething to do with their speed of growth,which is very slow.Greenland sharks growapproximately one-third of an inch per year and can grow to more than 20 feet in length.Andresearchers believe the sharks don't reach sexual maturity until sometime after the first 100 years oftheir lifeAccording to Kasana,some scientists have theorized that the Greenland sharks can be foundacross the globe,if one knows where to look.They love cold water,which is why they're found inthe Arctic.However,they've also been discovered as far south as off the coast of Georgia,thousandsof feet beneath the ocean surface.The theory is that the closer the sharks are to the equator,the deeper researchers have to go tofind them.And they go deep over 7,000 feet down,according to NOAA.28.What can we learn about the caught Greenland shark?A.It is 400 years old.B.It looks just like a tiger.C.It has unique appearanceD.It only lives near the Arctic29.What does Kasana think of the discovery?A.Doubtful and fearful.B.Common and expected.C.Exciting and threatening.D.Surprising and confusing.30.What mainly contributes to Greenland sharks'long life?A.The early maturityB.The mild environment.C.The length of their bodies.D.The slow pace of their development.31.What is the text mainly about?A.The longest-living shark in the world.B.The oldest fish living near the equator.C.A Greenland shark appearing in Belize.D.A theory about the long life of wild fish.高三英语第5页(共10页)
51.D。这些当时似乎太难处理”的问题,实际上为作者做好准备、引导作者在这个美妙的人生旅程中前行。52.B。根据下文.my stepping stones.可知,如果每一个挑战都带有等同或更大的“好处”,这些好处如何呈现?53.C。作者相信这些微小的挣扎”是作者的垫脚石。54.A。生活并不“保证”一条容易的道路。55.A。我们可以从路径之间的光明处寻找“灵感”,然后带着这些令人兴奋的新想法继续前进。语法填空导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。“亲吻脸颊”是瑞士的一种常见的礼仪,但瑞士不同的地区亲吻脸颊的顺序可能会完全不同。56.for。考查介词。be known for.为固定短语,意为“因...而闻名”。57.which。.考查定语从句。本句为非限制性定语从句,先行词是the first curious things,指物,此处在从句中作宾语。故填关系代词which。58.generally。考查副词。所填词修饰形容词popular,故用形容词general的副词形式。59.adopted。考查非谓语动词。所填词修饰名词technique,且表被动,故用动词adopt的过去分词形式。60.。考查冠词。根据句意可知,此处表泛指,故填不定冠词。61.leaving。考查非谓语动词。所填词作结果状语,且表主动,故用现在分词形式。62.majority。考查名词。所填词作介词n的宾语,结合空前的形容词vast可知,应用形容词major的名词形式。63.to be favoured。考查非谓语动词。tend to do是固定短语;且fayour与主语为被动关系。故填不定式的被动式。64.useful。考查形容词。所填词作表语,结合空前修饰词vey及句意可知,需用名词use的形容词形式。65.will be found。考查动词的时态和语态。find与主语life为被动关系;“祈使句+and/or+陈述句句式中,陈述句用一般将来时。故用fnd一般将来时的被动语态。
56.encouragement。考查名词。根据句意“当我们想到友谊时,我们通常把它与支持和鼓励联系起来'可知,空处应用名词和support并列,故填encouragement。57.negatively,考查副词。所填词修饰动词influence,故填negative的副词形式negatively。58.in。考查介词。in different forms意为“以不同的形式”,故填介词in。59.to avoid。考查非谓语动词。根据句意可知,设空处表目的,故填动词不定式to avoid。60.their。考查代词。空处修饰名词backs,故填they的形容词性物主代词形式their。6l.that/who。考查定语从句。先行词是the one,指人,在定语从句中作主语,故填关系代词that/who。62.repairing。考查非谓语动词。空处在句中作主语,故用动名词形式repairing。63.the。考查冠词。空处特指修复友谊的第一步,故填定冠词the。64.beneficial。考查形容词。根据句意可知,进行坦诚的交谈可能会很有益。空处在句中作表语,故填benefit的形容词形式beneficial。65.agrees。考查动词的时态。根据文章内容可知,此处时态为一般现在时,再结合主语your friend可知,空处应填agrees。6/6
1.long;length2.dry:drought2.die:dead:death4.survive;survival5.revive;revival6.breathe:breath7.emergent;emergency8.summarise;summary9.wise;wisdomI1.①B②A2.①B②A3.①A②B4.①A②B5.①B②A6.①A②BIV.1.as usual2.as if3.come to an end4.in shock5.blow away6.in ruins7.thousands of8.火山喷发9.起落;兴衰10.偶遇;无意中发现11.露天;在户外12.现有(尤指帮助)13.急救箱14.消灭;彻底消除词汇运用I.1.came across2.delivery3.rise and fall4.to rescue5.summarised6.wisdom正1.effect2.strikes3.suffer4.are blown away5.electricity6.trapped7.aid8.survivorsT3 Keys:(One possible version,客观题除外)语法专练I1.that/which2.whose3.which/that4.that5.whom/who/thatⅢ1.that/which are2.who/that lives3.which/that faces4.whose door5.who/that has been teachingI1.that has been shown this year2.that you lost yesterday3.that I have ever known4.which is grown in the north of China5.which we visited last year
高2024届高三第一学期期中考试英语试题卷(本试卷满分150分,考试时间:120分钟)注意事项:1,答卷前:先将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将准考证条码粘贴在答题卡上指定位置。2.选择题,每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。3.非选择题,用0.5mm黑色签字笔写在答题卡上对应的答题区域,写在非答题区域无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whos the man complaining about?A.His teacher.B.His wifeC.His son.2.Where is the man probably?A.At home.B.In the office.C.In the tea-house.3.Why is Jane upserA.She lost a parking ticket.B.Her car stopped workingC.She found no parking space.4.hat are the speakers talking about?A.The causes of sandstorms.B.The dangers of sandstorms.C.The prevention of sandstorms.5.What would the girl like most for Christmas?A.A toy car.B.A piano.C.Little dolls.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)英语试题第1页共12页
为you,助动词用have。故填have come。【40题详解】考查时态和主谓一致。句意:另一种提高创造力的方法是与他人合作。陈述客观事实用一般现在时,主语为Another means to improve creativity,谓语用单数。故填is。【41题详解】考查名词的数。句意:不同的人有不同的心态、技能和能力,分享想法,结合各自的优势,会产生新的观点、想法和方法,最终导致创造性的创新。表示“优势”strength为可数名词,根据上文their可知数量大于一应用复数形式。故填strengths。.【42题详解】考查定语从句。句意:最后但并非最不重要的是,你必须准备好战胜对失败的恐惧,这通常被认为是创造力的最大障碍之一。该空引导非限制性定语从句,先行词是上文句子的内容,从句缺少主语,用关系代词which,故填which。【43题详解】考查非谓语动词。句意:创造力是关于实验和探索。作介词about的宾语,应用动名词形式。故填exploring。【44题详解】考查冠词。句意:你需要接受这样一个事实:创新的过程是一个旅程,在这个过程中会有正确和错误的转折。journey为泛指且是发音以辅音音素开头的单词,用不定冠词a。故填a。【45题详解】考查非谓语动词。句意:只要你能反思错误并做出相应的纠正,走错弯路也没什么可怕的。此处修饰复合不定代词nothing应用不定式作后置定语。故填to fear。第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46.假定你是校英语报记者李华,你校英语读书会近期举办了以“Read for the Future”为主题的英语演讲比赛。请写一篇短文,报道此次活动。内容包括:1.时间、地点:2.活动过程和意义:3.学生的感受。注意:1词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第18页/共23页

